49

Колкото и да се

преди 2 години

забави броенето на квитанциите - победителя на изборите ще излезе с готово правителство още преди да сме ги разбрали, като миналия път.

48

Българин

преди 2 години

Още една червенушка разцъфна , била загрижена ?!

47

Новия ЦИК на Радев

преди 2 години

много мрази отчетите и прозрачността. Всеки ден ни излизат в медиите с личните си мнения и възгледи но никъде не видяхме публикуван в медиите отчет - Колко пари са изхарчени за избори по направления, с колко гласа са избирани депутатите, колко е струвал един избирателен глас, колко секции са проверени, колко разписки са преброени, какъв процент и къде е излезла разлика... Въобще има ли някакви признати в ЕС стандарти за контрол на качеството на тези машини?!

46

Анонимен

преди 2 години

ще има пак яко разнасяна на чували, тоя път с разписки.... Кое ме у тогава машинното на "машинното" гласуване?

45

Анонимен

преди 2 години

И за къде толкова бързате. Кво като се забави броенето на квитанциите.

44

Анонимен

преди 2 години

За тия пари дето ще взвмвте като комисии поне се помачете да броите едни разписки

43

Анонимен

преди 2 години

Предлагам Радев направо да напише изборните резултати,да не губим време.

42

Хан Крум

преди 2 години

Нали това са им задълженията.Някои усетиха че става лошо и за това започнаха да плачат по медиите.

41

Стоян

преди 2 години

Радев и радевци трябва да бъдат проверявани за всичко,защото са мошеници.За такива като тях,човек трябва да има очи и на зад...-ните си части.Доверие никакво!Мошениците винаги имат съпротива срещу истината.Сега пак реват

40

Анонимен

преди 2 години

Броенето на хартиените разписки ще забави изборният процес ,но ще пречи на далаверата. Който вярва че президента и неговите хора са честни е балък.

39

БРОЙТЕ КВИТАНЦИИТЕ .

преди 2 години

.. И ГИ ВПИСВАЙТЕ В ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ!!!---ТОВА Е "ВОТ НА ДОВЕРИЕ ", КЪМ ЦЕЛИЯ ИЗБОРЕН ПРОЦЕС!---В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ , ВСЕКИ ГРАЖДАНИН МОЖЕ И ИМА ПРАВО ДА ПОИСКА В СЪДА , ПРЕБРОЯВАНЕ НА КВИТАНЦИИТЕ ОТ ВОТА И АКО НЯМА СЪОТВЕТСТВИЕ ---ДА ПОИСКА "КАСИРАНЕТО МУ"!!!!---ТОВА Е ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ!

38

БРОЕНЕТО НА КВИТАНЦИ

преди 2 години

...Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ ---НА ЦЯЛАТА ИЗБОРНА КОМИСИЯ СЪСТАВЕНА--ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ!--НЯМА КАК ДА СЕ СКРИЕ , УНИЩОЖЕНИЕТО ИЛИ ДОБАВЯНЕТО НА ГЛАСОВЕ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ПАРТИЯ --СЛЕД , КАТО ВСИЧКО СЕ РЕГИСТРИРА В ИЗБОРНИЯ ПРОТОКОЛ!

37

До 33

преди 2 години

Да имаше 600 000 недействителни и всичко това се правеше в комисиите. Бил съм наблюдател и видях как всяка партия прецаква чужда бюлетина. Един си намазал пръста с мастило и като пипне прави петна. Друг държи химикалка и маркира в квадратче, да стане дубъл, трети се заяжда че Х излиза на милиметър от квадратчето. Така се правят невалидни.Решението е, всяка партия на отделна бюлетинка. Взимаш твоята партия и я пускаш в урната. И Без значение какво е драскано, бюлетината се брои за редовна.

36

Анонимен

преди 2 години

Има много *** начин за броене: председателят чете на глас и подава разписката на членовете за да видят, че е прочетено правилно, последният член я оставя на място в същия ред, в който е прочетена. Всеки член си води записки и си записва поредното число на разписката и номера на партията. Накрая председателят отново прочита на глас записа от броенето в същата поредност и като няма възражения се заемат със сумирането. 400 бр. по 5 секунди за всяка разписка прави около 33 минути.

35

Vesko

преди 2 години

Има регистрирани колко на брой са гласувани в списъците, машината е програмен код, който е известен и няма как да се промени, ако имат съмнения в кода по правилно е да се използва open-sorce и да се покаже процеса на програмиране на машините.Броенето на бележки, ще дава възможност да се намесят в изборите.Каква е гаранцията, че бележките няма да бъдат компрементирани, както бяха многото бюлетини обявявани за невалидни и така да се анулират част от гласовете?

34

Анонимен

преди 2 години

А ти за къде бързаш, а?

33

ВСЯКО ОТКЛОНЕНИЕ ...

преди 2 години

...ОТ ОКАЗАНОТО " ДОКУМЕНТАЛНО ДОВЕРИЕ " КЪМ ЦИК И МАШИНИТЕ НА ВОТА И МЕСТНИТЕ КОМИСИИ ---ВОДИ ДО "СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ"--- ЗА "НАРУШЕНИЕ НА ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС И НЕГОВОТО "КАСИРАНЕ"---КАКТО И УГЛАВНА И НАКАЗАТЕЛНА ТАКАВА....!---ВСЕКИ УЧАСТНИК ВЪВ ВОТА --ИМА ПРАВО НА ТОВА!!--ТОВА Е ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ!!!!

32

Ние

преди 2 години

Следете дали потдържащата софтуера фирма няма да направи извънредно препрограмиране на машините. Ще им се наложи, за да оправят машинацийте. Жалбите в съда няма да минат.

31

Анонимен

преди 2 години

Щом няма да броят, поне да ги съкратят. Какво ще правят толкова хора, след като машините ще вършат работата?

30

суверен

преди 2 години

И какво от това че ще ги забави с 394 часа ? ! Та ние вече загубихме безвъзвратно почти 2 години благодарение на уличните чалгари ! Не е ли по-важно проверката и достоверността *** како ! Не ни плаши със "забавянето" Знаем защо си против !!