94

Анонимен

преди 2 години

Да спра да работя, ако получавам 1200 евро?! Ако съм с мисленето на панелен бачкатор от Люлин, работещ в склад за 2-3000лв., сигурно ще спра. Ама в момента само вноските на двете ни коли са повече. 1200 евро изкарвах преди 10 години като младши специалист, сега само удръжките от заплатата ми са повече. Експериментът е добър и отсява всичките мързеливи бачкатори без акъл.

93

До: 152

преди 2 години

Това няма да е най-големия проблем :)...а и както винаги, ще бъде контролиран :)

92

пияница мистик

преди 2 години

Познавам един фен, голямо пиянде. Някъде на 55-60 години е. От общи познати подочух, че никога не е работил през живота си. Гледа го майка му с пенсията си. Всеки ден се налива в парка на пейките или до денонощния с някаква гнуcнa бира в пластмасово шише 2l. Няма жена или деца. На такъв ще му дойде дюшеш такъв базов доход. И във ваучери да му ги дават, а не в пари, за да може да важат само за храна, а не за алкохол, ще намери начин да ги трампи за истински пари в курс 2:1 да речем :)))

91

До: Върбан

преди 2 години

С едно уочнение, една от причините за създаване на новата реалност е универсалния базов доход (UBI), но също така имай и в предвид, че безплатен обяд няма, а този специално ще излезне доста скъп, за повечео от нас!!!

90

Върбан

преди 2 години

До котка. Е аз нали същото казвам - базовият доход ще покрива минимума за съществуване и удоволствията ще са в метавселената. Освен това ще го дават със сигурност ако слушкаш каквото иска Биг Брадър. И даже не се знае дали ще им се налага да дават базов доход, и ваксината им върши работа. Така че не разбирам къде ме видя да се радвам

89

Асан

преди 2 години

Урсула даде 15 милиарда на Тиквата за ковид - по 3000 евро на калпак, а Тиквата ги крадна у чували :)))

88

пияница мистик

преди 2 години

Ако тук направят подобен експеримент ще кандидатствам и аз. Не че ми трябват, ама 1200 лева даже да са, са си 1200 лева. С тях може да наемеш за цяла нощ ВИП Ескорт :))) Отговарям идеално на условията. От 2016 година работа не съм пипнал, освен да надигам шишето и да ходя до магазина чат-пат, когато не си поръчам от Glovo да ми докарат продукти и на ресторант когато ми се приходи. Самопенсионирах се 2016 и за моите 44 години в трудовата книжка имам само 7 месеца трудов стаж за целия ми живот :))

87

Котка

преди 2 години

До Върбан По-спокойно, не се радвай толкова. Като ти се каже, че можеш да го използваш само за храна и подслон, ще ти секне радостта. Долу некъФ *** се жалваше, че нямало да му остава за вноските на колата...алоуу! В такъв вид общество да имаш кола ще изисква специално разрешение и живеещите на месечни подаяния няма да го получават.

86

Асан

преди 2 години

Експеримент у РъБъ : Киро раздава по 75 лв. на пенциите за вакциниране :)))

85

Върбан

преди 2 години

Това с безусловния базов доход е добрият вариант за справяне с новата реалност.Изчерпаемите ресурси свършват, и обикновените хора трябва да бъдат приучени или принудени да пестят.Изкуственият интелект и роботизацията в кратки срокове ще изместят повечето хора от производството. Лошият вариант вече го пробват - пландемия с ваксиниране до откат.

84

Д-р Исня

преди 2 години

Колко Махмута са попаднали сред избраниците? Това ми мирише на дискриминация. Има ли видински индочукчи сред тях? Много расистка политика ми се вижда това само на лица от немски произход да дават! СЪД!

83

Пепи

преди 2 години

ще стане инфлация и 1200 евро ще станат предишни 100 евро . Е те това ще стане .

82

ганЮ простака

преди 2 години

Вече се е ваксинирал и смята че всички трябва да са като него

81

Асан

преди 2 години

Бай Тошо раздаваше на всички базови доходи..... Урсула раздава само на ф ашагите и гробарите :)))

80

Курви Наркотици

преди 2 години

"Абе кой ще те следи тебе, средностатистическия Петко от село Долно Нанагорнище"

79

Анонимен

преди 2 години

Айде бегом към Швабия. То за тва емигрантите търчат натам

78

Отивам си

преди 2 години

Аз не искам да живея вече в големия град. Отивам си на село да гледам картофи и кокошки.

77

Каквото и да се

преди 2 години

приказва,това е бъдещето... С цялата автоматизация на производства и роботизация, на 90% от населението ще им се плаща за да не работят.... Така ще работят икономиките на държавите... Това води прогреса!

76

Бай Тодар 2022

преди 2 години

Комунизама вече е доносче.

75

Анонимен

преди 2 години

Идеален начин да се унищожи икономика