22

Анонимен

преди 2 години

Много лесно е да се намалява работната седница в тези времена. Сега повечето от световното производство е в Китай, Индия и околностите, а всичко останало е мързел и имитация на бач. Затова китайците като спряха производството на чиповете, това удари навсякъде. Дали ще имитираш работа 4 или 5 дена няма никакво значение. Само не ми разправяйте легенди как северните народи били много работливи.

21

Анонимен

преди 2 години

А в България скоро очакваме 6-дневна работна седмица. Няма да има заплата, а служителите ще заплащат на негово величество работодателя - феодал за несравнимата чест да работят за добруването на неговата светла и ерудирана личност, както и за целите на нова S - класа всяка година и все повече кубици силикон за жена му и седемте му любовници. Ще боледуване на крак, а ако умрете, ще бъдете уволнени дисциплинарно. Работният ден ще е нормиран на 20 часа, с обедна почивка от 45 секунди.

20

Анонимен

преди 2 години

Време е да се въведе навсякъде, не много отдавна и децата са работели и то тежък физически труд. Ще има поразителен ефект за икономиката и туризъма.

19

Анонимен

преди 2 години

Исландия - 360 хил. население / 250 хил. работещи . България - 6,2 млн. население / 350 хил. работещи :)

18

пецата

преди 2 години

кой ще им живее на тея климатични условия ако не направят поне човек да се чуства добре от към социални блага, исландия , финландия, норвегия все страни с ужасни климатични условия абсолютно отритнати от света , естествено е да се използва стратегия със социални блага иначе страните ще се обезлюдят за отрицателно време при нас климата е хубав и затова живеем гадно от към социална политика , в африка целогодишно е лято и там изобщо няма социална политика но можеш да не работиш и да ядеш от дърве

17

До 20

преди 2 години

Марш в Северна Корея при господаря си заминавай

16

Анонимен

преди 2 години

У нас Бизнесът би предложил седмицата да се увеличи с още няколко дни за същите пари.

15

Робот

преди 2 години

Искате не искате -това е бъдещето,защото настъпваме ние. Нито пушим, нито пием.Не се разболяваме...,но се разваляме...

14

До частника

преди 2 години

Ей за такива трябва се въведе 1000 лева минимална, и яко глоби ако не спазваш трудовото законодателство! И тогава вече няма да сме бананова република.

13

House M.D.

преди 2 години

"по-кратки часове". Колко по-кратък от 60 минути може да бъде един час?

12

До 12

преди 2 години

Каква индустрия има България ?!

11

Zlatka

преди 2 години

Че каква индустрия има исландия ? Като на зимбабве. В зимбабве колко работни дни имат ? Точно николко - цял ден под палмите.

10

Анонимен

преди 2 години

Системанта на Сталин беше много просто нещо: решаваше се какво е необходимо да се произведе и построи, планираше се в съответствие с ресурсите и парите и ако беше възможно да се построи, се даваше за производство, като на работниците се казваше - ето за заплати, ето материали и ресурси, планирано е за толкова и толкова време - действайтe, ваша работа как, ако го свършите по рано или с по малко разходи парите които остават си ги раздавате за заплати.

9

Анонимен

преди 2 години

Сталин не се ръководи от Маркс и Енгелс, а от идеите на забравения руско-германски икономист Карл Балода. Балода още в края XIX век изработва формулата на тоталния успех - съчетаване на държавното планиране и частната инициатива на средно равнище. И всичко страни, които постигат поразителни резултати в икономиката, както капиталистически, така и социалистически, успяват да постигнат успех единствено когато приемат именно такъв модел.

8

Анонимен

преди 2 години

При Сталин петилетката беше добре планирана, но ако се изпълнеше плана по-рано от планираното парите оставаха за работниците все едно са работили пълното време. Сталин винаги е бил против марскизма, а точно преди да го убият се изказва много остро срещу марксистката идеология.

7

Частник

преди 2 години

До Анонимен - "А у нас работната седмица при частиците е минимум 72 часа за минимална заплата." - ами кой те кара да работиш, никой не те насилва, като не ти харесва заплатата напъскай и заминавай да ядеш банани или да се продаваш на друг частник за по-голяма заплата.

6

Анонимен

преди 2 години

Чашков е виден герой на комунистическия труд: "Петилетката - за два месеца!" ("оправи" подслушванията, държавните поръчки и купуването на гласове), вие се тръшкате, че не можете да си свършите работата за четири дни! Хайде холан, избрахте си Мун...чо да ви поведе отново по широкия друм към "светлото минало", когато си работехме и в събота - я по-сериозно, бездруго ще ни принудят да работим като в Северна Корея!

5

Работодател

преди 2 години

Това е добро решение, вместо съкрашения - по-ниски заплати и по-малко работа, и без това производството навсякъде намалява за да спасим планетата от вредните CO2 емисии които отделяме и унищожаваме планетата. Подкрепям!

4

Анонимен

преди 2 години

А у нас работната седмица при частиците е минимум 72 часа за минимална заплата. Ей това донесе демокрадцията.

3

Бизнесмен

преди 2 години

Пълни гл.упо.сти. Хората ако не работят по 6 дни се демотивират и омързаляват.