44

Христо

преди 2 години

Пълни *** -избягал ама се притеснявал за семейството си....ама избягал .*** нещастни.Всяка една нация от християнска Европа при такава ситуация първо евакуира жените и децата и после се изтеглят мъжете а тия...отврат.

43

<><>

преди 2 години

Всички кризи и войни в тоя свят са дело на САЩ ! Тия са самото ЗЛО ! От години искат и искат да напълнят Европа с терористи ...белким един ден пламне ? Защо като са такива добри душици миротворци не приемат всичките афганистанци да покажат на света колко са солидарни ? Ама така е ....ЕС докато им .така ще е .....Русия , Китай , Иран , Северна Корея , Турция и др. не ги за тия кравари ама за ЕС те са богове-господари !

42

До 42

преди 2 години

Защото изпращаха военни. Защото се намесиха в Афганистан. Представете си, недай си Боже в България да дойдат военни части от различни държави, да объркат всичко и да избягат. Сега ще ги прибират в Европа. Защо пращаха военните мисии?

41

дядомраз

преди 2 години

От къде мина НАТО и САЩ и къде стана по-добре?

40

ХХХ

преди 2 години

САЩ от където и да минат ....яко се о**рат ! Тази псевдо нация е злото на земята ! Те създадоха ИДИЛ сега и въоражиха до зъби талибаните !

39

Анонимен

преди 2 години

Поредната бежанска криза предизвикана от САЩ. Заради тях Европа пак ще бъде залята от изнасилвачи и терористи.

38

Анонимен

преди 2 години

Тези страхливци са избягали сами и са изоставили семействата си вместо да се погрижат за тях. Не заслужават убежище. Да се върнат на талибаните!

37

Анонимен

преди 2 години

""За съжаление не успяхме да усетим какво се задава. Нашият президент говореше за продължаващ мирен процес и за преходно правителство, което постепенно да предаде властта на талибаните" Българи, това напомня ли ви за една друга страна и какво може да стане "изведнъж"? Червените талибани мислите, че са си отишли ли?

36

Анонимен

преди 2 години

Защо пак Европа трябва да плаща за американските зулуми там? Да заминават всичките към САЩ.

35

Ебассси

преди 2 години

САЩ пак оцапаха гащите и избягаха .... Случайност ли беше че американските военни обявиха изтеглянето си няколко дена СЛЕД като талибаните започнаха настъплението си . СЕГА когато Талибаните владеят 95% от територията на Афганистан ВСЕ ОЩЕ военни чакат миркно и кротко на летището реда си да се качат на самолет .БЕЗ ДА РЕАГИРАТ НА ТАЛИБАНСКИТЕ АТАКИ. ....но Европа била длъжна да прибере бегълците...

34

Швейк от Кабул

преди 2 години

Да се съжалява афганистански предател, служил на американските окупатори, които според доклада на собствения си сенат за 20г. са избили повече цивилни отколкото талибани Е ВСЕ ЕДНО да се съжалява български комунист служил на руските ни окупатори които за 20г. след ВСВ са избили хиляди от българската интелигенция и бизнес за да прокарат път на селяяците от партизанските отряди към управлението на страната .... КОЙТО НЕ Е ДОВОЛЕН ОТ ТАЛИБАНИТЕ - ЕЙ Я ПУШКАТА, ШИНЕЛА И В ПОХОДЕН МАРШ КЪМ АФГАНИСТАН

33

Анонимен

преди 2 години

Млади мъже без семействата си не са бежанци, а армия.

32

Австрия отказва

преди 2 години

да приема повече афганистанци, защото, по думите на Курц, те са "особено трудни за интегриране". Афганистан е една от най-изостаналите страни в света, с огромен брой неграмотни, населява се от 20 етнически групи, всяка със своите примитивни "традиции". Всички изповядват исляма, и то в крайната му форма. Обаче вие пак ни пробутвате сълзлива история за млад, образован и верен на "западните ценности" афганистанец, който търси свобода и достоен живот я като ядрен физик, я като лекар... Не минава!

31

Абе пич

преди 2 години

Просто не мога да разбера, какво се случи. Защо избягаха? Защо не бе изстрелян и един куршум, когато падна Кабул? Не мога да разбера защо всичко това се случи без никаква битка между нашите войници и талибаните. Защото всичките са мишки като теб, протестират от други страни вместо да са там където трябва. Защо очаквате наистина някой да се бори за вас, като вие самите не се борите? Страх те е за семейството ти, ами остани там. Предпочитам да умра отколкото да избягам и да обрека близките си

30

Велики Славяни

преди 2 години

Да отиват в богатите мюсюлмански Дубай, Абу Даби и Азербайджан! Нали са голямата работа с небостъргачи! Каква работа имат афганистанци, сирийци и другите такива в Европа?

29

Ясно е

преди 2 години

Отново сащ направиха белята а целият свят ще плаща,докога ще търпим това?!

28

Ехоо

преди 2 години

От какво бягат, талибаните не колят, бесят, убиват никой за сега?! Западните медии правят паниката и хаоса.

27

Драмите на DW

преди 2 години

нямат край. А какво ще се случи със семейството на Джалал е ясно - НПО-тата ще ревнат за човешките му права и той ще довлече цялата рода до 9-то коляно. После ще лежат, ще ядат и ще се размножават, като от време на време трепят тези, дето ги хранят.

26

до 18

преди 2 години

от Беломорска Тракия никой не е бягал, насила са били изселени, та виж някой друг пример този не върви

25

Ами

преди 2 години

Обратно и в Афганистан да си пазиш семейството!