10

Анонимен

преди 2 години

От кога държава с ядрено оръжие е броят за слаба достатъчно е минимална чадто от ракетите й да стигнат до краварника и са довиждане, както и обратното. Мисирките , а да спрете да пишете глупости.

9

Анонимен

преди 2 години

До Стамат - Ако всеки грабне по една тояга, икономиката им ще се разпадне за 1 месец.

8

Анонимен

преди 2 години

До Асан 8 - Виж - "правенето" е малко абстрактно понтие. Китай сглобява iPhone-и, по дизайн от другаде, като често не разбират и на повечето части, които им дават. Apple изчистиха всичко и в моемтна, китайско компоненти в телефона няма или ако има - то са изключително прости технологично и е все тая, кой ги прави.

7

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 4 - Новата икономика на Китай все още не е минавала през рецесия. Преди това да се случи и да видим, как ще се развият събитията, е много тудно да даваме прогнози.

6

Асан

преди 2 години

Китай прави айфоните и хуявей прави 5G :)))

5

Анонимен

преди 2 години

Китай е икономически колос но военно джудже. По-малко от 1/3 от военноморските сили в региона са китайски, а почти всички останали са на държави които не гледат с добро око на Китай. Над 50% от военния бюджет на Китай отива за "вътрешна полиция" и охрана на огромните си граници. Почти всяко увеличение във военния бюджет отива за повишаване на заплатите на военния персонал понеже стандарта на държавата се покачва. Икономически гигант - но военно джудже.

4

Стамат

преди 2 години

Тихо,тихо да не чуят китайците.Ако всеки китаец грабне по една бамбукова тояга,тежко и горко на въоръжените до зъби американски съюзници.

3

Анонимен

преди 2 години

Не е сигурно, колко добре ще се справи Китай икономически, при подобен конфликт, дори да е "студен". Да, ако САЩ се откаже от всякаква търговия с Китай, икономиката им ще пострада сериозно. Проблемът е, че икономикта на Китай СЪЩО ще пострада сериозно. Ако САЩ каже не на Китай, половината ЕС също ще каже не на Китай, а другата половина ще бъде притискана. Ще последват Канада, Великобритания и вероятно страни от Южна Америка. За нас ще е добре, защото вече са ни нагрочили за работлничка.

2

Анонимен

преди 2 години

Ама САЩ от същия регион ли са?

1

Анонимен

преди 2 години

Китай е по-слаб от всякога. Индия отдавна се отказа от руското оръжие и всички в региона са съюзници на САЩ. Да не подценяваме Индонезия и арабските страни- въоръжени до зъби с американско оръжие последен писък на техниката.