17

преди 16 години

Значи за заповедта,можеше да се стреля но не беше желателно!!!Никой не можеше да ми обясни какво точно трябва да се прави(без майтап)ВКР-то ни прикриваше по време на издънки!

16

служил до границата

преди 16 години

И още, тук става дума вече и за пари. Смятяте ли, че си го измислят германците. Ние просто никога няма да разберем в държава с какви правила сме живяли тогава. Сега откъм правилата е още по - зле. Но пък други са мнооого добре, за наша (народна) сметка. Бездушни сме, и преди и сега и ......

15

KASAPO

преди 16 години

Toa da si pogledne aritmetikata. 6e iby i germanoida. Abe surlio, ako sa dvali po dve iliadi ne shtea da gi iztrepiat ami stea da dva tri pyti da gi turiat za snimki po brazdite ta da gushnat po 5-6 iliadi na beglec.sho si germeneco ne pogledne kolko sa plastali na fiurerite da iztrepiat milioni nevinni hora.ain cu cwain cu dryn-e kazayl edin bivsh velik futbolist i nastoiast typak, Hrachko Stoichkoff.

14

служил до границата

преди 16 години

Анонимен, за споразомението с Гърция е вярно. Но се връщаха само безинтересните за гърците хора. Не всички. Я кажи да прочетат всички, какви бяха инструкциите по време на "обстановка". Когато беглеца (бегълците) премине през кльона, и тръгне към браздата и се вижда че вероятноста от бягство е сигурна какво правите? Ако преминат "отатък" наказанито за цялата застава е голямо. Тогава командирът на заставата издава заповед на своя глава, да се стреля на "месо". После никой неможе да каже как са стояли точно нещата. Важното е да няма бягство от НРБ. Бил съм косвен свидетел на такъв инцидент, но новобранеца който е задържал беглеца е ял голям бой от командира и офицерите защото не го е застрелял, а го е арестувал.

13

преди 16 години

Бил съм на гръцката граница 2 години граничар,не е имало такова нещо!Оше повече че сме имали едно нарушение на границата за цялата служба,то така се бяга!Другото което е че имахме споразумение със гърците,така че ако избяга от Бг във Гърция ще го хванат и пак ще го върнат!

12

klm

преди 16 години

А бе,цялата работа намирисва! Особено това:"Д-р Апелиус обвини Румен Петков..."! Да се нареди д-р Аналиус на опашката! KONI,не бой се,цялата история е силно преувеличена! Всички западни "демокрации" си умират да ни представят като варвари,това им е генетично заложено.Не ми се вярва да е имало чак такива *** по границата,това са били наборни войници,почти деца. Може да е имало единични случаи,ама 97% от 4800 човека са 4656 човека! Точен мерник,а?

11

KONI

преди 16 години

ABSOLUTNO E VJRNO;KAKVOTO PI6AT V STATIJTA SA SAJALENIE;NO SA PL6TALI MNOGO POVE4E NA GLAVA-OTKOLKOTO PI6AT;TAKA IM OTARVA NA MRASNITE KOMUNISTI I VSI$KO SI OSTAVA PRIKRITO NE SAVSEM NAJVE:NE E SA VJRVANE SA EDIN 4OVE6KI JIVOT DA POGUBI6 DA POLU4I6 TASI NI6TOJNA SUMA ;DORI I PO -GOLJMA DA BE6E TOVA E PRESTAPLENIE NA KOMUNISTITE

10

преди 16 години

TAKAVA BE SISTEMATA KOIATO TE E NAPRAVIHA A SEGA SISTEMATA E DAI DA VLEZEM VAV PARLAMENTA CE DA SE NATOVARIM

9

Gold

преди 16 години

Докога мислят да го дъвчат това?! Може да го е имало, а може и да не е. Това няма да ни върне избитите (ако има такива). По-добре да се вземат мерки това да не се повтаря, отколкото да се прави лов на вещици. Но примери за подобни повторения в 21-и век колкото искаш - Афганистан, Ирак, Чечня, Косово, Кюрдистан....

8

преди 16 години

И к'во?Прав е човека!И аз съм чувал, че е имало такова нещо..

7

преди 16 години

A ISTOCNA GERMANIA TESI ZABRAVILI TIAHNITE PROBLEMI .ZATIAH SHTE SE PISHE ,STO HILIADI GODINI,TOI NE OTIVA DASI TARSI KONCLAGERITE,FASHISTI MRASNI.

6

преди 16 години

А ти къв си бе хюм ? французин ?

5

преди 16 години

Разбира се че лъже! Че той от къде е? разбира се от една малка ***, известна с мафиотите и корупцията страна, в която всеки втори е бивш агент на ДС а в момента е дамократ! Да не е от Германия та ще му вярваме на него??? А, чакайте бе! Ама той е ОТ Германия, а вие сте мръсната корумпирана *** турска *** !!!

4

киро

преди 16 години

Май ще стане като лафа за повторението на една лъжа: повторена 100 пъти , става истина...Измислен доктор се позовава на измислени дипломати ...

3

преди 16 години

и кво сега, българите са пак виновни ... що не се ХХХ тоя д-р Ебелиус

2

klm

преди 16 години

Е,стига,де! За трети път я пускате тази "новина"! И всеки път едно и също! Няма ли още някой бременен мъж? Или някоя бременна жена?

1

преди 16 години

Ако д-р Апелиус дойде да се запознае с министъра на МВР,ще се уплаши и ще побегне обратно за Германия.Надали след това ще му хрумне мисълта да иска от Петков справка за избитите германци.