126

един

преди 2 години

Имам дъщеря и няма да бъде роб на никого, защото също мисля, че напълно подчинен, както е мечтата на немалко, е равно на роб. Лично аз ще се погрижа това да не случи на моята дъщеря. Нека тези *** да отидат в такава страна, дето ще властват над "женските".

125

анонимен

преди 2 години

Аз също забелязах тези коментари. Искам да кажа на тези поддръжници на талибаните - пълно подчинение на когото и да е е нищо друго, освен робство. Практиката показва, че всеки роб рано или късно започва нещо да прави за себе си. Дори и хиляда години да минат.

124

анонимен

преди 2 години

На въпроса защо са само мъже не мога да отговоря, защото не е ясно, въпреки тезата за завладяване. Лично мен повече ме притеснява това - чета коментари в Дневник, ДНЕС, Вести и забелязах, че около половината, че и повече някъде, защитават талибаните е се радват как щели да поставят на място жените, как трябвало изобщо да им се забрани да учат дори да четат и пишат, как жените били виновни за всички злини по света и пр. бисери. Някои коментари са толкова чудовищни, че се чудя защо не са изтрити.

123

анонимен

преди 2 години

ВЪПРОС - ЗАЩО И НАШИТЕ ЕМИГРАНТИ СЕГА В ХАРМАНЛИ СА САМО МЪЖЕ, СЛЕД КАТО СВЕТА ГОВОРИ ЗА ЗАПЛАХА ПОВЕЧЕ НАД ЖЕНИТЕ?

122

Анонимен

преди 2 години

А САЩ защо ги продаде тези хора и срещу какво? Или наистина НАТО не може да се справи в сухоземна операция дори и с талибаните? Къде е истината?

121

Защо ??

преди 2 години

Защо ни занимавате с проблеми, които не са наши и са далече от нас? Има толкова вътрешни нерешени проблеми, вие претопляте стари вкиснати манджи!

120

Анонимен

преди 2 години

Талибанката ражда терористчета , евро кифлата прай кариера и на 100г роди некое мамино детенце и думичка не може да и обелеш, тя всичко знае.А да видим кое е по устойчивото във времето :)

119

Анонимен

преди 2 години

До Казах ли ви аз, прав си, само да допълня! При този десант от много добре обучени свирепи жени-бойци, талибаните ще припадат в ужас, когато жените вместо с гранати започнат да ги замерват с дамски превръзки и то употребени!

118

Krom

преди 2 години

До fOLO - няма нищо странно. Платили са им да не се бият. Талибаните имат значителен финансов ресурс. Толкова, що се отнася до армията. Сега талибаните добиха американско оръжие за близо 8 милиарда - колкото бе вложено там. Афганистан се превърна в тежко уравнение за Америка - разходите надминаха приходите и Америка загуби интерес към "демокрацията" в Афганистан. Знаем, че всичко е въпрос на икономически и политически интерес. Толкова за демокрацията. Гейм оувър.

117

Анонимен

преди 2 години

Остенът на военнопромишления комплекс на САЩ сръга старчето да задейства нещата, че новите бомби и муниции трябва да се консумират.Все пак от там идват основните им приходи.Само тези с новините ще трябва да се потрудят още и да съгласуват лъжите, които ще изречат ред обществото!

116

Анонимен

преди 2 години

Дреме ми, къде са им мъжете на тия жени да ги защитят?А да феминиз парцалите са силни и равнопоставани на тях мъже им не требат :)Да се фащат за автоматите и да си се бранят. Евро парцалите ги чака същото.Нека трият коментари като тоя, като дойде талибана да видим него как ше го изтрият

115

Анонимен

преди 2 години

***, какво е "талиби"!???Кога ще се ограмотиш??Че и като "журналист" работиш?Срамота!

114

fOLO

преди 2 години

Странно че редовната армия от 300000 и отгоре бе победена почти без бой от 80000 талибанска войска за под месец при това талибаните имаха много по-слаба артилерия и въоръжение. Странно, но като че ли чакаха отгоре някой да им помогне, а не виждат че талибаните напредват град по град. То е ясно че генералите им предадоха народа си и почти никой не реагира за да спре настъплението. А и много части се предавали без бой. Сега си хвърляли децата видиш ли.

113

:(

преди 2 години

Афганистан трябва да е проблем на мюсюлманският свят, нямат никаква работа в Европа! Има достатъчно мюсюлмански държави! Тези диваци работа тук нямат!!!

112

Teo

преди 2 години

Да се бяхте били с тях ***. Предадохте им 300 хил обучена армия и въоръжение за млрд за 2 седмици и сега се вайкате.

111

до другаря майор

преди 2 години

Точно СССР нахлуват в Авганистан през 1979 г. , за да предоттврятят зараждащия се ислямски фундаментализъм. Руснаците по това време ес страхуват техните републики като Киргистан, Туркменистан, Такджикистан и други ...станове, да не поемат по същия път. ЦРУ --застава на страната на авганистанските муджахидини, обучава ги, финансира ги и ги превръща в сегашните талибани. Между другото ЦРУ тогава паралелно обучава и бойците на "Ал Кайда".

110

вас

преди 2 години

гледайте го от добрата страна. Деморацията на чичо Сам донесе на Афганистан един по-либерален талибански режим в сравнение с установения през 96год.

109

дЕдо БлЭк

преди 2 години

Сега напишете, че Путин е виновен. А за по-голяма драма, можете да добавите и Костов. Как е възможно изобщо, тези две най-големи злини на света, да нямат нищо общо с такава трагедия?!?!?

108

Бай Ставри

преди 2 години

До АнонименНещо като идването на комунизма, да. Които са прислужвали на нацистите бягат или се крият. И накрая си получават заслуженото.Цялата армия се предава без пушка ***. Всичките русофоби, дето преди са искали да ходят на източния фронт са по-ниски от тревата. А на болшинството от народа реално не му пука особено.

107

Анонимен

преди 2 години

Изчадията създадени и подкрепяни от САЩ си взеха властта, Байдън сключи сделка с тях най-вероятно за природни ресурси. Демокрацията е ценност само за робите, които вярват в нея.