44

Анонимен

преди 2 години

До АнонименВсъщност, турците(османците) са изпаднали в голям кредитен дълг към Франция и Англия, и това оказва влияние за разпада на Османската империя, затова са я наричали "болния човек" .

43

Анонимен

преди 2 години

Оставаше и да са били тайна. Османците е трябвало да са много ***, за да нямат агенти, а всичко да е тайно. Чест, слава и уважение на Левски. Дай Боже повече такива хора. Но за огромна империя като османската, той не е бил много важен човек. Да, опитвал е да освободи България, да откъсне част от империята, но това вече е било станало с други провинции. Никоя империя не се разделя доброволно с териториите й. И тогава и сега това се решава не от хора като Левски, а от т. нар. велики сили.

42

Анонимен

преди 2 години

До АнонименАми английското разузнаване е било най-доброто разузнаване, то се заражда и развива в борбата на владетелите срещу католическата църква, която е искала цялата власт навсякъде и чрез развитието на разузнаването , се противопоставят на тази жажда за власт на католическата църква, как да не са шпионирали Левски, англичани са държали султана в ръцете си и властта.

41

Анонимен

преди 2 години

Турците са хванали Левски. Полицията им е била ръководена способни хора, помюсюлманчени европейци и евреи. След Арабаконашкия обир Д. Общи и заловените се разприказват вместо да мълчат и е било въпрос на време Левски да бъде заловен. Самият той е направил някои грешни стъпки. Трябвало е да бяга в друга посока. Две години по-късно Стамболов е бил по-хитър. Като влизат в дирите му не тръгва към Дунава и Влашко, а към Цариград. Скрива се там в множеството и по-късно с кораб бяга в Одеса.

40

Анонимен

преди 2 години

До АнонименАми нали ти казах за Русия, не четеш ли постовете долу? И аз не казвам, а това е историята от миналото, прости исках да кажа, да не си въобразяват, че "турците" са създали Османската империя, ами не са, пак от Европа са организирали всичко.

39

Анонимен

преди 2 години

Имперски игри и борби. Което и за днешно важи. Няма религия и цвят, винаги играл роля грабежа.

38

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 41 А за Русия нещо така не ти ли се криви устичката а!?

37

Анонимен

преди 2 години

И местното население на Балканите, са жерви на тези войни и интриги между западните държави!

36

Анонимен

преди 2 години

Турция е враг на България, но по-големите врагове са Франция , Англия и САЩ!!!

35

превзематор

преди 2 години

До ще превземеш На мак-я ти мокрите га/щи!

34

Анонимен

преди 2 години

Шопите винаги са били продажници и родоотстъпници, затова и не е имало комитети там! Тзои турски провокатор да ходи да ги разправя другаде тези! Те го наблюдавали и му се радвали, защото са много великодушни! Подобни словоблудства трябва да се наказват!

33

Анонимен

преди 2 години

До АнонименВойната не е била на Франция, но повода за войната е изключително ***, много ***, просто се сменя владетеля на Франция и руския цар му пише писмо и се обръща към новия управляващ с "приятелю" и това е повода за войната, колкото и смешно да ви се струва! А Англия непрекъснато води войни с континентална Европа - с Франция, с католиците(тук са били прави) , с Австрия, с Русия, с Германия с който се сетите, но с Русия продължава няколко века, като нападат Русия ту от север, ту от юг

32

До анонимен 25

преди 2 години

Абсолютно сте прав за предателите.Турският паша казал на Левски да избяга,че той е много умен,а той му е отговорил,мен ме предадоха мои хора и затова няма да избягам.

31

Анонимен

преди 2 години

Левски нямаше да загине и много българи ще са живи ако Англия и Франция не помагат на Турция. Първо Франция напада Русия в 1806 г. а после Англия и Франция нападат Русия в кримската война и държат бойни кораби на босфора.

30

Анонимен

преди 2 години

,нападат Балканите,защото Англия воюва с Австрийската империя и с Русия, това е истината, няма "римски,тракийски,турски,гръцки,румънски" измишльотини, които са изкуствено измислени и създадени по-късно, с цел да оправдаят разпарчетосването на Балканите,където всеки си е откраднал част, а местното население на Балканите е било българи, сърби(северозапад), руснаци(в днешна североизточна Румъния) и малко унгарци(в най-северозападната част),това е било местното население до нападенията около XVI в.

29

АТАКИСТ

преди 2 години

Турция е много слаба във военно отношение, ако ги нападнем днес утре ще превземем Истанбул!

28

Анонимен

преди 2 години

До АнонименСамата дума "турци" , идва от английската дума "torture"(измъчвам,изтезавам) и това не е случайно, защото англичаните са държали управлението и султана за топките, а не други или някакви си "турци", османците са били едно мултиобщество, съставено поне от петдесет нации, предимно араби,които също са били под английско-османско робство, османците са писали на персийски с арабски букви, а първите султани са били и монголоиди, смес от всякъде,нападат Балканите,защото Англия воюва с Авс

27

Анонимен

преди 2 години

Вагнер са в Донецк и тази нощ ще взривят две сгради разкрива украинското разузнаване

26

Туркия ке падне

преди 2 години

Секи усманец се е превърнал в безрък плувец и е на топло на педя от сигмата на дуцента....

25

8 годишен

преди 2 години

Някой има ли представа народа на Османската империя къде е сега?Гледам картата и не го намирам.Изглежда е изчезнал.Как е възможно това?