51

До Анонимен 55

преди 2 години

Геодезията е приложна наука...............физиката е фундаментална наука!!!

50

Анонимен

преди 2 години

Физиката не може без математика, но физиката не е математика, ФИЗИКАТА Е ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА НАУКА в по-голяма степен ............чистата математика понякога е безполезна!!!!

49

Анонимен

преди 2 години

И кое е абстрактното на геодезията например напълно реална си е

48

физик

преди 2 години

Физиката изучава реални системи (веществата и полетата), математиката изучава абстрактни системи...............това е основната разлика!!!

47

В.

преди 2 години

Не знам какво пиете. По онова време повечето физици са били математици. Но сега имаме нова Нрмалност. Вече всичко е открито.

46

Анонимен

преди 2 години

Глупости над половината задачи по математика идват за да опишат физични процеси и опити деугата част е елементарна математика известна от хилядолетия и не интересуваща никой сериозен математик.

45

физик

преди 2 години

Физиката не е математика............математиката е чиста абстракция, но 50 % от теориите в математиката намират приложение в теоретичната физика, останалите 50 % от теориите в математиката са абсолютно безполезни!!Физиката е преди всичко експериментална наука............теорията само обяснява експеримента!!!

44

Анонимен

преди 2 години

Че кой би бил толкова глу пав че да не разбира математиката а да се занимава с физика

43

В.

преди 2 години

Аз съм полагал изпит при доцент Лубих, я. Поназтайвам принципно нещата. Понякога налучквам. 3-,4, 6 на 1,2,3 част.

42

Анонимен

преди 2 години

Не са те научили като хората експеримента и теорията са свързани по два начина при първият от експеримента се изгражда теоретично построение и от теоретичното построение могат да бъдат изградени следващи експерименти.

41

До 41

преди 2 години

Лев Давидович Ландау е бил голям учен, физик-теоретик, а не математик..................но математиката е езика на теоретичната физика!!

40

До 40

преди 2 години

Аз съм завършил физика в СУ и съм прочел целия курс на Ландау и Лифшиц по теоретична физика-квантова механика, термодинамика и т.н................пак ти казвам, теория и експеримент са две различни неща!!!

39

В. До досадните

преди 2 години

Стига с този синтез. Просто математикът е дал формулите. Въпрос на приложение е дали ще е в ядрената физика. Някой може да прави оранжада по тях.

38

Анонимен

преди 2 години

Теоретичните построения на ядреният синтез са заложени в работите на Ландау.Не е зле да попрочетеш нещо преди да говориш

37

До 37

преди 2 години

Теория и експеримент са две различни неща................Ландау е бил голям учен-физик-теоретик................най-добрият курс по теоретична физика е написан от Ландау и Лифшиц...............но Ландау не е направил студения ядрен синтез..............това е абсурдно, нито теориите му имат директна връзка със студения ядрен синтез!!!

36

В.

преди 2 години

Сетила се Мара да се побара. Стара поговорка. Няма сексистки намек. Въпреки че ЕС го заслужава

35

до 33

преди 2 години

Дали е ясно аз пък мисля че самият ти изказ изобщо не я разбираш физиката е дълбоко ненаучен неподкрепен с факти и прилича на кръчмарско заяждане а къде се е видяло кръчмар да разбира физика.Смех

34

Анонимен

преди 2 години

Ще поскъпне още. Немците спират 3 АЕЦа този месец.

33

По голяма наглост

преди 2 години

От тази на ЕС и ЕК няма. Тока, газта, въглища и петрол се вдигат заради зелената сделка. На чиновниците изобщо не им пука, че овцете ще плащат 3 пъти по-скъпо. Зелената сделка е все едно да замениш парната машина преди да си открил нефта и преди Ото да измисли дизеловият двигател. ЕС е бюрократична машина при това много некадърна. Като се сетиш само за директивата за кривите краставици и тоалетната хартия трябва да ти стане ясно.

32

До Анонимен 32

преди 2 години

Лев Ландау е бил чист теоретик, голям учен-физик, но теоретик...................връзката квантова механика-ядрена физика е по-сложна............не е директна!!!