12

Анонимен

преди 2 години

До Някой сиБрашно, тип 500, се прави от хлебна пшеница. Никой в България не сее хлебна пшеница. Всичко е фураж за животни. Обезаразяват зърно и сеят. Но това не е хлебна пшеница, това е фуражна такава :) Хлебната е много скъпа и никой не му се рискува ако е сушава годината. Скъпичко е. Всеки сее фуражна пшеница и такава отива в мелниците. и от така правят хляб. Да, с избелители. И то с чували. Пшеницата като цяло не е скъпа и не тя оскъпява хляба. Избелителите са скъпи. :)

11

Натурално трениращ

преди 2 години

В 100гр. Бял хляб се съдържат 50гр. въглехидратиВ 100гр. Овес се съдържат 70 гр. ВъглехидратиВъобще не е вярно, че хлябът е вреден- ВРЕДНО Е ЯДЕНЕТО В КАЛОРИЕН ИЗЛИШЪК, ОТ КОЕТО ПРЯКО СЛЕДВА НАПЪЛНЯВАНЕ!!!

10

Анонимен

преди 2 години

До Някой сиБрат, верно ли? Ти не си в час, ама никак. В голямо междучасие си... от 20 години :)

9

Анонимен

преди 2 години

Пшеничното брашно... да още от мелницата, тръгва с избелители. За да е бяло. Виж, ако е от хлебна пшеница, то си е бяло, ама... за фуражната пшеница си трябват избелители. И не е само заради тях да е вредно брашното. Мнооооого глутен бате а от него след разграждане се получава Зонулин. Ей там е ключа за палатката. Тровят ви и с хляба, да знаете :) Пшеницата в Блгария е фуражна, не е хлебна..... т.е фураж за животни, не хляб за хора. Нямам какво повече да кажа.

8

Анонимен

преди 2 години

Без хляб трудно се наяжда човек. Особено манджа без хляб не върви. Без хляб мога да ям само някакви мазни мръвки и мазна риба. Те си вървят добре с бира. А бирата не ми върви с хляба.

7

Анонимен

преди 2 години

Три са белите отрови - бяло брашно, бяла захар, бяла сол. Към това прибавете и кравето мляко и производните му.

6

нъл тъй

преди 2 години

Защото ще поскъпне доста, трябва да свикнем само на трици.

5

Ко?

преди 2 години

Да добре. Ще се откажем от белия хляб като във Франция за да ядем трици. Я малко да сверим продължителността на живота там и тук.

4

Асан

преди 2 години

Бял хляб с черен суджук и кана вино :)))

3

Иван

преди 2 години

Защо е по добре да спрете да пишете глупости

2

Анонимен

преди 2 години

не !

1

Някой си

преди 2 години

В последно време хлябът е доста набеден за вреден... поредната статия, написана от човек, който хал хабер си няма от това, що е то хляб, брашно, мелнично и хлебопроизводство.Престанете да пишете глупости и да заблуждавате хората!Веществата, за които пише в статията, не се използват от доста години. НИКОЙ не ги използва в мелниците! За нишестето:) :) Просто е нереално! Вземете да се информирате малко, как се прави пшенично брашно тип 500 и тогава пишете статии, които ще бъдат полезни за хората!