36

Тая

преди 2 години

Т.ъпа о.вца не може да разбере, че съдебната система не е фабрика за компоти. Не можеш да кажеш, че е неефективна, понеже нямало толкоз или онолкоз присъди. Тръгнеш ли да обвързваш съдебната система с брой присъди, то правото е умряло и сме се върнали във времената на народния съд, да търсим на всяка цена "виновни", за да може тази противна жена и отвратителния Христо Иванов да удовлетворят егото си. Тази жена е тотално некадърна. Дребен адвокат по търговско право щяла да прави реформи.

35

Божков от Дубай

преди 2 години

Прокуратурата била подкарала олигарсите?!!! Това е някакъв виц! Подкарала на Кукув ден! Прокуратурата за да си свършила работата означава да е представила доказателства и обосновани обвинения пред съда, да има осъдителни присъди и олигарсите да са в затвора. Нищо подобно! Прокуратурата е използвана за бухалка за да се изземат пари и бизнеси от някои олигарси за да напълнят чекмеджетата на Бацо и шайката му. Какъв процент от откраднато вземат Гешев и Цацаран знаят само те и ...Бацо.

34

Анонимен

преди 2 години

заседатели на всяко дело ??? Селф

33

Анонимен

преди 2 години

До До 18 36 Имало е, ама са формални, не са случайно избрани сред всички граждани.

32

Анонимен

преди 2 години

Имало е лани , селф

31

Анонимен

преди 2 години

До До 25 33 То е настанал, какво има да смятаме :) Прокуратурата не е част от съдебната власт, тя си е част от изпълнителната - адвокат на държавата.

30

До 18

преди 2 години

Абе лайк такъв, съдебнибзаседатели е имало винаги и те са от народа. Аман от п.рости с.еляни, които непрекъснато коментират съдебната система.

29

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 28Само да вметна, че при пенсиониране, им се полагат 20 брутни заплати, което прави около 110 000 лева.

28

Анонимен

преди 2 години

До Реалист 29 Гербав трроле, а защо наистина гони само едните :), а не всичките наред :)

27

До 25

преди 2 години

В държава пълна с *** политици и популисти като нашата, смятай какъв лов на вещици ще настане, ако прокуратурата не е в съдебната власт. Служителите в изпълнителната власт са слуги на шефовете си. В това ли трябва да се превърнат и прокурорите. И ако сега се твърди, че няма ефективна съдебна система, смятай при политическите процеси, колко ще са оправданите, щетите за България след това и прочее......

26

Анонимен

преди 2 години

Колко търтеи работят в тази държавна хранилка?

25

Факти за размисъл

преди 2 години

В 60 милионна Италия - 450 прокурори. В 6,5 милионна България - 1700 прокурори.

24

Анонимен

преди 2 години

В нашия град, с жители 20 000, преди 1990г. имаше един съдия и един прокурор. Сега са 4 прокурори и 4 съдии, а населението намаля на около 11 000. Да не говорим, че в съда работят деловодителки, писарушки, призовкари, които са със средно образование, но запатите им са над 1500-2000 лева. Само цялостно оптимизиране и намаляване на персонал /и съдии, и прокурори, и писарушки/ може да доведе до ефективно правораздаване. На всичко отгоре съдиите и прокурорите имат имунитет.

23

Анонимен

преди 2 години

Колко взимат лекарите, колко тези?

22

Анонимен

преди 2 години

Мултитемпературният охладител се оплаква, че му били малко парите, а така и не даде обяснения защо му платихме 370 хил. за ремонт на резиденцията, каква точно ни беше ползата? Колко плащаме за обезщетения по спечелени дела срещу прокуратурата? Защо не си ги плащат лично? Твърде много ни струват и твърде малко вършат. Май да си наемем чужда прокуратура ще ни излезе по-евтино, отколкото да издържаме каскета :)

21

Анонимен

преди 2 години

Прикриватурата по принцип не трябва да е в съдебната власт. Това е страна в съдебното производство, а като водещ процеса орган по предварителното по НПК да си го води с МВР, както прави и сега.

20

Анонимен

преди 2 години

Много лапачи, пълна безотговорност.

19

ИЗВРАТЕН ИДИОТОКРАТ

преди 2 години

Предлагам да организираме дарителска кампания, вкл. да почнем да събираме капачки с цел подпомагане съдебната система на България

18

адвокат

преди 2 години

Истината е че съдебната система / имам предвид съда/ е претоварена с работа. Институции си прехвърлят топката и отказват да поемат отговорност, няма ефективен кнотрол и превенция върху престъпността / неефективно МВР/ и в крайна сметка всичко отива в съда - то са дела , то е чудо. Съдебната система трябва да работи - видя се в началото на Ковида като бяха затворили какво стана - пълен блокаж. Друг е въпроса защо отвориха апелативни , административни съдилища. Работата и преди си вървеше

17

Готованци

преди 2 години

Правили ви впечатлени е че най многобройните,не реформира ни и не работещи отрасли и служби на държавна издръжка все пари искат а промени и съкращения не?!