46

към 45

преди 2 години

До 1Всичко е партизанщина !А с новия закон "учените" професори и доценти станаха цели батальони след определен стаж в политиката!На килограм!

45

1

преди 2 години

И това стана в Стара Загора ,градът на педагожката Анастасия Тошева , в РИО 2012 г. от комисия ,председателствана от минен/!?/инженер и членове ветеринарен доктор и пр.неграмотници.Преди това пък в ИПКУ направиха стачка да не се върна ,където бях на работа като преподавател и защитил докторска научно-образователна степен!Защото съм членувал в определена политическа партия!?Дискриминации колкото щеш!Как да има наука при началници простаци!?Абсурд)

44

Анонимен

преди 2 години

Относно заплащане в учебните заведения и научните институти, хора много се бъркате, че взимат малко пари. Всичките роднини и приятелчета на ръководството участват, непрекъснато в най-различни международни проекти, превеждат им се пари за щяло и нещяло. Имам съученичка, държанка в БАН, която се хвали, че в момента участва в 7 дългосрочни международни проекта, като й плащат за всеки като на евро партньорите им. Така че изобщо не са за жалене

43

Анонимен

преди 2 години

Много подробна информация. Само дето липсва причината. А тя е елементарна и очевидна. Заплатите на учените у нас са най-ниски, затова и те са най-малко.

42

Анонимен

преди 2 години

Бройката няма никакво значение - нито у нас, нито в другите държави. Науката без друго се *** - като гледам как купища некадърници се пишат "учени" и си врат носовете в неща, от които не разбират - математици - пландемици, журналисти - вирусолози, политици - имунолози. Науката девалвира.

41

Анонимен

преди 2 години

IQ на българите е най-ниско в Европа , заедно с това на македонците. Факт! Това, за колко умни се мислите вие е без значение.

40

ФАЩ

преди 2 години

Ликувайте. Либералната демокрация победи. Най-бедни, най-бързо намаляващи, най-необразовани...Важното е, че сме "най" след 30г. геноцид. Уйвропата постигна целта си. Урааааа, джендаи, господа, гьотферени.

39

Дедо

преди 2 години

Те и тия са ни много , Аман!

38

1

преди 2 години

Учените у нас изобщо не са на почит, не се търсят за съдействие и консултация-особено пенсионираните вече!А пенсиониране в науката няма-все едно да спреш да мислиш!А мен ме подложиха на конкурс за директор на училището , което ръководих 12 години и го "спечели"една гербаджийска кифла с 3-годишен стаж като възпитатерка!

37

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен"Работя в голяма международна компания"......... И ти ли? В големите международни компании, плъзнали из България, нямате ли си друга работа, освен да пишите по форумите?

36

Чугунолеяр

преди 2 години

Проблемът не се върти около намаляне числото на учените, а е скрит в ширпотребата на НЕучените.

35

Анонимен

преди 2 години

Работя в голяма международна компания и се занимавам в обучението на млади служители, както и ръководя фирмената лаборатория за България. През годините сме опитвали да си партнираме с всички университети в България, но за съжаление се сблъскахме с огромна шуробаджанащина, ниска квалификация и огромна арогантност. След години опити за съвместни проекти изцяло финансирани от нас се отказахме и не се занимава с държавни структури, които искат само финансиране,а не предлагат нищо адекватно в замяна

34

баба Тодорка

преди 2 години

Но Европа няма Ректор- Кандидат президент, катастрофално загубил, и оставка не подал!

33

Димитър

преди 2 години

За това пък имаме няколко пъти повече на глава от населението - ц.гани ! Да ви са живи и здрави и си го отглеждайте и си ги "интегрирайте" още 100-200 години !

32

Асан

преди 2 години

А заплатите у нас са 10 пъти по малки от другите страни .... значи професори бол :)))

31

Юрист

преди 2 години

Моята докторска дисертация е на тема: Наказателноправен режим на околната среда и водите. Доктор по наказателно право съм от 2018 г. Бях три години асистент и се отказах! Сега съм си юрисконсулт

30

до 33

преди 2 години

Я си прочети правилника и задълженията на хоноруваните и нехоноруваните преподаватели... Договорите на софийския са онлайн, можеш да ги дръпнеш и прочетеш. Ей заради такива всезнайковци дори не ми се споменава думата университет. Весели празници!

29

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен"Имаш право да бъдеш асистент за не повече от 5 години" ....... Това е завареното положение за асистенти, които вече са на постоянен трудов договор. Наново не могат да те назначат, ако не си отчислен с право на защита. И само на срочен.

28

Анонимен

преди 2 години

Имаш право да бъдеш асистент за не повече от 5 години, ако не защитиш докторантура през тия 5 години,нямаш право да преподаваш повече в унито!

27

Анонимен

преди 2 години

Аз сега разбирам тази мания в университета с курсовите работи.Не намирах смисъл да ги пишем след като можеха да ни изпитат ,а то......било за тях.Плагиати!Добре, че си ги запазих,може да видя дали не са ги преписали.