30

боби

преди 16 години

Прав си разделят ни доста прочетени книги и като количество и качество.Все пак се учудвам ,че знаеш за Яков,защото 99,99 процента от вярващите не знаят ,че Исус е имал братя.Само че Яков е имал толкова общо с официалното християнство колкото кучето с котката.Историческия Исус не е имал нищо общо с така наречения Спасител описан в 4-те евангелия.Исус е бил еврейски проповедник,който строго се е придържал към рамките на юдаизма.Той просто се е смятал за Месията-Христос,чието идване е предсказано в Стария завет.Но Месия за тогавашните евреи е означавал спасител от чуждата власт-римската под която тогава са се намирали евреите.И затова той заплаща с живота-именно поради факта,че с проповедите си иска освобождението на евреите от римска власт.И именно Яков,който е бил брат на Исус става глава на движението му след смъртта на Исус.Но това е секта в юдаизма,която строго се е подчинявала на нормите на юдаизма.Истинския създател на християството като религия е апостол Павел.Именно той превръща историческия Исус в сина божи.Негова е идеята,че той е умрял на кръстта,за да спаси хората от греховете им.И идеята,че той е някакъв общочовешки пророк.А в действителност Исус строго се е придържал към юдаизма.дори в извършваните от него изцеления той е помагал само на евреи,а на хора от други народностти е отказвал.Така че истинския създател на християнството е апостол Павел,а историческия Исус няма нищо общо с изградения след смъртта му образ.А християнството набира много бързо последователи поради няколко причини:1.Обещава живот след смъртта-на земята може да си последния голтак,но след смъртта си ще си в рая. 2.Пропагандира идеята,че Исус е умрял на кръстта за да спаси хората от греховете им-ествествено че всеки ще хареса такъв човек 3.Прошката-каквито и грехове да е направил човек достатъчно е да иска прошка и ще бъде опростен.А имного важно за разпространението на християнството има император Константин,който през 4 -ти век налага религиятао като официална в Римската империя,макар че само 10 процента от населението са били християни.

29

една бургазлийка

преди 16 години

"Пътеводител на галактическият стопаджия"- човешката раса е била създадена от мишките да се отговори на Вечният въпрос - защо съществуваме...............айде сега смейте се - разбира се че е шега това, което написах , но че извънземни съществуват - в това няма спор, а кога ще осъществят контакт с нас, или може би вече са го осъществили - това е друг въпрос. Ватикана добре прави когато излиза от догмите и затъмнението , в които се е крила векове. Господ ли , мишките ли или нещо друго ни е създало, значи че има и други същества - Те са някъде там

28

Доню Донев

преди 16 години

Едно време Дмитри Иванов се отказа да отговаря на Иван Костов, защото ги разделяше вагон книги. Не знам колко книги ни разделят и в чия полза, но освен количеството е важно и качеството. Не само да се чете и преповтаря, а вниква, осмисля и постига. И да се практикува! Според Оукли /прогамист/ данните не са информация, информацията не е факти, фактите не са знание, знанието не е истина, истината не е мъдрост, а истински оценки и действия без мъдрост не стават. Това първо. От друга страна Христианството се съдържа само и единствено в Евангелията и може би посланието на Яков, брата Господен. Старият Завет е част от ставането на абсолютния дух, затова е в Библията, но с учението си и делата си Иисус го преодолява. Затова Юдаизма, базиран на писания завет, Тората и устния завет, Талмуда, е най големия враг ня Христианството във всичките си форми, включително комунизма и ционизма. Инфилтрирането на Христианството с Юдаизъм и особенно на христианските деноминации продължава с променлив успех и до днес. Достатъчно е да видите колко нескопосана и безсмислено-вредна е пъвата част на филма "Zeitgeist" за разлика от другите му части /които също носят специфичния мирис на Юдаизъм/. По-нататък. Има една абсолютна религия - христианството и една абсолютна философия - Хегелианството. Ако не ви се чете и желаете, друг път ще ви обясня подробно. Познавам сравнително добре повечето значими религии и то в тяхното ставане и взаимно влияние и проникване. Всичко е ставане, а изучаването на ставането на религиите и науката за мен е най-интересно след конкретните ми занимания предимно с наука и техника по принуда /репресиран съм като антикомунист, баща ми също и т.н, но това са подробности/. Всъщност всичко тръгва от Египет, Бог казва от Египет повиках сина си, Фройд /чиято психоанализа е не само грешна, но и врена юдейска бъкотия, насочена в действителност против Христианството/ счита дори Мойсей за египтянин и т.н. Взе да става дълго, а не знам дали и доколко ви интересуват тези неща. Като христианин и хегелианец само ще подчертая, че всико е ставане и това е христианството, докато юдаизма е разраства и то материално. Мюсюлманството трябва доста да се обяснява, но по принцип то е крачка назад от Христианството по посока предимно на Юдаизма. Близки до Христианството са Будизма, Конфуцианството /дори считам, че няма да е пресилено, ако то се нарече Протохристианство/ и др. И завършвайки ще повторя - науката и религията са двете най-висши проявления на ставащия от в себе си за себе си абсолютен дух /Бог/ и техните противоречия освен реални са и инспирирани отчасти от техните противници. Например средновековните сблъсъци между христианската църква и науката в значителна степен са инспирирани от техния общ противник - Юдаизма. Но както се вижда от статията и тези неща ще се преодолеят.

