47

Уж

преди 2 години

Сме били свободни и независими ! Кого лъжете бе ?

46

Анонимен

преди 2 години

Това трябва да е личен избор на работника. Аз не искам да плащам такси на банката, затова си взимам парите кеш. Всичко останало е рекет на шайката банкери и политици! Ако работодателя желае да ми ги плаща по банков път да поеме и месечните разходи по банковата ми сметка!

45

Анонимен

преди 2 години

Трудова книжка в 2021 година !? Тук ме вземат на работа и на деня след назначаването получавам SMS от коя дата и при кого съм на работа , при напускане също , отварям страницата на Осигурителното и вътре имам данни за кога , къде и колко стаж имам плюс общия до момента

44

друг българин

преди 2 години

До: номер 51 (Българин) Човече, ако случайно не си разбрал, комунизмът свърши още през 1989 г.Банките са "магазин за пари". Ако искаш да ти дадат пари, трябва да си ги "купиш".Тоест - плащаш някаква (малка!) сума на банката за тази услуга. Бецален зи на банкен бите! Не е за учудване, но това са го измислили като вид работа още евреите.Занаят, какво да правиш. Ако ти беше банкер, как мислиш щеше да си получаваш заплатата ако банката не взима пари от никого и не печели?

43

някой

преди 2 години

Звучи чудесно! Мисля, че това е което искат всички - както работодателите, така и служителите нали? И болнични и трудови книжки и всичко! Нашата от личен състав на фирмата напусна днес, и сега ако утре реша аз да напусна от кого ще си търся трудовата книжка например?Нямаме все още никой назначен в този отдел, не че няма да има, но през това време ко прайм?

42

Българин

преди 2 години

Съгласен съм за банките , но ако ме освободят от таксите си.

41

Анонимен

преди 2 години

Закъсняваме, закъсняваме! Отдавна, това се е случило в белите държави.

40

Койчо

преди 2 години

Не работодателите, БАНКИТЕ го искат това!!

39

ЦИНИК

преди 2 години

Койту работи при чорбаджия за заплата ,а съ упрая ! Язе стоа по далеч от банките. Сичко при мен е бурканбанк.Пари,злату ,валюта.Преди време Марчето от наше селу ми викаше. От бат' Илийчо не си дадеш парътъ в некоя банка ? Лихвичка жа ти дадът. Ша си увеличиш парътъ ! Викам и Марче у чужди ръце само оназ раута на мъжо са увеличава .

38

Анонимен

преди 2 години

Ами ако стане всичко електронно, какво ще прави цялата армия от чиновници ?? Няма да има кой да рекетират, корупцията ще спре, и няма да има кой да гласува. Затова никакви електронни работи....само хартия до припадък!

37

Анонимен

преди 2 години

До 43 Това не идва от парите в брой. А от мързела на администрацията и корупцията. Както и желанието на хората. Пари в брой се харчат по лесно, което е плюс за икономиката, но минус за банковия монопол. Единствената конкуренция на банките са парите в брой. А що се отнася до строителството, ако си свършат работа и ударят сделките пред нотариусите да са на реални стойности - веднага и осигуровките и заплатите ще последват, заедно с увеличено ДДС за материалите. Както казах - мързел и корупция.

36

Анонимен

преди 2 години

Моята шефка пък се прави на много дашна. Като ми дава заплаъата ми вика "Давам ти 1800 лв. От тях данъците са 350 лв. Изваждам ги и ти плащам 1450 лв. Значи общо съм ти дала 1800". Алууу,ти си длъжна да ги дадеш тия 350 лв на държавата. Кво ми викаш,че на мен ми ги даваш.

35

Анонимен

преди 2 години

Това е правилният модел. И сега повечето хора оперират с парите си по електронен път. И даже банките дават възможност да спечелиш от тези елементарни операцийки. И парите са ти защитени, и има начин да си застраховаш картата, и, и... Но елементарния човек дава всеки ден по 6 лв. за цигари кеш, но роптае за 6 лв. такса за управление на сметката си.

34

Анонимен

преди 2 години

До 33 Ами бай ти Пешо дето е на строежа и го осигуряват на 650 лв мога да ти кажа,че в плика взима още 1500 лв на които не плаща данъци. Отдавна заплатите в строителството примерно са се качили. Пък аз "будалата" плащам данъци на моите 1500 лв. И моята банка не ми взима такси като тегля от неин банкомат или ако плащам на терминал. Някои взимат. Тогава сменете банката.

33

subzero

преди 2 години

и здравната книжка трябва да стане електронна. и без това докторите и зъболекарите те проверяват в системата. трябва само по ЕГН и лична карта да виждат на какви манипулации имаш право от лекаря!

32

Анонимен

преди 2 години

Е това трябваше да е въведено още преди 20 години.

31

aa

преди 2 години

това някакви *** платени реклами ли са. Сложете надпис отгоере Платена реклама

30

Иванов

преди 2 години

Ако ще плащат задължително заплатите само по банков път, тогава да премахнат таксите за картите и банкоматите. Не искам да плащам само за да мога да си получавам заплатата и да я използвам.

29

Ганя балкански

преди 2 години

*** най се радва на пари в плик. Какви са тези банкови трансфери? Око да види, ръка да пипне. Той е традиционалист. Нищо, че го осигуряват на минималната. За него е важно сега да види плика. Затова и не се ваксинира. Абе, щом е без пари има нещо. Кой знае какво ни мислят? После да ни изпият ракията. А, нвма да ме излъжат те мене.

28

SS

преди 2 години

Тъкмо банките ще вдигнат такса обсужване ! Инфлация братчед ! Затова. А се очаква кибер пандемиа. Тока ще спре и всичко ще се срине.