56

До 54

преди 2 години

Леле! " Уникат" си!

55

Анонимен

преди 2 години

До До 45 - Ще трябва да си спесифичен. Кое от извоюваното от комунисите съм ползвал? Честно казано, не се сещам за едно нещо, което комунистите са ми дали, дето да не го е имало в други некомунистичекси страни в Европа.

54

До 48

преди 2 години

Арогантен и уверен в незнанието си. Гърците се формират като народност едва през 18 век. Бъркаш ги с елините, които са били сбор от много различни племена и народи. Евреите като етност също са формирани през последните няколко века, защото в самото начало възникват като религиозна секта. Китайците и индийците са смесици от много. Това, че са с дръпнати очи/*** не ги прави един народ. Ние сме се формирали като народ между 6-8 век, доста по-рано. Оставяме настрана измсилицата за славянството.

53

До 49

преди 2 години

Това твърдят пишман родолюбците, те твърдят, че българите са най - древният народ на планетата, че Господ ( Иисус Христос) не е Евреин, а е българин, че българите са хората, станали първи християни.

52

Анонимен

преди 2 години

Смешно е, когато говорят з съвременна Европа и западната цивилизация, като цяло, за "християнска цивиличация" или "'део-християнска". Ние сме "греко-романска" цивилизация. Разбира се, в България това не се приема сериозно, защото "мръсни византийци", като истината е, че тази Византия, за която говорим е била толкова далеч от онази Гърция и Рим, колкото е далече и от нас в момента. Философия, медицина, икономика, управление - всичко е от там,а не от група овчари.

51

До 45

преди 2 години

Но си ползвал от това, което са извоювали комунистите, нали?

50

Коприва

преди 2 години

Да се свети името му и да пребъде покровителството му над нашия народ. Църкви и попове се продават и предават, но чудото на тая извисена душа стои на стража над всичко светло и градивно по тия древни земи. Отче Иване, благодарим за вярата и примера!

49

Анонимен

преди 2 години

Не разбирам хората, хвалеи се, че сме приели християнстовто от рано ...

48

До 43

преди 2 години

България е основана след Христа, към края на ранното Средновековие - 7 век. Като народ сме се сформирали чак след 2 века от основаването. България е дефакто свързана със Средновековието. Досега България е навършила 1300 години от съществуването си. Сам си направи изводите, дали сме древен народ. И може ли да се сравяме с евреите, гърците, японците,китайците и индийците, които като народи съществуват преди Христа. Може би не.

47

Анонимен

преди 2 години

До До 41 - Защото са ... лееко свръани. Нямаш второто, без първото.

46

До 44

преди 2 години

Той лично може и да не е бил, няма как да знаем, но идеологията му е била. Комунистите взривяват "Св.Неделя", а след като взимат властта буквално разрушават и наводняват редица храмове в България. И до ден днешен е пълно с храмове, които се намират на дъното на язовири. А да не говорим за репресиите над свещеници, за които говори и покойният отец Георги от Жегларци.

45

Анонимен

преди 2 години

До До Въпрос - Комунистическата идеология е в конфликт с християнската такава, особено в частта, в която се казва, че валстимащите са на тази си почиция, поради Божията воля. Революции и прочие, са в разрез с християнството.

44

До Въпрос

преди 2 години

Няма какво да кажа за такова лъжливо твърдение. Сам Тодор Живков не е бил против Християнството, но като цяло българите в миналото и сега не са били религиозни, целият фолклор е бил върху житейско-битова основа. Да се твърди, че българите са първите християни е лъжа.

43

До 41

преди 2 години

Нали уж за след Христа говорим? Защо ми цитираш Стария Завет??

42

Въпрос

преди 2 години

Не виждаш ли очевидно противоречие между уж християнските ти убеждения и увлечението ти по "Байтошовото време"? Самият факт, че твърдиш, че сме били добре при Тодор Живков показва, че не си християнин.

41

До 39

преди 2 години

Неграмотнико, във Втора Книга Макавейска, 12 глава, 35 стих пише:" но един от тракийските конници долетя върху него, отсече му рамото, и Горгий побягна в Мариса"

40

До 35

преди 2 години

.. а тя принадлежи към най-старите. Това е посочено и от британския антрополог сър Арнолд Тойнби. Излез малко от Уикипедия. Уикипедия се пише от такива пишман историчари като теб, а не от хора с академични познания.

39

До 34

преди 2 години

В Светата Библия не се споменават траки, явно не си я чел. Още по-малко се говори за претопяване от гърци или славяни. Най-малкото Библията обхваща събития до средата на 1ви сл Хр, а процеса на уж претопяване е бил няколко века по-късно. Българската народност действително се е оформила след Христа, но това е така, защото в античността понятия като народност и национални държави просто не са съществували. Те се появявт едва след 17-18 век. Въпросът е за цивилизационната ни принадлежност, а тя е

38

До 35

преди 2 години

Леле, защо Уикипедия е пропуснала такава информация, още малко ще кажете ,че Господ Бог Иисус Христос и Адам са българи, а България се е простирала на всички континенти.

37

До 36

преди 2 години

Който не люби руските сввини и селянина от Правец, не е истински родолюбец, нали?? :)