27

преди 16 години

В Библията не пише за извънземни. Но опитат на хората показва, че хората които са се срещали такива същества или полудяват или се разболяват от смъртоносна болест или умират и Православната зъркжа отдавна е оточнила, че са създания от окултната област т.е. дяволски същества. Много ме изненада мнението на Ватикана.

26

преди 16 години

За да бъда по точен ще направя това сравнение: едно е писал Маркс за комунизма в ХХ век, друга е практиката на Сталин в ХХ век, едно са разказвали Христос и учениците му в век, друго е написал император Константин в Библията в 318 год, трето е вършил Великият инквизитор в Х век.

25

ДО N 15

преди 16 години

Нека те допълня. Религията е измислен, за да може малка група хора, да се облагодетелствува за сметка на по-голяма група хора. Точно затова има 3 вида християнство, 2 мюсулмански направления, още дузина религии и n брой секти. Който дава да го стрижат, за да се издържат група търтеи си е негово право, но поне да не кара другите да бъдат като него.

24

Кирил

преди 16 години

Наблюдавам масова неграмотност сред младежите за елементарни неща, които само допреди 10-15 години си бяха въпрос на обща култура, а днес незнанието им не притеснява никого. Как е възможно в 21-ви век, вместо да сме все по-информирани, на базата на което да си правим своя избор, да градим живота около себе си, хората стават все по-ограничени, суеверни и объркани. Не знам кой го е казал - "*** народ - слаба държава" Всеки човек има право на образование според Конституцията, възпползвайте се максимално!

23

преди 16 години

Не греши в разпознаването на Авел от Каин.Защото това е животът.Животът и Смъртта са кръговратът.Няма вечен живот,няма вечна смърт,след едното следва другото.Така всичко се повтаря.

22

преди 16 години

I vsi4ko tva v amerika se slu4va nali :D

21

преди 16 години

Какво предстои да се случи през ХХI век никой не знае, но че срещите с НЛО ще продължат, това е сигурно.7 юли 1947 г., след нашумелия Розуелски случай, при който е открита катастрофирала летяща чиния и телата на няколко хуманоиди.Властите открито пред медите съобщават за тяхното съществуване.Но незнаино защо всичко се засекрети и обявиха за паднал балон.Очевидци отрекоха де било балон,имало е дискообразна форма.След това се създава през 1954г Зона 51.Започват да се появяват странни светлини и обекти в небето. За непозволено проникване в територията на военните се стреля без предупреждение. използва се за изследване на самолети и космически технологии, изтъргувани пряко от извънземни същества.

20

Двойник на Brad Pitt

преди 16 години

Нали и 2000 година светът щеше да му стане нещо, пък нищо не стана.

19

боби

преди 16 години

Със сигурност знам много по-добре от теб какво пише в така нареченото Евангелие?Само че не е едно а са 4 евангелия.А ти изобщо знаеш ли че първоначално е имало над десет евангелия и през 2-и век един римски папа решава,че само 4 от тях са най-достоверни.Наскоро беше отрит ръкопис от евангелието на Юда,а е имало такива и на Тома,на Мария и други.Не ти не си заблуден ти си ***-ако беше действително чел Библията - двата завета щеше да знаеш,че там е пълно с глупости и взаимнопротиворечащи си неща.

