19

mery

преди 2 години

То така зарибяваха и за газифицирането. Инвестирай в газифициране на дома и ще ти се изплати за 5 години. Обяснете го това сега на хората, които се отопляват на газ.

18

anon

преди 2 години

аз имам доста панели на покрива на къщата. теглил съм заем за цената на системата - месечната ми вноска е по-малка от нормалната ми сметка за електричество и не се качва- нещо което не е вярно за сметката защото тока ни го вдигат непрекъснато... от тук нататък колко струва това или онова ми е все едно. *** винаги ще намери повод да не се занимава с такива неща, но аз не съм ***.

17

Анонимен

преди 2 години

Само за лично ползване на къща на село колко излиза? Без документи просто си ги слагаш и си ползваш за тебе букви връзване към никой.

16

Сложил съм си

преди 2 години

на къща на три етажа. Безависим съм от сметки. Да му мислят по градските гета-спални.

15

Анонимен

преди 2 години

За тея пари предпочитам един нов айфон, или някое 30г. БМВ, хем ще ми останат и за кръчма. Ай ше им купувам панелите тука. Аз да не съм някой ***?

14

хаха

преди 2 години

До По-запознатдо 12, е рутера ти стига, да може да ти бачка нета, та да пишеш глупости на воля.

13

пълна глупост

преди 2 години

Ако беше толкова ефективно сега в западна Европа нямаше да има енергийна криза.

12

По-запознат

преди 2 години

5KW за едно домакинство означава "спри бойлера, че ще пека кекс".А през зимата на тази географска ширина 5KW слънчеви панели ще могат да захранят само рутера.

11

До 8

преди 2 години

Купи си една плазма за 5000. Хем не я бие градушката, хем ти казва кога е време за следващия бустер. Не си давай парите за глупости, като енергийна независимост от монополистите.

10

УМЕН

преди 2 години

Всеки който ви каже подобна глупост е пълен проофан и лаик.

9

Анонимен

преди 2 години

Много добре са го измислили 50 % от битовите абонати да се самозахранват. Тарикатите ще изкупуват неизползвания остатък и ще го продават на другите :) Няма да строят скъпи централи, само ще търгуват. Няма риск, не плащат оборудване, не плащат повреди. Хитра работа.

8

До Соларник

преди 2 години

А като сложиш в сметката и една по-сериозна градушка, веднъж на 5-6 години, сметката съвсем замина

7

До Тираджията

преди 2 години

Теб те не мислим с тая голяма заплата, а и си лесен. Тургаш по едно динамо с две жици от двете страни на всяка гума и почва да капе към заплатата...

6

Соларник

преди 2 години

Женицата явно има повече ентусиазъм, отколкото мозък. 5000 лв. не са инвестиция, посилна за почти всяко домакинство в България, съвземете се малко, събудете се. Освен това, животът на соларните панели не е безкраен. Оценката на съвременните качествени (съответно по-скъпи) панели е 25 г. При това, това е оценка въз основа на лабораторни тестове, реално животът им е по-кратък. Да добавим и това, че ефективността им е 22%-25%. Има по-нова технология, стигаща до 29%, но е много скъпа. Не лъжи!

5

Анонимен

преди 2 години

и 5000 за батерии стават 10. И 5 за монтаж стават 15. И това са цените на тия дето са като телевизорите санг

4

Анонимен

преди 2 години

Освен кинтите за инвестиция ще трябва и да има къде да го сложиш. Повечко покрив или двор... Евентуалното връзване към мрежата е друга бира и там енергото си решава.

3

Пепи

преди 2 години

Сметката е доста крива . Зимата като ти трябва - цената скача . Лятото като искаш да го продадеш - няма продаване . Сметката е малко ... Все едно сравняваш разход на кола - София калотина октомври месец през нощта .

2

Тираджията

преди 2 години

Аз толкос заплата зимам всеки месец.

1

Анонимен

преди 2 години

Сериозно ли ве. Сал едната батерия е 2 бона. А трябват минимум 4. Още два бона за инвертори, още 4-5 за панелчета.... Подкупите на бюрократите не ги броите.