32

Анонимен

преди 2 години

Скоро и в България при такова продажно управление като тива в момента!

31

Анонимен

преди 2 години

Казахстан е отдавна в руската сфера на влияние. Както ние с Македония. Капиш.Немам думи, ако не го разбирате.

30

За гогО

преди 2 години

гогоУшки на *** серце маьом патушки. Понимаеш.

29

gogo

преди 2 години

Само между другото, войските на т.нар ОДКБ се намират в Казахстан в противоречеи на собственият си устав, тъй като би следало да се намесват при чуждестранна военна инвазия, а Казахстан такава няма. Е, освен дето хванали един таджикски барабанист от оркестър и го били докато си признае. Това е все едно да извикат войски на НАТО да "успокоява" протестиращите в София.

28

За Урумпи

преди 2 години

За Масква, за Урумпията, за пасольствата на тебе в мунзуку пашкерой. Аташ керумбу. Во веки. - само за седераса Урумовски.

27

gogo

преди 2 години

На вкюбеният в Кремълските вождове путинофил, навсякъде Майдани му се привиждат.Казахстанските събития са разчистване на вътрешни сметки между стари и нови диктатори. А путинските войски ги извика единият от тях, защото не владееше собствената си полиция. Затова и вкара провокатори в един чисто социален и мирен граждански протест, за да го компрометира и да може да обяви стрелба на поражение срещу собствените си граждани. В К. няма да се намери и покаже нито един от т.нар. чуждестранен боец

26

Анонимен

преди 2 години

Интересно мие оптиспринт от 80 аналогови са останали 37 пари обаче искат и циврова интересно мие Коларова де си

25

Щирлиц

преди 2 години

Искахте нов майдан, господа демонократи?Опитайте пак,та поне да ви отстрелят овреме,още по улиците.

24

Анонимен

преди 2 години

Толкова много са напред казахите ,че в Русия има поне 1млн.гастарбайтери от Казахстан .А в последните 30 години 2 млн.руснаци се изселиха ,защото в Казахстан се живее,,много добре"!А са фрашкани с нефт и газ!

23

Урумпи

преди 2 години

Е да ве, аз ги разбирам нещата. Сега ще ви обясня всичко. Това е като палежа на партийния дом тука - изнесоха всичко важно към МАсква и го писаха обгорЕло, хахахахах. Досущ като през 45-та година. Идва нов комунистически ред, това е всичко - Нема повод за притеснение, както всички добре знаем, при бай Тошо си бяхме най-добре. Хайде лека нощ, няма нищо за гледане, по леглата!

22

Анонимен

преди 2 години

В Казахстан нещата са доста заплетени,Назарбаев в последните си 5-6години на управление леко-полеко ориентира страната към Запада и Турция.Постепенно премахна кирилицата,допусна американски части във военните си бази.Интересите там са големи и нищо не се знае кой ще вземе превес Русия,Запада или Китай .В статията има грешка Узбекистан е най-многолюдната страна( 28млн.) бившите средноазиатски републики

21

Анонимен

преди 2 години

Каквито и измишльотини да се изпишат фактите са неоспорими- поредната цветна революция на ЦРУ се провали.

20

Анонимен

преди 2 години

И България я чака същото, ако се отметнем от НАТО и Европейския съюз. Окупация и смяна на властта, десен репресивен и фашистки режим за потушаване на независимостта. Безпомощни сме.

19

Анонимен

преди 2 години

Запада е там икономически, но иска да овладее политическата власт и да превърне Казахстан във враг на Русия и да избухне гражданска война. Един нов Афганистан за Русия. САЩ избягаха от Афганистан, за да намерят нова жертва и нова държава да разрушат. Афганистан им пречеше да воюват срещу Русия и Китай. Казахстан има пари да оръжие, ще плаща на САЩ за американско оръжие срещу Русия. Виктория Нюланд всичко е премислила, но Русия този път ги спря.

18

Анонимен

преди 2 години

До 15 Ха,че то Токаев не е обвинил Запада и няма да го стори ,защото Западни компании имат инвестиции за 350милиарда долара и точно затова Запада си траеше 30год.за погазването на демокрацията там,същото е и в Туркмения и Азербайджан.Там са още в ранният феодализъм,в Баку даже диктаторството се предаде наследствено на синчето Гайдар Алиев,Илхам!

17

Анонимен

преди 2 години

Ислямските терористи, пратени от западна Европа и САЩ бяха пратени да убиват казахстанци, казахстански полицаи и войници. Те не смеят да убиват руснаци. Това обърка плановете на Виктория Нюланд за преврат в казахстан. Ислямистите се уплашиха от Русия, Западна Европа и САЩ се уплаши от Русия и избягаха.

16

Анонимен

преди 2 години

15, няма да викат сина на Кадафи. Той опита, държавата му отказа. По-кротко с лъжите и манипулациите. Някои четем, пътуваме, следим какво къде става.

15

Анонимен

преди 2 години

Имат страшно много полиция и също страшно много войска. Но: 1) Не разбират, че 20,000 силно въоръжени, вкл. и с автомобили, терористи влизат в страната. 2) Не са достатъчни тези полицейски и военни сили, всичките силно въоръжени, да се справят с евентуалните 20,000 терористи. Та се налага президентът да вика руски т.е. чужди части.Хммм! 3) Изведнъж, менторътму, бившият президент изчезва от всички постове, барабар с огромната рода. Май... не чужди, а свои, още силно стискащи юздите са терористе!

14

Анонимен

преди 2 години

Токаев е планирал всичко ,лицемерното поканване на руски войски,като ,че ли казахите нямат 2500 военни ,чистката на Назарбаевци също.Сега на всички ключови позиции ще сложи китайски агенти ,такъв какъвто е и Токаев,владеещ перфектно китайски език!

13

Анонимен

преди 2 години

Казахстанците толкова забогатяха и си повярваха, че вече станаха алчни. Да се поучат от Либия и Сирия, където цъфна лъжедемокрацията, която е една гражданска война, подкрепяна от Запада. В Либия такава демокрация настъпи, че сега ще викат сина на кадафи да ги спасява и да спира гражданската война. Всичко ще загубят, ако повярват на Запада. запада иска да унищожи държавата им, да ги накара да воюват с Русия, да унищожат градовете им.