15

Анонимен

преди 2 години

Царят, заради когото България тегли настоящата си съдба! Абсолютен неудачник! Около 200 000 българи загубиха живота си във войните. Загубихме безбъзвратно Тракия и Македония. 1,5 млн бежанци. Заради алчността и некадърността му. Как не е успял по-рано народът да го измете по-рано право от там, откъдето е дошъл!

14

Сата НАТО

преди 2 години

България не е започнала Втората балканска срещу четирите съседи, а само срещу Сърбия и Гърция и то за спорните територии в Македония. Румъния и Турция са ни нападнали в гръб, без да сме им дали никакъв повод. До намесата на Румъния, войната със Сърбия и Гърция за освобождаване на Македония, е вървяла съвсем добре.

13

Мда

преди 2 години

Кобургите са позор за България,но по-големият позор е за българите,които не сме ги изгонили овреме.

12

11

преди 2 години

Аве, кво лошо има в "тyлyп" ве, че го цензурирате? Как ша коментирам фигурното пързаляне с троен Аксел Роуз и петорен тyлyп, ве шесторни флипове?

11

11

преди 2 години

Аве не знам за тоз ***, ама цар Боко ша управлява повече.

10

Анонимен

преди 2 години

Само дума за Фердинанд - през 1919та година Фердинанд абдикира и заминава да живее до края на живота си в имението си в Австрия. И причина за това е пълния провал на войните от началото на века, където той се показва абсолютен некадърник и не се съобразява със съветите, които му дават българските генерали и най известния от тях - Генерал Вазов брат на големия ни писател Иван Вазов.

9

баба мара

преди 2 години

тези хора събрани от кръчмите на виена ни докараха всички воини и нещастия111 000 кв км и 7 милиона изобщо не трябваше да им се дава бълг гражданство

8

до Спокоен

преди 2 години

Ако си чел Строителите на Съвременна България от Симеон Радев щеше да знаеш, че именно Англия успявя члез посланика си в Истанбул да спре Султана да не изпрати войски, които да влязат в Източна Румелия и да ни окупира задето извършихме Съединението. Русия е била против Съединението и Англия го е направила нарочно, за да покаже на Русия кой движи нещата на Балканския полуостров. На нея дължим осмиряването на Султана и обединението на двете разпокъсани части от България.

7

Сата НАТО

преди 2 години

Първо, не е имало никакви национални катастрофи. Второ, не ги е докарал Фердинанд. Нещата са се развили така, както са ги диктували обстоятелствата.

6

Спокоен

преди 2 години

Сега, със сигурност ще раздразня някои хора, но ако не беше имперската политика на Русия, просто нямаше да има 3-то Българско царство. Ако зависеше от Англия, думата България нямаше да съществува! О, НЕ!!! Русия не е го направила безкористно! Но си задайте въпроса колко държави по света след половин хилядолетие липса на картата са се възродили. Просто сме изтеглили дългата клечка.

5

Анонимен

преди 2 години

Благодаря за информацията, интересно видео :))

4

Анонимен

преди 2 години

Кога гласуваше за Монката, народеца виждаше в него баща му!А после хукаше като се усети, че е дедо му.....

3

Сата НАТО

преди 2 години

Фердинанд е бил Български Цар и войниците са воювали и в Негово име. Да се говорят глупости пост фактум, е признак на про стащина. Още по-смешна е мантрата "воювал на погрешната страна". България във всички вийни е воювала на правилната и на правата страна. Това е положението.

2

Анонимен

преди 2 години

Статията описва Фердинанд позитивно, но всъщност е точно обратното. Точно той прави толкова много проблеми за България, че плодовете още ги берем и днес. Даже синът му цар Борис 3 се чуди как да оправи тези проблеми, но за разлика от Фердинанд, Борис 3 успява да направи много. Фердинанд изоставя България в името на Борис 3 уж, а всъщност го прави това само защото не знае как да оправи проблемите, които сам е направил.

1

Анонимен

преди 2 години

От 1913 всичко се обръща, почва куцуза и до сега... ...трябва дълъг и редовен молебен с курбан за отърване и добруване!