371

Киро

преди 2 години

Тя искала :) Коя си ти . Поредната учителка или готваяка . Вие колко години спирахте хърватите . От сръбския ботуш ви спаси само разположението на Атомната централа . Затова войната със Словения беше 3 дни . Ама и то да се покаже с мишите си очички .

370

Карлсон от покрива

преди 2 години

На Вас В и липсват 1400 години история! Кога Ви признаха за държава-полунезависима - след 1919 г. в Сръбско-словенско-хърватско кралство??!! Независими сте от 1992 -93 г.!! На Вас историята Ви е 28 години, на нас България- 1400 години.. Писали сме я с кръвта си и дали свидни жертви! Ще бдим и пазим това, което ни завещаха Тези, пред които се прекланяме! Историята е нашата памет и никой не маже да ни я отнеме!

369

Анонимен

преди 2 години

Ясно е, че ветото ще остане, за добро или лошо. Който реши да го махне отива моментално на политическото бунище. Неприятното е, че цялата история бе започната и водена урулешката, без дипломатичност и абсолютно дърводелски. Оказа се, че договорът е подписан без никаква КАК ще се реализира впоследствие.

368

King Asen

преди 2 години

Нам в македония ни е сеедно дали сме в ЕС, имаме БГ паспорти ;)

367

и още нещо

преди 2 години

Около 200 000 са гражданите на РСМ с български паспорти - тоест с доказан български произход. Как така не свенят да търсят закрила чрез паспорти от фашисти, убийци и престъпници. Каква връзка имат тези процеси с твърдото и непоколебимо отстояване на исконната македонска идентичност? И за коя точно идентичност говори Заев? Госпожо, това са само част от въпросите, които ни вълнуват!

366

предлагам

преди 2 години

Предлагам на госпожата да попита хората в РСМ защо по време на жестоката и кървава сръбска асимилация в Македония нейните граждани в голямата си част тръгнаха към България, за да се спасят. Тоест може ли да търсиш спасение при врага си? И като е така, защо ни наричат днес фашисти, убийци, престъпници и с други подобни епитети? Това е оксиморон - хем сме престъпници, хем тичат при нас за спасение?

365

Krom

преди 2 години

А аз се надявам всички "бивши" държавици от Югославия - в т.ч. и Словения да си гледат собствените проблеми, а не да лаят като глутница на чужди /в този случаи на РСМ/ гробища. Вече се били разделили, обаче когато сръбския интерес налага, я колко бързо взеха да пригласят. Ние ако трябва да описваме разочарованията си ще ни стигне ли годината?

364

Анонимен

преди 2 години

Не разбрах защо я наричат РСМ, когато правилното съкращение е РОМ, за да отразява точно манталитета и културата им.

363

Дядо Гошо

преди 2 години

Уважаема госпожо, щом толкова държите РСМ да бъде в Европа, убедете ги да се откажат да крадат историята на България, да уважават личностите в страната си,които се смятат за българи. Убедете ги да не чупят паметни площи на наши загинали войници! Убедете ги не пишат в учебниците на децата си ,че българите са татари и фашисти и ще постигнете своето "съкровено " желание! В противен случай -замълчете!

362

Анонимен

преди 2 години

Югославия е съществувала само благодарение на репарациите, плащани от Германия, България и Унгария и на помощите от САЩ.

361

Анонимен

преди 2 години

Делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се. РСМ да се вземе в ръце и да започва да си изпълнява практически Договора за добросъседство!

360

Анонимен

преди 2 години

"Западните Балкани винаги са били част от Европа".... Ами защо не ги приехте още преди 25 години ***, патицо??

359

Анонимен

преди 2 години

Значи гърците не бяха егоисти, себични и безотговорни като плеснаха през ръцете Вековната антична Македония? Националния инерес на една държава няма значение? Няма да я питам тази кака как заради лудия им премиер пламна цяла Югославия и колко народ бе избит? Като бъдещето на една държава е по-важно, защо словенците си избраха националния интерес? Никой не ги бара след 1944-та да се определят, ако ще и за марсианци. Само дето бабите и дедите им са писали прошения до БЪЛГАРСКИЯ си цар!!!

358

Анонимен

преди 2 години

АНГО ДЖАМБО СМЕШНИКА ЖАЛЪК ШУТ.

357

Анонимен

преди 2 години

ОТ ВЕЛИКАТА РЕКА МЕКОНГ ТУК ДОПЛУВА КАПОНЕРКА

356

oz

преди 2 години

Югославия вече не съществува...............но великосръбските амбиции и шовинизъм ги има...............но Македония вече е албанска, нито сръбска, нито българска, нито гръцка!!!

355

госпожо

преди 2 години

Госпожо, тези хора във времето бяха ту сърби, ту хунзи/пакистанци, ту древни македонци, сега напоследък са северномакедонци. За утре - не е сигурно както какви ще се изпишат. Тук става въпрос за тежки проблеми в националната идентичност и ми е интересно вие как тълкувате тези превъплъщения, отделно, че целият свят им се смееше заради това. Вие наясно ли сте кого защитавате?

354

изводи

преди 2 години

Татари и фашисти ни наричат, но от сръбските извращения и насилия се спасяват в България. Как така хукваш да се спасяваш от насилниците и отиваш при "фашичките окупатори"? А да видим как става това и защо?

353

ББ

преди 2 години

рсм се държи като...римската империя...плаща на нещастници да им вършат мръсната работа...да манипулират и лъжат...да убиват дори...титовистки и ссср манталитет...и г-жо дано са ви платили добре...очаквано...предрекохме го...Вето докато рсм и платените им не спрат с обидите и езика на омразата...и словения не ми е съюзник!!!

352

ББ

преди 2 години

изказването на поредната титовистка е доказателство за твърденията ни...югославия е мъртва...ссср е мъртав...обаче връзките ви остават...е Народа ни категорично заяви...или Справедливи и приятелски отношения...или Вето...оплачи се в белград...или москва,клеветническата и неприятелска кампания...платена от рсм...няма да успее...Народа на България няма да ви го позволи...готови сме за Изход от ЕС ако е необходимо!!!