59

Вики

преди 2 години

Увеличението на пенсиите не е 12.5, защото при преизчисляването не е отразено увеличението за 2019 г. от 5.7%.Така на практика всяка пенсия е по ниска с 6 процента. Това е безобразие и подигравка с пенсионерите. Социалния министър да коригира проблема иначе да си подаде оставката.

58

КОКО

преди 2 години

ЛЪЖЕЦ , МОЯТА ПРИ 40 ГОД. СТАЖ СЕ ВДИГНА С 30 ЛВ.

57

Анонимен

преди 2 години

Затова ЕС въведе нов, по примера на Бутан и Северна Корея, собствен критерий за качество на живот, където парите отстъпват пред неща като *** и гей права и тнт. Да сте живи и здрави и радвате на ЕС благинките, без да се вторачвате в материалното, комунисти мръ'сни такива!

56

циник

преди 2 години

Всеки пенсионер има собствен апартамент, който смята да носи в гроба.

55

Анонимен

преди 2 години

Не ревете от ниски пенсии. Радвайте се, че живеете в най-доброто място за живеене - ЕС! Наслаждавайте се на правата и свободите които имате в ЕС! Но всяко нещо си има цена. Демокрацията е скъпа и се радвайте, че не само се възползвате, а и допринасяте за нея. Тази година ЕС бюджетът е удвоен и е нормално доходите ви да са наполовина.

54

Моля, соц.Министър

преди 2 години

Предложете на МС и в парламента да си гласуват възнаграждения за 2 месеца на размера на средната (защото на минималната ще плачат) пенсия да поживеят и видят как е! После да решават как живеят бабите, дядовците и родителите им. Срамно е да съчиняват шмекерски номера и измислени нагласистики за размера на българските пенсии. А още по- грозно и срамно е да измислят социални подаяния за да не докарат някои възрастни хора до мизерия и глад.

53

Пенсионер

преди 2 години

"Целта е хората да не получават по-малко средства, отколкото получаваха с ковид-добавката от 120 лв. през изминалата година" Е да,ама НЕ!Осн.пенсия до 2021 г: 502 лв+120=622 лв. От 01.01.2022 (така пише в решението-а защо не е от 25.12?) пенсия 547 лв+60=607 лв.!!!!!!Да ми обяснят ЗАЩО ???? Къде е увеличението ???? А сметките и цените са вече непосилно високи и изнемогваме и буквално мръзнем! А предстоят още увеличения на цени и услуги,за цената на газа ме е страх да мисля-отказваме се от газ!

52

До Иво

преди 2 години

Така е момче, но не съвсем.Ако баща ти беше се пенсионирал преди 20 г. с пенсия, съпоставима със сегашната, вече щеше да е с малко над минималната.Причината - средния ос.доход, върху който се изчислява. След десетина години ще е доста назад от пенсионирали се колеги със същия стаж и доход. Да е жив и здрав и дълги години да я взема.

51

до Иво 52

преди 2 години

Това, което не си разбрал е, че пенсията на баща ти ще си остане толкова за вечни времена. Няма да има индексиране или осъвременяване спрямо инфлацията през годините. И в един момент от голяма ще стане малка, както на моите родители.

50

Иво

преди 2 години

Баща ми се пенсионира миналата година на 65години. Няма 1 минута да в бил без работа и без да се е осигурявал на това което е вземал. Цял живот е работил като строителен техник. Пенсията му сега е около 1200 +- 30лв. Извода е драги приятели е, че като вземате в плик парата не мамите държавата а мамите вас и давате изработени пари от вас на шефа си !

49

Пич

преди 2 години

И всичко това благодарение на Баце (да се свети името му).

48

Анонимен

преди 2 години

то останаха ли живи пенсионери?

47

Анонимен

преди 2 години

При нас пенсионирането не е нормално. Години нйред имаише ниска индексация. Комунистите изгориха и много осигуровки които бяха заслужени. Години стаж заминаха в небитието. Имаше и инфлация после махяне на три нули. Бандитска приватизация. Цените не обаче са еврапейски

46

Анонимен

преди 2 години

До 44 много добре '- *** ти тогава. Ама това са пак разходи. Място в гробищата е направо златно. Ами литургия ами ковчег

45

Кико

преди 2 години

Още един факир който вади за зайчета! Толко съм доволен от номерата ИМ!

44

Анонимен

преди 2 години

Разходите самъ за данъци при икъномии от парно и пр. В гарсониера не са по малко от 150 лева. А дрехи , здравеопазване, транспорт храна допълнително

43

До 26

преди 2 години

Разбираме, че пенсиите тряба да са функция от стаж и доход, но тук НЕ е така.Ако си над 60-годишен, трябва да знаеш защо е така и не е възможно е стане както трябва да бъде.

42

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 42 Кой ти каза, че да живееш е задължително?

41

кунчо от фейсбука

преди 2 години

За какво ви е пенсия? Има безплатни дози ваксина за всички.

40

Анонимен

преди 2 години

Защо ти не живееш наъ 370 л. Без допълнителни доходи?