211

petrun4o

преди 16 години

Тези, които не са хапани са късметлии.никой тук не говори за зверски избивания с пръчки и други подобни.Аз лично използвам отрова в парче месо, която просто ги приспива.И я дадох точно на тези две които ме ухапаха.Останалата част от глутницата продължава да ме напада не само мен, но и другите хора в квартала.А също така знам и как да се държа с кучетата.Гледам кучета от 15 години, дори в момента имам три каракачански кучета и знам кога едно куче би нападнало човек.Знам как да не предизвиквам агресия в тях,а тези които ме нападнаха не бяха предизивикани с нищо.Просто атакуваха защото са злобни.За такива няма място на улицата,където има деца, възрастни хора ит.н.

210

...............

преди 16 години

Аз ако видя *** да убива куче на улицата и после да го дере, него ще го убия, а теб с тази твоя гениална идея после ще те намеря и ще те одера. Такива гениални хора като твоите *** убиха моето домашно куче в парка, когато се беше отдалечило от мен.

209

нормален

преди 16 години

защо мислите толкова черно-бяло!? или ги избиваме на улицата, или не ги пипваме с пръст.. естествено истината е по средата. Вярно е, че на злите кучета не им е мястото на улицата, обаче начинът да се реши този проблем ИЗОБЩО не е като бъдат избивани по мъчителен начин... Кучетата трябва да се прибират, да се кастрират, което всеки, който поне малко разбира от кучета, ще ви каже, че намалява агресията, а които останат агресивни - да се приспиват с инжекция, а не да се бият до смърт с метални пръти или подобни нечовешки изтезания... а всички тези, които ги псуват и с лека ръка обявяват как трябва да бъдат изтребени - може би ако следващия път не изритате и не замерите кучето, което видите на улицата, то няма да иска да ви нападне. защо мен никога през живота ми не ме е хапало куче, улично или не? при това аз имам куче, като видя улични кучета, обикновено ги галя - НИКОГА не съм хапан.тези пък, които си мислят, че да убиваш животните е нещо хубаво - ако знаете някакъв английски, потърсете в интернет "animal cruelty human violence" и вижте каква е свързаността между жестокостта към животните и жестокостта към хората. този, който може без никакви угризения да убие животно, е по-податлив лесно да убие и човек... помислете си малко.

208

Има ли?

преди 16 години

А има ли организация, която да защитава хората от кучета и кучкари?

207

Има и по-лесен начин

преди 16 години

Има и по-лесен начин - раздават се на всички *** по една ловна пушка и им се дава срок примерно една седмица да изтрепят всико живо по улиците. Дрането на кожите на място - както сега. За всяка кожа - награда. След една седмица за всеки *** донесъл кожа му се подарява пушката - да трепе наред.

206

Човек гръмнал човек

преди 16 години

Човек гръмнал човек, но продължават да го защитават. Ако утре човека пребие и осакати теб и семейството ти, пак ли ще го защитаваш?Това е за Nema upraviq

205

преди 16 години

198, аз имам голямо куче в къщи и за съжаление трябва да се съглася с теб. Направих глупостта и сега съжалявам защото виждам че кучето се мъчи. В апартамент може да се гледа малко кученце или котка но не и овчарка. И когато човек взима животно да гледа в къщи трябва да си прави сметка че то ще живее около 18 години и през това време ще изисква грижи.

204

ли сте?

преди 16 години

Гледах преди години един документален филм как *** опитомяват мечка. Още от време на време имам кошмари от това, а гледам тук е пълно с комплексари, които не могат да съберат две и две, но дават "най-компетентните мнения". Обикновено се прави и глупавата манипулация - слагат се две неща на масата и се твърди глупашки - или едното или другото. Примерно или кучетата или хората. Всеки нормален човек си мисли това, което съм написал в заглавието. Но те /тези от заглавието/ продължават ли продължават. Явно това им е единсвената радост в живота - да се парвят на велики, докато жена му примерно го налага с точилката.

203

Nema upraviq

преди 16 години

Е за това няма да се орпави нашата държава. Аре да виим ако някой от тая организация "Грижа за бездомните кучета" е осакатен от бездомно куче, разкъсали са детето му или жена му, дали щяха да продължават да ги защитават а? И "гиржа за бездомните кучета" - грижа за кучетата дръг път. Гледат и те да си напълнят джобовите. Грижат се само и единстевто собствения интерес. Боклуции. Евалата на пича дето е действал, жалко е че ще го отнесе.

202

До №198

преди 16 години

Абсолютно съм съгласен ! Кучкарите и кучетата имат права, а нормалните хора - не.

201

petrun4o

преди 16 години

Такааа,да обобщя.В първия ми пост, ном.37 поканих всички пострадали да си отмъстят поне на едно куче.Само двама се ангажираха с това,което показва как народа се справя с проблемите си.Все чака някой друг да му свърши работата.или с други думи казано, всички искат, но няма кой. За тези които защитават уличните кучета, бих им предложил да направим една разходка из уличките на Захарна Фабрика, но аз ще съм с кола за да мога да ги закарам после до Пирогов.Мен ме нападат всяка вечер и два пъти са ме хапали,за това снощи глутница намаля с още една бройка.И нека някой да дойде да ме съди след това.

