До Някой сиБрашно, тип 500, се прави от хлебна пшеница. Никой в България не сее хлебна пшеница. Всичко е фураж за животни. Обезаразяват зърно и сеят. Но това не е хлебна пшеница, това е фуражна такава :) Хлебната е много скъпа и никой не му се рискува ако е сушава годината. Скъпичко е. Всеки сее фуражна пшеница и такава отива в мелниците. и от така правят хляб. Да, с избелители. И то с чували. Пшеницата като цяло не е скъпа и не тя оскъпява хляба. Избелителите са скъпи. :)
В 100гр. Бял хляб се съдържат 50гр. въглехидратиВ 100гр. Овес се съдържат 70 гр. ВъглехидратиВъобще не е вярно, че хлябът е вреден- ВРЕДНО Е ЯДЕНЕТО В КАЛОРИЕН ИЗЛИШЪК, ОТ КОЕТО ПРЯКО СЛЕДВА НАПЪЛНЯВАНЕ!!!
До Някой сиБрат, верно ли? Ти не си в час, ама никак. В голямо междучасие си... от 20 години :)
Пшеничното брашно... да още от мелницата, тръгва с избелители. За да е бяло. Виж, ако е от хлебна пшеница, то си е бяло, ама... за фуражната пшеница си трябват избелители. И не е само заради тях да е вредно брашното. Мнооооого глутен бате а от него след разграждане се получава Зонулин. Ей там е ключа за палатката. Тровят ви и с хляба, да знаете :) Пшеницата в Блгария е фуражна, не е хлебна..... т.е фураж за животни, не хляб за хора. Нямам какво повече да кажа.
Без хляб трудно се наяжда човек. Особено манджа без хляб не върви. Без хляб мога да ям само някакви мазни мръвки и мазна риба. Те си вървят добре с бира. А бирата не ми върви с хляба.
Три са белите отрови - бяло брашно, бяла захар, бяла сол. Към това прибавете и кравето мляко и производните му.
Да добре. Ще се откажем от белия хляб като във Франция за да ядем трици. Я малко да сверим продължителността на живота там и тук.
В последно време хлябът е доста набеден за вреден... поредната статия, написана от човек, който хал хабер си няма от това, що е то хляб, брашно, мелнично и хлебопроизводство.Престанете да пишете глупости и да заблуждавате хората!Веществата, за които пише в статията, не се използват от доста години. НИКОЙ не ги използва в мелниците! За нишестето:) :) Просто е нереално! Вземете да се информирате малко, как се прави пшенично брашно тип 500 и тогава пишете статии, които ще бъдат полезни за хората!
Защо е по-добре да се откажете от белия хляб?