142

И ся ко стана ?

преди 2 години

Сега хората които са мислили за бъдещето си и са развивали хранителна промишленост и икономиката на страните си трябва да мислят и за хората които не им е пукало как ще живеят и основно са се занимавали с безделие и правене на деца . Браво бе ! Работещите в Европа трябва да започнат да работят на 6 дневна работна седмица и да даряват поне половината си заплата за да могат да изхранват и търтеите в Мадагаскар които ще продължат по навик да си се излежават под палмите с отворена в очакване уста.

141

Хм

преди 2 години

Едва ли е само до "климатичните промени". От 2005 до 2018г. населението е нарастнало със 7млн-до 26млн., вероятно към момента още 2-3; почти половината градско; индустрия почти няма, малко селско стопанство-ориз, едно-друго; полезни изкопаеми минимални; територията голяма, но огромна част от нея са планини, брегова ивица, гори 15% от територията (секат ги хищнически от десетилетия); риболов, корабоплаване нула! Тези не са мръднали последните 500г., освен да се плодят. Там оправия няма да има.

140

Анонимен

преди 2 години

Като сте си унищожили дърветата какво очаквате? В окена риба няма ли? Като няма какво да ядете защо се размножавате? Не е редно цивилизования свят да плаща цената на простотията!!!

139

ДА

преди 2 години

Споко,скоро и тук ще стане така!

138

МъдаГаскарец

преди 2 години

Ами щото е по-лесно да се правят деца по цял ден и цяла нощ отколкото да се обработват ниви и да се отглежда *** .... Седиш под палмата бараш женското до теб по гъ**за и чакаш некой банан да ти падне в устата . Ако падне до теб - глад ... и рев и сопполи пред всяка чужда медия дошла да те види как страдаш гладен с отчаяни молби да ти пратят помощи. Много помощи. По възможност предварително сготвени и готови за директна консумация .... Зърно за посев и мотики да не пращат... Ко ша ги правят?

137

Анонимен

преди 2 години

Като си изсечеш горите престава да има валежи,вода и температурите се повишават чувствително.Много интересно защо после следват суши и няма реколта.Много изтъпяхме това хората,и журналистите също.Вече две и две не можем да съберем.Няма гори-няма вода-няма реколта,глад и рекордни температури,катаклизми.Кое от цялата верига на процесите не е ясно за журналистите от Дойче Веле?

136

DD

преди 2 години

Нямат храна гладуват ,ама бебе има...бързо научиха кое къде се вдява....ЪЪЪ нямам какво да добавя

135

1

преди 2 години

А морето до тях пълно, ама няма кой да бачка.

134

Сия

преди 2 години

Жалко за хората в Мадагаскар. Трябва да им съчувстваме и помогнем ако можем. Всъщност и големите "филантропи" могат да помогнат, но ги интересува единствено печалбата от "ваксините". Между другото, когато бях студентка, имаше и такива от Мадагаскар. Бяха изключително добри, почтени и сплотени хора.

133

Анонимен

преди 2 години

В Мадагаскар са 27.5 милиона и се увеличават, а има глад. У нас има-няма 7 мил. и намаляват с рекордно бърз темп, а глад няма. За Мадагаскар пращат помощи и тръбят по всички медии по цял свят. А за нас не им дреме и ни оставят да мрем в кофите, докато не ни завземат турците.

132

Бернхард Рордин

преди 2 години

Интересно какво се цели с тази статия. Да ни подготви да станем мадагаскарци? Или да ги храним от съжаление, че те са мързеливи и не особено умни?

131

Анонимен

преди 2 години

Различни цивилизации. Няма лесно никъде.

130

пияница мистик

преди 2 години

Изсекли дърветата и чакат да имат нормална биосфера :))) Ахахахаха...Все едно да пуснеш *** на остров около океана пълен с риба, да има и нормална почва за сеене на култури, обаче да има и джунгла с банани. Ами *** ще изяде бананите и ще умре от глад, няма да се сети да лови риба и да я яде или продава или да засее някакви култури в почвата, зеленчуци да речем, картофи и т.н. :)))

129

ре

преди 2 години

Чудно нещо. Тези за канибализъм чували ли са? Нека изядат по-слабите и по-болните. Така и бройката ще намалее, и останалите ще разполагат с по-малко конкуренти и повече храна.

128

ООНе

преди 2 години

Ясно, Мъск обеща пари. Администрацията в ООН отговаряща за Мадагаскар се подготвя с такива "новини" да си прибере нейния дял "административни разходи" от дарението на Мъск ....

127

Стоян

преди 2 години

От биолози е установено, че при лоши климатични и природни условия, много животински видове намаляват съзнателно популацията си. Но за тези от Мадагаскар това не важи. Ни то имат визия за бъдещето си !

126

МП

преди 2 години

Чета коментарите тук написани от нахранени и скучаещи хора и разбирам защо навремето Мария-Антоанета/мисля че така се казваше/ е изрекла шокиращите думи за липсата на хляб и ПАСТИТЕ !!!

125

Анонимен

преди 2 години

Я ги дайте в Европа да ги нахраниме тия добри хора, а и бели моми ще им намериме! То се видя, че сами не могат да се изхранят, мързи ги!

124

Анонимен

преди 2 години

Те знаят, че унищожават природните ресурси, но са напълно безпомощни. . . . . . . . . . . . . . . . . . . Това журалистично скудоумие ли е? Ако е така, са значи са действително напълно безпомощни, а освен това няма никой, който да им помогне! Пълна каша!

123

ДДРОнег

преди 2 години

Мда, както забелязаха някои, за бизнеса с ваксини веднага се намериха пари, политическа воля и др., а за справяне с глада по света - нъцки ?!?!?!?___Е, кой може да ми докаже, че политиците ни мислят доброто ?!