85

Мирослав Пламенов Пъ

преди 16 години

Искам да изразя ВЪЗМУЩЕНИЕТО си относно новата НЕКАДЪРНО направена система на ***. Вместо да се чудят къде да търсят виновника за пуснатия слух да вземат да си оправят виртуалния клон защото това вече на нищо не прилича. Чувствам се като експериментална мишка. Не мога с дни да си вляза в акаунта поради неизвестни причини - просто браузъра зависва. Един ден дори ми заключиха акаунта поради грешно въведена парола, а паролата не е била сменяна. След обаждане на поддръжката ми съобщават, че просто в момента правили нещо по софтуера и затова ми е казвало, че е невалидна паролата и след като приключат работата по него ще ми отключат акаунта.2. Друг случай е влизайки в акаунта си да виждам отрицателни суми (коя банка може да си позволи такова нещо)3. Върха на сладоледа беше когато шефа ми не можеше дълго време да си вижда служебните сметки ... понеже при прехвърлянето от старата към новата система са му объркали акаунта и вместо да го маркират като акаунт на юридическо лице са го прехвърлили като акаунт на физическо лице. Казаха му, че на другия ден ще коригират грешката и всичко ще е ок. Но не! На другия ден познайте какво завари в акаунта си ... сметките му все още липсваха, но пък за сметка на това имаше чужди сметки в акаунта си, на хора които въобще не познава. И познайте какво беше първото което ни мина през главата??? А кой в момента вижда СЛУЖЕБНИТЕ сметки????????!??За Бога ***, ние НЕ СМЕ бета тестери, за да си правите експерименти с нас. Щом софтуера Ви не е готов, просто не го пускайте в употреба. Все пак това не е сайт за запознанства, новинарски сайт или нещо от сорта ... правите си експерименти С ПАРИТЕ НИ!!!!!!Ако искате да сезирате прокуратурата за мнението ми, моля заповядайте! Името ми е написано по горе, Ваш клиент съм и няма да ви коства много време да ме издирвате.

84

Alexander

преди 16 години

Искам да попитам ако има някой експерт... Това че БНБ ти гарантира до 40 000 лв влог предполагам, не означава, че парите ти ще бъдат възстановени на момента, т.е. може би ще минат месеци да не кажа и години, в които тези "гарантирани" пари ще се стопят от инфлацията като пролетен сняг...

83

член на БСП

преди 16 години

ТОВА МАИ СМЕ ГО ИГРАЛИ ВЕЧЕ ....АЗ МОИТЕ ЩЕ СИ ГИ ИЗТЕГЛЯ ДР.СТАНИШЕВ ТОЧНО ЗАЩОТО ВИ ВЯРВАМ

82

Частен клиент

преди 16 години

"Който се чувства несигурен, да заповяда да си изтегли парите, каза още изпълнителната директорка на банката."Тази изпълнителна директорка наистина ще ме накара да го направя.

81

преди 16 години

И на най-задръстения второкурсник по финанси му е ясно че не е нужно една банка наистина да има проблеми за да фалира... нужно е само достатъчен брой хора да се усъмнят в банката и да решат да си изтеглят парите.Аз ли не разбирам логиката или тя е доста по дълбока отколкото изглежда?

80

DevilishSoul

преди 16 години

79,Прочети ВСИЧКИ постове от сутринта досега и тогава си прави изводи:)

79

Anani ananiev

преди 16 години

Не знам защо има хора, които защитават ***. Ако съм корпоративен клиент на *** не бих се и замислил за секунда какво да правя. Не ме интересува дали този слух е верен или не - мойта финансова сигурност е по-важа от това да се правя на смел. Никой, ама никой от нас няма достатъчно информация, за да е сигурен че това е само слух !!!

