55

Карловец

преди 2 години

''Продължават Полюциите'' : Да предаваме българските национални интереси първа радост е за нас ! . . . . Да се кланяме на Кукловода-Посланик, като най-добрите Харвардси лакеи е наша гордост ! . . . . Левски е бил патриот, който преданно е обичал Българияа а не е бил Предател на Българските Национални Интереси като Харвардските Лакеи !

54

Анонимен

преди 2 години

До Shark "И никой от великите ни революционери не се е изказвал открито против руско-турската война, нали. Може да е имало някакви опасения, но никой от тях не е поставил под съмнение и открито не е критикувал тази война" Всички по-видни революционери са предупреждавали какво ще доведе настаняването на Русия по българските земи. Директно. "Народът" никъде не е издигал паметници, издигали са ги правителствата, по-голямата част от които са били пряко или косвено зависими от руснаците. Открито.

53

Анонимен

преди 2 години

Щом на самия Левски не вярваме, не сме достойни името му да споменем дори!!!!!От Протокол на турския съд:- Как е името ти, как е името на баща ти, откъде си, какво е занятието ти, на колко си години? - Васил, на баща ми Иван, от Карлово съм [и] съм на двадесет и шест-двадесет и седем години, занятието ми е да облекчавам положението на българите и обикалях, за да им давам упование.

52

шопо

преди 2 години

Я доколкото знаеме то левски си е футбален отбор , и туйто .

51

СС

преди 2 години

Ако Левски и другите революционри са можели да видят тогава как българският народ ще се превърне в продажно, завистлинво, крадливо, долнопробно племе, каквото е сега, никога нямаше да рискуват живота си. Понякога си мисля, че по-добре да бяхме си останали към турция. Поне все още имат уважение един към друг и не са такива мекерета.

50

Shark

преди 2 години

До 75 Затова народът навсякъде е направил паметници на Цар Николай и на руските генерали, освободили градовете. И тези паметници са правени по царско време, не по комунистическо. И никой от великите ни революционери не се е изказвал открито против руско-турската война, нали. Може да е имало някакви опасения, но никой от тях не е поставил под съмнение и открито не е критикувал тази война. Защото всички са били наясно, че без нея оставаме в Османската империя. И сега щяхме да сме турско.

49

Анонимен

преди 2 години

Не ми трябват Кумири, трябват ми Пари !

48

турските ни братя

преди 2 години

също страдаха от османското иго. Оставете на мира майка Турция!

47

османско а не турско

преди 2 години

До Анониментурчин не лъже нито краде....

46

руска марионетка

преди 2 години

!!!

45

Анонимен

преди 2 години

В спомените си граф Игнатиев е посочил ясно целите на руската политика на Балканите - достигане до Проливите ,контрол над тях и достъп до Средиземно море. Това ще стане ако не непосредствено, то посредством съюзни на Русия балкански християнски държави. На България е отредена ролята на руска марионетка. Това нямаше да е проблем, ако у нас не се намираха продажници, които да обслужват руските интереси. Великите ни революционери са били наясно с руската имперска политика и са я отричали.

44

История на България

преди 2 години

Тези документи хвърлят светлина върху нееднозначната роля на Русия и нейния имперски пратеник в Истанбул за начина, по който борбата на българите за освобождение е била използвана за целите на руската имперска политика на Балканите. Нейна звездна цел винаги е била завладяването на Проливите.В някои случаи Русия се е противопоставяла на Високата порта с панславянска реторика, а в други Е ПОДКРЕПЯЛА СУЛТАНА С ЦЕЛ ВЪЗПИРАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ВЛИЯНИЕ НА ПОЛУОСТРОВА" обобщава проф. Спасов!

43

История на България

преди 2 години

.. че те съдържат безценна информация. Държавната администрация в София не е допуснала хартията да бъде рециклирана. Нито пък е позволила тя да бъде върната в Турция, за което е настоявала Анкара, след като със закъснение разбира за допуснатата грешка. Именно този "подарък" понастоящем е сърцевината на съхраняваните в България източници за историята на Османската империя. Сред архивите са открити и преписи от разпитите на свидетели по време на процеса срещу Левски в София през 1873 година.

42

Ямболски цървул

преди 2 години

Вечна слава ! Тоз,който падне в бой за свобода,той не умира!

41

История на България

преди 2 години

За истинската роля на граф Игнатиев в българското освобождение историците научават доста по-късно. През 1930 година при управлението на Кемал Ататюрк турският държавен архив решава да разчисти помещенията си от задръстилата ги книжнина, трупана векове наред. Две български фабрики за производство на хартия проявяват интерес към суровината и купуват няколко вагона. Оказва се, че те съдържат ...

40

Анонимен

преди 2 години

До Гиб Мелсън Опитът на д-р Рашко Петров да спаси Левски, търсейки както през 1863 година съдействието на руския вицеконсул в Пловдив българина Найден Геров, се провалят. Причината е забраната на руския посланик в Цариград граф Н. Игнатиев на своя подчинен Найден Геров да използва служебното си положение за тази цел, макар вече да има прецедент и задържаният по същото дело Христо Стоянов, като руски поданик!

39

напразна жертва

преди 2 години

Спи Дяконе, не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти... От там не виждаш съдбата на достойния ни род. Завиждам ти за туй, че не дочака, мечтите си разпънати на кръст.

38

ЛЕВСКИ

преди 2 години

...Простете, ако някога заплача...за Дякона на българите аз-...България без Левски е сираче,...гнездо без птичи глас. Това е последният куплет от стихотворението на Асен Мерков /1945- 2001г/ поет и педагог, завършил Педагогика в СУ "Климент Охридски", произхождащ от ромска фамилия.

37

Гиб Мелсън

преди 2 години

Близо 150 от смъртта на Левски. Вече няма и помен от дyха на българите живяли по онова време. Има само една територия населена от заплато-получатели и холидей-мейкъри по гръцко и т.н.

36

Иван

преди 2 години

Време е и от интернет да се откажем Навсякъде ни следят,вече и за гугъл ти искат данните. Чакат ни лоши времена. Милионерите от народното събрание въобще не им пука за нас. Добре,че левски не вижда какво става в мечтаната му република.