51

до 65

преди 2 години

Няма как човек с опит да взима 4000лв.. Моят опит е 15 години и 4000лв. взимах преди 11, когато заплатите бяха корено различни и много по-ниски от сега. След година от 2500 качваме на 3200. Но доста хора виждат цената си и ни показват оферти от други работодатели. Следователно, качваме още заплатата, за да ги задържим. Това е по всички уважаващи себе си компании.

50

Христо Христов

преди 2 години

До 64В Азия се търсят.

49

до 60

преди 2 години

И аз бях отличник по ИИ преди 11 години. Хубаво де, ама 10000лв. заплата, за каквато говори човекът, идва след 10 години опит. И аз започнах кажи-речи за 1400лв. в една израелска компания като младши специалист. И с годините дойдоха и парите. Ако си мислиш, че без никакъв опит някой ще ти даде 10к- няма как да стане. Започни като младши специалист някъде и ще ти дадат в момента минимум 2.5к в коя да е чужда компания. Ще видиш какво ще ти хареса там, ще обиколиш отделите и ще дойдат и парите.

48

Анонимен

преди 2 години

До 62: Трудно ми е да повярвам, че само след година вдигате почти двойно заплатите на служителите си, но щом тъй думаш... Опит имам, не се притеснявай, сигурно е повече от твоя.

47

Анонимен

преди 2 години

Някой да е чувал да търсят високо квалифицирани машинни инженери? И да дават подобаващо заплащане. Богат опит в кондтруиране на деатйли сглобени модули и изделия от метал, пластмаса, листов материал. Технология, документация и т.н.

46

анонимен

преди 2 години

Скоро няма как да не избие всичко в някаква друга посока. В целия ЕС се смята за престижно да си хоум офис, служител в голяма корпорация и най-вече, тесен специалист. Аз като гледам, това ще изиграе лоша шега на някои хора. То се и видя с коронакризата, повечето от по-горе изброените, единствено успяха да отидат до супермаркета и да си купят 20 пакета тоалетна хартия, за нищо по-умно не можаха да се сетят.

45

до 60

преди 2 години

Сподели накратко опита си. Също така в LinkedIn са всичките ни обяви. 4000лв. е заплата, която даваме на Mid SQL Developer-ите си... Демек след година и малко опит. Започват на около 2500 чисто и след година и нещо вече са на към 4000. Не знам къде си търсиш работа, всичко прелива от обяви в момента и недостигът е много сериозен.

44

Анонимен

преди 2 години

До 58: Обади ми се, аз съм пълен отличник по ИИ, но никой не ми предлага повече от 4000 лв.

43

Анонимен

преди 2 години

Любимо в коментарите ми е как се коментира ИТ сектора и как търсене нямало от хора, които идея си нямат какво се случва тук. Търсенето е огромно, а недостигът- още по-голям. Именно затова и заплатите скочиха до небесата. Лично аз търся да наема около 20 души със знания в областта на изкуствения интелект, машинното обучение, английски и немски, бази от данни, Python. Заплатата е над 10000лв. чисто. Еми, няма такива. За 3 месеца наехме само двама.

42

Анонимен

преди 2 години

В ИТ сектора заплатите скочиха брутално последните 2 години. Ако преди 10 Junior наемахме за 1500лв., днес вече започват на 3200 и нагоре. За високите позиции кадри няма, търсенето е огромно, защото всеки се изнесе насам, заради евтините разходи за труд и ниските данъци. Лошото е, че масово младите нямат базови качества. Език не се знае на добро ниво, няма мисъл- само зазубрени неща от "университета" на Наков. Чат-пат има наистина читави хора, но малко. Иначе заплата от 20000лв. не е мираж.

41

селянин

преди 2 години

срещу 50 юро на час мое и да се напнем да бачкам кат инженер ако не дръпайте ми ........

40

Христо Христов

преди 2 години

Какви заплати искате в ЕС на работещите бедни?!

39

123

преди 2 години

Ковид цирка беше добра причина заплатите да замръзнат, а инфлацията си върви нагоре.Така ще се изгонят и последните нормални хора от тая менте държава.След някоя година и общи работници трудно ще се намерят.Така ще е с работодатели замръзнали в робовладелския строй.BTW стига с тия ITспециалисти, те са има няма 1-2% на пазара на труда.Доктори няма, мед. сестри,учители...Реално нямаме икономика.

38

Анонимен

преди 2 години

Работя час мак, правя покриви който иска да пише, ще го оправим

37

Анонимен

преди 2 години

Финансовата криза нема пари - шефа каЗа действайте.mp3

36

Анонимен

преди 2 години

Специалист се става не като си вземеш дипломата от университета , а с много труд,четене и постоянно самоусъвършенствене. Дано българските работодатели проумеят ,че да имат специалист струва еднакво скъпо на двете страни по трудовия договор.

35

пенсионер

преди 2 години

а желаещи да орат нивите, да жънат , да пекат хляб , има ли ? явно няма . е за това хляба ше е два лева 600гр.

34

Анонимен

преди 2 години

Живея в чужбина, познавам много жени, които са квалифицирани и искат да работят от вкъщи за българска фирма, къде са тези обяви? Отново в интернет и къде е всяка 7ма обява, та дори от вкъщи работа. В България работеха он лайн и много искаха така да продължи, но шефа не, да са му там пред очите. Поредната статия измишльотина. Кадри има, но заплатите и условията не са добри.

33

Бай Тошко

преди 2 години

Кокорчо рече, че като съкрати 30,000 държавни служители и ще удвои ИТ сектора в България. Щели да ги наемат всичките на пълна ИТ заплата и ще издои ИТ сектора с данъци. Така щял да оправи цялата държава. От шуробаджанашката длъжност като държавен чиновник директно ставаш програмист с 20 годишен стаж. Само трябвало да се научат откъде да си пускат компютъра и да цъкат на него. Тоя Кокорчо е икономически гений !!!

32

До 38

преди 2 години

Говорим за раздутата държавна администрация,а не за закриването и.Който върши смислена работа,без която не може,да остане,но който топли стола в канцеларията с надежда да е до пенсия,да го махат.