78

запознат

преди 16 години

Че *** няма да фалира съм 100% сигурен, това са пълни глупости. Само не мога да разбера след като вече няколко банки се опариха с този FlexCub и изпъдиха насила голяма част от клиентите си защо продължават да го налагат. До момента на тази система работят УниКредит Булбанк, Алианц, ***, а предстои и Алфа банк да преминат на него.

77

anonimen

преди 16 години

FlexCube е правен със флекс. Преди 2 г. *** пак си софтуера и пак 2 седмици беше ад. Пълни нещастници са и най-вероятно ще фалират - от липса на клиенти.

76

DevilishSoul

преди 16 години

Ей сега като осъдят 69 да им плати 20 милиона и дори и да са били в затруднено положение, ша се оправят :))))

75

Професорът

преди 16 години

69. - 17:03 - От: Анонименhora,PIB-FALIRA-15.05.08 Интересно ми утре (и не само утре) банката като отвори нормално какво ще кажеш :))))))))П.П. Ако това което казваш е вярно, то вече трябваше банката да е затворила и да има одитори от БНБ. До колкото знам се обслужват клиенти.

74

DevilishSoul

преди 16 години

Закон за банките:чл.99(2) Който разпространява невярна информация или обстоятелства за банка, което се уронват доброто име на банката и доверието към нея, се наказва с глоба до 5 млн. лева, ако деянието не съставлява престъпление;(3) Ако нарушението по (2) е извършено чрез средство за масово осведомяване, глобата е в размер от 5 млн. до 20 млн. лева.Цитирайте източниците си, когато пишете факти:)

73

fibank-user

преди 16 години

ми те и сега дават кредити, ходи си дръпни та и ти да уцелиш джакпота :) МАЙКО МИЛА

72

Данчо 01

преди 16 години

Само завиждам на хората, които успях да дръпнат големи кредити от там.... Това се казва джакпот!

71

Данчо 01

преди 16 години

Днес отидох до клона на Първа инвестиционна банка, който е до работата ми да си изтегля парите, но имаше много голяма опашка. Добре, че имам приятел, който работи там и той ме светна да отида до клона на Александър Пушкин и от там не беше чак толкова зле. Въпреки, че и сега и преди не съм някакъв голям вложител, за съжаление преди години не успях да си изтегля парите на време от Добруджанска банка.

70

DevilishSoul

преди 16 години

69,какви са тия инфота...Като пишете подобнинеща, поне казвайте информацията от къде я имате... Това са доста сериозни изказвания...

69

преди 16 години

hora,PIB-FALIRA-15.05.08

68

finansist

преди 16 години

Да много е сериозно!:-) опитвам се да си го представя - БНБ праща официални писма до Агенцията по вписвания?! *** е страна по сделки с имоти, купени с ипотечен кредит от ***.... :-)Агенцията по вписванията озаконява една сделка с недвижим имот.... :-)Боже, колко неграмотност има по този свят, Боже.....

67

има

преди 16 години

Току що ми стана известно, че в Агенцията по вписвания е получено официално писмо от БНБ, съгласно което се преустановяват вписвания на сделки/ипотеки, по които страна е ***. Това звучи сериозно и вече някак обезпокоително, нали.

66

Иван

преди 16 години

Направо се изненадвам колко е лесно някойчо си да пусне някакъв слух в някакъв форум и това да накара стотици хора да ходят да си изтеглят спестяванията.Особено като се има предвид, че повечето от тези хора имат под 40 000 на влог. Хора, ако се връзвате на тези слухове, то поне си направете труда да прочетете Закона за гарантиране на влоговете в банките и тогава може би ще се пооуспокоите. Влоговете на една банка като *** не е проблем да се изплатят ако се наложи. Трябва множество банки да фалират и цялата държава да изпадне в сериозна криза, за да стане проблем с възстановяването.Финансовите показатели на *** са много стабилни. Временната липса на ликвидност (също и временните проблеми с новата им информационна система) е абсолютно нормално нещо, което няма да доведе до фалит, бъдете сигурни!