18

преди 16 години

Момче, ти като не си чел Евангелието или поне негови тълкования нямаш право да ми говориш тия дебилизми. Жалкото е, че има много като тебе... Вижте какво е написан номер 17 и се замислете! Какво е запазило жалкатани ни нация, ако не православната ни вяра?! Не ме карайте да се срамувам от вас подобни на тоя боби "великия", който ни разясни всичко, понеже сме заблудени, а той е просветен.

17

преди 16 години

Абе ти *** ли си?!? Най-новия завет били мюсюлманите. Или както то го пишеш мюсУлмани. Не се излагай! Новият завет доразвива Старият такъв, осмисля го. Затова и и старият се нарича "ветх". Горката безбожна българска нация. като ви слушам не се учудвам, че сме я докарали дотук. Извънземни имало... дрън-дрън. Надявайте се да ви спасят. В летящата си чиния. Ха-ха-ха

16

tnt

преди 16 години

Ако ги има,те са друг вид.А от подобни срещи добро не чакай!

15

боби

преди 16 години

Пишеш пълни глупости-религията и науката имали формални противоречия.Та Библията е пълна с глупости от рода на това,че човекът е създаден от кал,а пък жената от реброто на първия човек.Ти за теорията на Дарвин чувал ли си-е той обяснява произхода на човека по по-различен начин.Да не говорим пък за Ноевия ковчег-на всичките 7 континента има хиляди видове насекоми,птици,влечуги и животни-как пък успя да ги събере в един ковчег всичките.Или пък за възкресението на Христос-как пък никой от известните учени и и писатели по това време не го е описал.Религията е възникнала ,защото човека е слабо същество и има нужда от утеха в трудни моменти и религията му я дава,без да го кара да върши сложна мисловна дейност.Аз съм сигурен че 99 процента от вярващите си нямат и представа от това какво действително пише в Библията иначе биха се отвратили до дънто на душата си.

14

преди 16 години

Дан Браун в офицялно интервю каза ,че тези книги не са исторически не почиват на никакви факти и са плод на фантазията му.. Така ,че хората ,които виждат в тези книги Световна конспирация са напълно заблудени още повече ,че Браун Каза тези неща още преди да излязат офицялно книгите му.. И редовно бе питан от журналистите за това.. Просто това са поредните изключително интересни книжки на страхотна тематика бих ги сравнил с Матрицата, защото ни карат да се отдадем на въображението си и да си кажем : Ами ако е истина?

13

fairplay

преди 16 години

Понеже четох "Шестото клеймо" и "Шифъра на Леонардо" - нещо се озадачавам да ви кажа от тази новина - как така ще ги признаят извънземните????.....

12

преди 16 години

За да правиш такива заключения трябва поне малко да си чел и другите религии.. Тъпо е да конкретизираш Християнството като Абсолютна религия , при положение ,че Християнството е продължение на Юдейството.. Стар и Нов завет - новия завет е Християнството но то продължава идеята за един Бог и Първия човек Адам и жена му *** от неговото ребро, Кайн, Авел и т.н. А Исляма е продължение на Християнството нещо като най-нов Завет.. Мюсулманите почитат Иисус Христос но не го смятат за Бог а за един от неговите пророци.. Така ,че се излагаш с такива твърдения.. А иначе Религията дава порсти отговори на сложни въпроси, нещо което науката трябва да доказва а не да дава лесен за смилане отговор.. Примерно Религията казва ,че Бог е създателя ни!! Ок съгласен съм ,че ни е създал висш разум но това е станало примерно на база генетично формирана ДНК по изключиелно сложен начин - Нещо като закодиран файл ,който като го стартираш и той ще изпълни зададените му функции.. Примерно от Един микроскопичен спермазоид трябва да се получи човек и той трябва да има едиси колко пръста и то на ръцете и краката и те да са с определена в кода дължина ,очите трябва да са на главата мозъка и т.н. Мноого сложен организъм е човека и не само той всички животински видове!!

11

Доню Донев

преди 16 години

Абсолютната идея, незнаеща предели, е самия Бог /Хегел/. Христианството е единствената абсолютна религия и затова въпреки тоталните напъни за опорочаването и от фарисеите най-вече както с външни, така и с вътрешни безогледни бизпринципни средства, то е неунищожимо. Науката и религията са двете най-висши проявления на абсолюта няма значение дали ще го наречем Бог или абсолютна идея и затова противоречията им са само формални и инсперирани до голяма степен от техните врагове /пак повтарям - най-вече фарисеите/. Самата наука в съвременната и форма се появява и успява в Христианска Европа. Така че новини като тази само доказват казаното до тук