74

Мара

преди 2 години

При описаната ситуация носят вина всички:-персоналът в дома-социалните служби -роднините, които не се интересуват от самотния или болен роднина-тези, които знаят какво се случва и си мълчат-тези, които не предприемат мерки при сигналТоест всички сме виновни защото не се интересуваме от старите хора, но гледаме *** на Кардашиян или силикона на поредната певачка и се кефим. Падението ни е пълно!

73

НН

преди 2 години

Потресена и отваратена съм! Нищо човешко ли не остана в днешно време?! Малко ни е и ковид и наводнения и всичко, дето ни се случва, не стига за възмездие!!

72

Анонимен

преди 2 години

До АнонименЗа съжаление тези, които трябва да контролират нещата си затварят очите срещу някой лев, защото получават минимални заплати и е по-добре да си затвори очите срещу нещо допълнително

71

Запознат

преди 2 години

Умъртвяването на възрастни хора не е нещо необичайно за някои от тия къщи на ужасите. Изключение са държавните,където всичко е наред.

70

Lina

преди 2 години

Грозната истина. В Бг няма никаква грижа за най - възрастните. Повечето са с деменция или са обездвижени. Факт е, че не всеки може да остане у дома , да си остави работата и да гледа много болен човек- не защото не иска, а защото деменцията е АД - бавна, наказателна смърт. Алцхаймер , например , изисква 24 ч грижа и постоянно присъствие до болния, определено си трябва помощ.Това не извинява побоищата и съществуването на такива " домове за грижи"

69

71

преди 2 години

Тези домове където работят емигранти са си нормални и за по бедните. Но има други домове за които не предполагате. Те са един вид концлагери. Много от тях са обвързани и към разни секти. Там промиват мозъците на старите хора и им вземат имотите. А както казах има и фирми които са специализирани в поръчковите убийства на стари хора. Схемата им е много добре измислена и става въпрос за приватизиране на наследства за милиони. Да не мислите че ще пуснат случайни хора и емигранти да работят там?

68

запознат

преди 2 години

До Анонимен 66Много филми гледаш браточка.. Майка ме преди да се пенсионира почти целия си стаж го прекара като сестра по домове в Германия и Швейцария, никога не е чувала или ставала свидетел на подобно нещо.. Има холивудски филм за подобни измами с така наречените Guardians, и дори Джон Оливър направи епизод за това, но в Щатите доста им срязаха крилете на тези измами, чисто и просто щото ги хванаха.. За Западна Европа и особено за Германия и Швейцария подобни абсурди като в БГ няма..

67

Въпрос

преди 2 години

Дали по време на лошият комунизъм е имало такива работи?

66

тръпки ме побиват

преди 2 години

Живея в чужбина и една позната също тук работеща точно в този сектор (сестра или по скоро санитарка по нашите стандарти в дом за възрастни) ми прати линк към тази статия.. Направо ми се плаче за старите хора в БГ, бачкали цял живот и накрая мизерия, бой че който и имот има и му го открадват.. Тук в Швейцария тези домове не са някакви 7 звездни курорти, но все пак добри грижи се полагат за хорицата които са в последния с път.. и най-важното почти целия персонал са от нашите ширини

65

Росица

преди 2 години

До 50/50Каде бяха тези "роднини" които изхвърлят близките си и едва когато умрат се юрват да търсят какво е останало от тях? Което не значи,че в домовете трябва да работят озверели и жестоки служители. Да ,работата е ужасно трудна ,но никой не е дакаран насила . И да помни ,че не знае как ще завърши земния си път. Злото се връща.

64

Анонимен

преди 2 години

Я ми кажете с какво "черният чорап" на един пожарникар превъзхожда друг цвят чорапи? -----////------ и на пожарникарите чорапите са зелени. И на мъжо на вицепрезидентката-полковничка чорапите са му зелени. А на пилотите от ВВС не са зелени, а гълъбово сини..

63

Анонимен

преди 2 години

Това е масова практика в западните държави. Там често наследниците наемат такива фирми за да се отърват от родителите си и да им вземат имотите принудително. Вкарват ги в старчески дом, там санитарите почват да им слагат разни медикаменти в храната да станат неадекватни и след няколко месеца им поставят диагноза деменция или психично заболяване. и накрая ги уморяват с глад и обездвижване като казват че причината е друга. Явно тази практика вече идва и в България.

62

Анонимен

преди 2 години

Управата на дома трябва да бъде арестувана незабавно !

61

Анонимен

преди 2 години

Традициите са особено силна крепост в РБ. Така и със старческите домове.

60

Бай Иван

преди 2 години

В домовете работят основно електорални единици от женски пол, не рядко има случаи да притискат възрастен неадекватен човек да им преписва имот, но това са нормални демократични практики ;) !!!

59

malart

преди 2 години

Oтговорните органи да свършат малко работа и да освободят лагерниците

58

Анонимен

преди 2 години

На кое място сме в света по грижи за старите хора? А за децата? Никоя медия не стъпва в тия територии, исвен със захарисани маскировъчни хвалебствия.

57

Bob

преди 2 години

"Това може да се случи и вкъщи и на улицата. Това няма как да се избегне. Случват се такива инциденти. Това е нормално. Да падне, да удари някой. Случва се да се сбият."Ако следваме логиката на госпожата, значи е нормалмо някой да я удари и да хрърли през прозореца...

56

Родител

преди 2 години

Като ви бършеха *** вашите като малки и ви хранеха с най доброто което имахте не си и помисляхте да ги изоставите?! Но сега, когато те имат нужда от вас ви няма

55

Анонимен

преди 2 години

навсякъде в България е така.водиш ги защото не можеш да работиш и те ги усмъртяват за 3 месеца срещу цена от 800лв на месец за грижата.