67

Анонимен

преди 2 години

Не ме интересува ГЕРБ, Дянков или млянков! Интересува ме защо ТЕЗИ излъгаха хората!!! Сипат обещания, свалят звЕзди, а и продължават да лъжат, като че не е написано черно на бяло, че пенсията ми е намалена!!!! Добре поне, че не гласувах за тях, иначе щях да се проклиням сега!

66

Анонимен

преди 2 години

Какво ме интересува процентно колко са намалените пенсии, когато моята собствена е намалена???

65

Активист на БСП

преди 2 години

Ами национализирайте банките,бе Кокорко !

64

Анонимен

преди 2 години

Намаляват пенсиите, за да ги увеличат с 75лв, когато пенсионерите се ваксинират?

63

Не му мига окото

преди 2 години

Банките са пълни с наличен ресурс. Само едно заемче...

62

Анонимен

преди 2 години

Като харчите държавни пари и вдигате цените на всичко ли ще донесете промяна повече мизерия глад бедност това ни чакс

61

Анонимен

преди 2 години

За да се получи по-висок % увеличение,тарикатите от ПП Кирчо и Кокорещият се,вкараха в увеличението и допълнително придобития трудов стаж на работещите пенсионери рлез 2021г.Така,че увеличението е с + 2% приблизително,което така или иначе щеше да бъде получен,само че след 01.04.2022 г.

60

Анонимен

преди 2 години

Обещанието /предизборно/ беше, че пенсиите ЩЕ се увеличат "чувствително" на ВСИЧКИ и ще санат по-високи от декември. Дори и днес кокорчо каза, че или са същите като декември, или са по-високи. Лъжи на килограм!!! Моята е с 33 лв по-ниска!!!

59

Пенсионер

преди 2 години

Не ми е ясно,как стават тези номер с по-ниските пенсии?! Изчисляване по един и същи начин,с включени едни и същи параметри? Чисто математически това не е възможно.Моята пенсия се увеличи с 65 лв.Единственото обяснение е,увеличенито,което беше дадено от ГЕРБ през 2020г. на най-ниските пенсии за да станат 300 лв.Още едно доказателство,че трябва да се спазват основните осигурителни принципи,а не да се раздава предизборно,само защото Шкембе войвода и валери Симеонов били обещали!Обещали,ама сега к.

58

Анонимен

преди 2 години

Лошото е, че при категориините пенсионери са извадили от физическите години труд тези, които са добавени по категория.Пример - имаш физически стаж 35 години, 20 години по втора категория и това ти добавя пет години към стажа.Останалият стаж е по трета категория. Става 35 физически плюс 5 - 40 години.Те не вадят от тези 40, а то физическите 35!Ето това е и не може да е случайно.

57

Анонимен

преди 2 години

Василев лъже на много пенсионери пенсиите са по малки.И свсеки изминал ден стават по малки,скоро няма да имат пари за хляб и лекарства като платят тока и парното

56

Анонимен

преди 2 години

До до 53Там , където аз работих и хиляди други хора, които сега са ощетени, бяха образовни, защото инак не може да се върши работа, за това са платени високо.Когато длъжността и отговорността ти е висока, заплащането е високо.За другото си относително прав, но не е коректно да се сравняват различни браншове.

55

Парадокс

преди 2 години

Е, че за увеличението на пенсиите 2017-2019 г, всеки е получил решение от НОИ. Излиза, че решенията са незаконни, щом не ги признават. Да дадат юридическо обяснение. Такова обястение няма. Ако не възстановят увеличетието, може да ива дела и то в ЕС. Да се пита и КС, редно ли е да го премахват

54

Говорят

преди 2 години

За връщане увеличението 2017-2019, той говори за компенсация

53

Анонимен

преди 2 години

Ах , Ти какъв си лъжец кокорчо. Баща ми с 30 лева по малко взема. Какво толкова смятахте и пак неможахте.Ама да плюете сте велики. Оставка Кокорчо , най вече за лъжата , че никой пенсионер няма да вземе по малко.

52

до 53

преди 2 години

Нищо лично, но образованието не определя дохода. Има хиляди примери на лица с по-ниско образование но с по-висок доход. Един само пример- учител 1300, шофьор на ТИР 2600 лева. Къде виждаш тук образованието?

51

Май

преди 2 години

С тези безумия, които вършите май няма да дочакате 100 дена. То ще правите термални централи, то уж ще съкращавате администрацията, а в същото време увеличавате министерства и агенции и брой съветници. В София термалта централа на мястото на Централна Баня ли ще правите?

50

Може

преди 2 години

Да не съм завършила Харвард, но ми е преподавал велик икономист, акв Евгени Магеев, признат и на Запад. Спред него икономиката е една математическа матрица. И ако пипнеш нещо, го веднага се отразява на много места. И започна шура-баджанащината. Шефа на ГДНП от Хасково. Нищо ново те предлагате. Проготихте пчеличкиге, оставихте калинките. Голяма част от средния ешалон са щалинки

49

Тато из Правец

преди 2 години

Харвардските МОШЕНИЦИ да се махат !!!

48

Анонимен

преди 2 години

До ДО 42Ало, от образованието ми е длъжността. От длъжносттами са отговорностите и дохода.Във формулата влиза доходът, стажа, личен коефициент, който зависи от средния осигурителен доход за страната 12 месеца назад.Сега ясно ли т е ккъде е доходът при изчисление на пенсията и каква връзка има доходът с образованието?