276

Мда

преди 2 години

Лошото е, че народът е недоучил и необразова. Може и да имат дипломи, но имат фундаментални пропуски в образованието и да намериш качествени хора, се оказва много трудно.

275

Мда

преди 2 години

Нека Василев уточни за кои бизнеси говори. Има едни с европоръчки, които на шивачка плащат по 150 лв заплата, а вземат милиони, за да шият униформи на разни европейски армии. Има и други с бизнес за чистене, които плащат по 250 лв на чистачка. Да, тези трябва да отпаднат.Има бизнеси обаче, в които от години няма по-нисък осигурителен праг от 1000 лева.

274

Санчо

преди 2 години

Бизнеса докога ще плаща на минимална заплата.Не са съгласни,но и работещите не са съгласни.Минимална заплата от 1 Април 1569 лева.

273

Недоумявам...

преди 2 години

...защо реват министрите!!! Ама наистина!!! Ами като не ви изнася да има "работодатели" дето плащат по 650 лева, ми маправете я минималната работна заплата 2500 лева, след данъци, и проблемът е решен!!! Защо мрънката пак ви питам!!! Имате цялата власт, променете нещата!!! Т'ва все да се оплаквате, че нещо или някой ви пречи, не е модерно вече - слушам го от 32 години!!! На хората им писна!!!

272

Анонимен

преди 2 години

Василев е прав, няма място за бизнес който държи хората на мизерни заплати.

271

Анонимен

преди 2 години

Василев няма за какво да се извинява. Бизнеса трябва да се извини на народа че за цялото време на прехода все някой му е виновен.

270

Всички ли са убОдени

преди 2 години

Едва ли, защото некадърници са само ПРОСТИ герберасти! Те прости, и работнците ПРОСТИ ...и, взели че се РАЗБРАЛИ ! И така я караха 12 г. по времето на мандатите

269

До сега само Дянката

преди 2 години

...ходи да се извинява на Първанката, но...след като Бокича го срита. А сега ?

268

Анонимен

преди 2 години

Заплатите са много ниски, хиляда нето трябва да е минималната, как да имат деца хората?

267

Анонимен

преди 2 години

Спокойно с тези цени в България още 1 милион ще напуснат до края на мандата на Кирчо. Тогава заплатите ще се вдигнат не защото имат много пари, а защото няма да има кой да работи. Когато за 1 раб. място има 0.5 работника, работодателите ще се бият за работници, а не работниците за работа, както е в ИТ сферата.

266

Киро Кюмюря

преди 2 години

А некадърните бачкатори - вън с шут в rъза

265

Гошето

преди 2 години

Бизнесът иска да взима на макс и да дава минимума

264

ПНТ

преди 2 години

Който казва истината,от 9 села го гонят.нали тъй беше поговоркатаИстината боли

263

ВЪН

преди 2 години

Няма какво да се извинява, направо да си ходи..

262

eag

преди 2 години

Само в Бг един *** *** стнал министър по случайност и заради политически интереси на дни хора-може да си позвои да плямпа откровени тъ.потии без да има ОСТАВКА!! Преди да изтърси поредния тъпизъм през пенделската си морда с която прави тут.урутки на Спеца, трябва да каже какво положително направи той за ресора под негово управление!!! Какво добро направиха от министерството за 1 година, за да искат нещо от бизнеса в отговор?!? Къде са преките инвестиции,които обещаваха щедро?! Цените за газ?

261

Анонимен

преди 2 години

Свършиха се робите и бизнесът взе да реве. Ама с години рязахте клона на който следите, е време е за падането!

260

Анонимен

преди 2 години

Викам си чакай да видя за какви скари и бири става дума, къде е купона, пък то пак скука, аман бе, пишете за нещо по весело

259

Анонимен

преди 2 години

досегашните действия на това правителство са лишени от всякаква логика и смисъл.....за момента се обслужват само чужди интереси...държавата на тъмно,разходите растат,инфлацията не можем я стигна, заради липсата на ток- бум на кражбите и нарастваща безработица, а ние се късахме да целуваме задниците на макета, защото така са ни наредили.

258

Джо

преди 2 години

Някой трябва да напомни че за 10-15 години никакви инвеститори не идваха в България защото знаеха че крадливия Бойко може да им гепи завода "в полза на държавата". А той казваше "държавата - това съм аз".

257

Петров

преди 2 години

Българските работодатели чак сега ще почнат да осъзнават че са най-големите *** след държавните чиновници.