6

Един мрънкалник

преди 2 години

Смятам, че 20 години не са толкова много. Много афганистанци помнят какво е било при талибаните и вместо да се вайкат да бяха си защитили свободата. То е много лесно, УСА да се грижи за всичко и те само да мрънкат !

5

ислям=проблем

преди 2 години

ИД смята че талибаните били много меки в мерките си и в шерията си и в исляма си, и затова започнаха да правят бомбени атентати. Талибаните са едни необразовани скотовъди, терористи, които нищо не могат. Разбира се обаче проблемите на жените в ислямският свят идват от религията ислям. Според исляма жените нямат място в "рая". Въобще все още се спори сред ислямските религиозни "учени" дали жената е човек. Разбира се тези спорове се крият от тези които не са мохамедани, и на тях се говорят неща.

4

noFreeman

преди 2 години

хахаха то защото с хамериканското присъствие 30 години я видяхме афганската младеж по опиумните плантации

3

Анонимен

преди 2 години

Голям праз ,ромове колкото искаш ,само че тия са обучени убийци,къде тия деца и жени които бягали от войната ,само млади брадати мъже,стига сте заблужавали еврогейове

2

талибани=терористи

преди 2 години

За талибаните жената не е човек. Като се роди дете името на майката не се вписва в регистъра, а само името на бащата. Когато умре жена, то на надгробната плоча не пише името й. Жена няма право да излиза сама от вкъщи. Трябва да е с придружител мъж. Като излезе навън жената трябва да е покрита от глава до пети и да не се вижда нищо от нея. Талибаните забраниха музиката, и ако някой иска да слуша музика трябва да го прави тайно. Забраниха смартфоните, може да се използват само телефони с копчета.

1

Анонимен

преди 2 години

Насила хубост не става явно афганистанците още не са озрели за да приемат жените за равни.