200

преди 16 години

Da, togava si gi vzemi vav vas tezi ku4eta.Darjavata ni6to ne pravi za tqh i ako nie nishto ne pravim, ne kazvam 4e vseki trqbva da izleze na ulicata i da ubiva nqkoi no pone da se napravi taka 4e da se priberat tezi kucheta i da ne zastrashavat nevinni jivoti. Prebiram se ot rabota i nqkakav si pomqr zashtoto cql den mu e bilo skuchno i si e lejal se chudi kak da me uhape.

199

Г

преди 16 години

Не мисля че да защитиш семейството си трябва да си комплексар , селянин(по манталитет) или ***. Не знам някой родител да поиска да жерва здравето детето си заради удобството на бездомните (а и някои домашни) животни - да могат съвсем разпасано да си се изхождат наволя посявайки мръсотия и болести. Не знам и кое е толкова нередно да се умъртвят тези бездомни живитни, не с пушките де, може да се изловят и да се припят наптимер - да не се травмират по-податливите. Не разбирам кое точно е норманото в това, че жена ми не мойе да излезе сама от входа защото има бездомни кучета, хранени от бабички с иначе толкова маки пенсии... Как ли намитар пари да копуват салам и кренвирши всеки ден за ***... Кое е нормалното на това че няма място където човек може да върви , без да внимава за "мини"? Кое нормалното на това че не мога да пускам детето си да играе по парковете и детските площадки от старах за такива кучета и тефните изпражнения и болестите които носят?

198

преди 16 години

Да ме прощават собствениците на кучета, ама това си е наизживяна селяния. Сори. Особенно е тъпо да гледаш куче в апартамент 60-100 кв.м. площ ?!?! Така мъчите и животното, и НОРМАЛНИТЕ хора.Изобщо градовете не се място за кучета. Ако зависеше от мен, щях да забраня големите породи изобщо, а за малките щеше да има огромни годишни вноски.

197

БлуБалу

преди 16 години

Така е, съгласна съм, чекучетата не трябва да се избиват по улиците, нито пък по йесток начин - застреляни, отровени, разпорени... Трябва де се прибират и да се приспиват с инжекция, но не и да се оставят да хапят и нападат народа по улиците.11 години гледам куче и се радвам, че има хора защитаващи правата на животните, жалко само, че няма такива, които да защитават и тези на хората. Когато човек убие куче - носи отговорност, когато кучетата хапят всеки ден хора по улиците, кой носи отговорността? Изобщо разбира ли някой?...Освен разбира се за най-бруталните случаи...

196

преди 16 години

Вместо да харчат пари за адвокати, да направят приюти и да преберат бездомните кучета. Това със защитата на горките кучета е само МИТ, тези организации са пълни с далавераджии.

195

...

преди 16 години

utre ste si kupia i gi pochvam :D

194

Има ли автоматична ц

преди 16 години

написах в коментара си думите и те изчезнаха. Сега ще ги напиша отдолу преди звездичките и ****

193

Много комплексари, м

преди 16 години

Прочетох повечето от мненията и не се изненадах много. Отдавна е известно, че комплексирания човек "избива комплекси" като убива или малтретира по-слабите от него без да съзнава, че така комплексите му се задълбочават. В случая какво имаме - имаме една група хора, която казва, че не може така да се убива и друга група хора, които твърдят, че първите били природозащитници заради горното си твърдение. Комплексарщина и идиотщина отвсякъде. Мястото на бездомните кучета наистина не е на улицата, но още по-малко там е мястото да се избиват. Друг интересен момент - като му казваш на , че хората, вкл. децата се травмират като убият животно пред тях, той вместо да схване ни вика "ами те се травмират повече, ако бъдат ухапани". Няма място за такова сравнение - то може да се роди в главата само на някой пълен *** и . И последно - така да се избиват животни е присъщо на два типа хора - на селяните/като манталитет/ и на ***. Сами изберете към тях ли искате да бъдете или не.

192

Az

преди 16 години

Според мен вси4ко е много просто, но те лесните решения най-трудно се виждат:1. ВСИЧКИ бездомно ку4ета се избиват;2. Парите от шантави защитни организации, които както бях слушал преди време по "Хоризонт" са в доста прилиюни размери се използават за потпомагане на ветерираните служби, за кошчета за животни в парковете..варианти много;3. Въвежда се ясен и ефективен контрол върху домашните животни - паспорти, ваксинации, данъци, проверки, задължително разхождане с наморник, глоби и т.н.Ето 3 неща, който според мен ще се отразят благопрятно на всички нас; няма да има пострадали хора и няма да заобикаляме тротоарите, къде лежат бездомни, гладни ку4ета. Тева 95кг и съм тренирал бойни изкуства, но честно видя ли куче/кучета на тротоара предпочитам да ги заобиколя - в крайна сметка то си е техен тротоар, нали?