40

Анонимен

преди 2 години

Успехът на шведите идва от там, че не си играха с безсмислени локдауни, оставиха вирусът да се разпространи по нормалния си път и повечето го минаха съвсем естествено. Както и на това, че имат работеща здравна система. Ваксините не играят никаква роля. То такива и няма още де. Има експериментални инжекции. При нас проблемите са: застаряващо население, много ниско качество на живота, почти пълна липса на адекватна здравна грижа, излишно утежняване на положение чрез игри на затваряния и отваряния.

39

Анонимен

преди 2 години

Домакинята, при която бях отседнала, беше добросърдечна и изтънчена жена. Но дори тази мила жена говори с очевидна антипатия за източногерманците, които идват в родния си град Касел, като заемат работа от местни жители. Това раздразнение обаче не попречи на местните жители да отидат за хранителни стоки в бившата ГДР, където цените са забележимо по -ниски.

38

Solar Power

преди 2 години

Просто се ваксинирайте. Нека стигнем дял както в Швеция 80% и няма да имаме грижи :)Ирландия са на 91% вече. Даже Китай и Русия имат 2 пъти повече от нас.

37

Анонимен

преди 2 години

Всъщност шведите отказваха и отказват тестове на хора над 60 и с респираторни оплаквания, за да прикриват истинската картинка.По същия начин правят и със статистиката за престъпления извършени от НЕ етнически шведи.Просто са нормална комунистическа помияяяяяя.

36

Факт

преди 2 години

Всъщност шведите изкараха масово по-лекия вариант на корона вируса и когато дойдоха по-тежките форми вече имаха имунитет.Нещо,което трябваше да направим и ние!Хем си съсипахме икономиката,хем не опазихме хората.

35

Анонимен

преди 2 години

Банкнотите са сменени, а военните, служителите и офицерите от специалните служби са подложени на лустрация.Държавните предприятия на ГДР бяха подчинени на специална холдингова компания, която се управляваше изключително от западногерманци. Дипломите на университетите на ГДР бяха признати за безполезни. Много компании бяха затворени, започнаха съкращения и безработицата достигна 30 процента. Лидерите на процъфтяващите фабрики са потънали до нивото на майстори. Това беше шок, психологически удар

34

Анонимен

преди 2 години

Дойче зеле що не пише за източно германците а ни казва как се мразели скандинавците. Половината от източно германците се не се приемат за германци а за източно германци по едно проучване ;) Ама дойче зеле не ще да пише кви са ги свършили западно германците .

33

Анонимен

преди 2 години

Хелмут Кол нахрани източните германци със сладки обещания за изравняване на условията на живот и светло бъдеще.Нищо от това нв се случи и много източно германци живеят в състояние на депресия и носталгия по социалистически рай на ГДР.Смятахме, че нашествениците са руснаци, които държат войските ни почти 50 години.Но се оказа, че истинските окупатори са дошли през 1990 година.И тези нашественици говорят на един език с нас ,каза ми възрастен преподавател от Берлинския университет.

32

Анонимен

преди 2 години

Аз съм гладен, изтерзан, презрян, пиянде и деграде! Ама кат гледам антиваксърите колко са по утрепани, добивам самочувствие, напервам се и съвсем друго изглеждам! Имам хъс за живот! Благодаря ви антиваксъри!

31

Анонимен

преди 2 години

Швеция е с много по-висок стандарт и с ниско ниво на престъпност и корупция,за разлика от нас.В държава където се възприема за нормално да се даде ппткуп за да се свърши работа няма как да се получават нещата,не и в следващите 200 години.

30

?

преди 2 години

При над 1.1 милиона заразени в Швеция има 15000 починали.У нас има над 20 000 починали при на половина по малко заразени.Явно или не умират заради ваксините или заради по-доброто здравеопазване или тук броя заразени е бил много по-голям.Но ако погледнем Финландия има само 1200 починали или 10 пъти по-малко от Швеция. Финландия е колкото България а има 20 пъти по малко починали от БГ????? Тоест мерки, ваксини и добро здравеопазване и спестяваш дестина хиляди погребения за една година

29

Анонимен

преди 2 години

Е да по-различно са ваксинирали цялото население над 18 години.В момента следва да ваксинират и децата.У нас медиите и политиците са едно и работят за около 1000 олигарси,контролирани от Путин.

28

Просто е

преди 2 години

Прости сме - мързеливи сме и се харесваме да сме селски тарикати, но не и нормални хора.Ако не си тарикат - си будала - това е закона в България.Болшинството иска вирус без ваксина и без мерки - дава му се и обществото е доволно.

27

Анонимен

преди 2 години

Отпаднаха мерките от метър и половина дистанция вече може да си се върнат към обичайната си пет метрова дистанция студените нации

26

Анонимен

преди 2 години

Швеция не позволява да и извършат *** секс като България

25

Demonaz

преди 2 години

До Шкембелан ДембелскиАко не ти харесва си намери друга страна,но не забравяй,че вечно ще си втора ръка за тях. Няма по-смешно от някой предал и обиждаш родината си. Иначе проекта ковид явно по северните страни е свършил. Дали са направили толкова ваксинация или им е писнало от цирка не се знае. Първо даваха исраел за пример,а сега тях ще се види в бъдеще. Тук сигурно ще искат затваряне заради това,че хората не желаят да спечелят смарт часовник от зръчно. Истината ще излезне на яве.

24

Анонимен

преди 2 години

Никъде нищо не се връща към нормалното! Ако това за вас е нормално, значи сте ненормални!

23

Били умни хора?

преди 2 години

"Заради високите данъци и такси родителите просто нямат друг избор: бащите и майките трябва да печелят пари, за да могат да издържат семействата си." По-нататък в статията следва твърдение, как държавата им осигурявала на гражданите добър живот. Аз лично не мисля, че добър живот е да си притиснат здраво от високи данъци и такси, но всеки има право на мнение. Лично аз предпочитам гръцкия модел на живот пред описаното в статията.

22

Шкембелан Дембелски

преди 2 години

Аве горд съм че съм градски селяндуриин в така Просташка Държава като България дори хората с пари живеят в кич и щаствило опростачено, средни хора и бедняците мрънкат не им се бачка миризливи магарчета кеф ми е мириса на парцуцата и чесъна. Изпадам в умилиение като зяпам селяцитее с купени луксони коли каращи в анцузи и джапанки. НЯМА дА си МИЯ РЪЦЕТЕ нито НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ и НЯМА ДА СЕ КЪПЯ НЕКА да мирише на убаво. Горд БУлгаринчу съм ЯЗе

21

Анонимен

преди 2 години

Пишете за българите и техния необикновен успех. Успяха да изолират разпространението на "вируса" и сега циркулира само в медиите.