17

Ани

преди 16 години

Да, не е лошо да се опитаме да изградим гражданско общество, но преди това трябва да се научим на нещо по-важно - на персонална отговорност. Защото в момента виждате какво се получава - за всичко ни е виновна ДЪРЖАВАТА. Като че държавата е някакъв отделен от нас индивид, който на всичкото отгоре само се чуди как да ни прецака. Децата ги убиваме всички ние - тези, които сме се втренчили единствено в оцеляването. Ние, чието бездушие и злоба рефлектира върху подрастващите и се запечатва в душите им. Ние, които разрушихме всички ценности в желанието си да бъдем "свободни", а това доведе до свободия вместо да ни помогне да променим нещата към по-добро. Сега плюем държавата, забравяйки, че държавата - това сме всички ние. И че когато нямаме нито морал, нито възпитание, нито нещо позитивно, а само песимизъм и отрова, то няма начин нещата да се оправят и да се събудим някой ден в променена държава. С храчки, псувни, злоба и агресия не можем да променим нищо. Но можем да съсипем живота на най-невинните граждани - на децата. И успешно го правим.

16

:)

преди 16 години

мама съм на 3 деца...направо се плаша от това, което се случва в бг

15

да бе, да

преди 16 години

Глупости. Насилие има и в природата и изобщо не става дума за некомпетентност. Айзък Азимов просто е изрекъл още е дна свещена глупост, която върши страхотна работа на болни мозъци.

14

alisa

преди 16 години

Никой няма гаранция, че ако утре го изтресе пиян на улицата, децата му няма да попаднат сред "дрипавите сополанковци". Затова на мен ми пука какво става с тези деца, ако твоя живот е прекрасен, след като всеки ден виждаш гадориите около теб-давай, твоя воля. Между другото новините на не толкова любимата CNN, започват точно така. BTV е техен образ и подобие.

13

333

преди 16 години

Парите убиват децата ни.По точно липсата на пари - и в семейството, и в държавата/уж/.Превръщането на парите във успех, в критерий за кадърност и значимост.И т.н.

12

Възмотен

преди 16 години

Абе не ви ли писна вече 3 месеца да занимавата мало и големо с тези малолетни престъпници и идиотчета от домовете!!! Само това ли е важно в този свят? Нима любимите ви CNN започват емисиите си с това, че някоя *** резнала главата на друга *** в някое черно гето или нещо подобно? ЖИВОТА Е ПРЕКРАСЕН бе хора!!!, стига драматизирайте с тези уродчета и *** от домовете На всички ни писна да гледаме дрипави сополанковци по телевизията и пресата!!!!

11

alisa

преди 16 години

Благодаря Ви, Алекс, за оптимизма. Скъсвам се да гласувам, последните ми спечелени избори/лично, според моя вот, имам предвид/, са първите президентски на Петър Стоянов. Може би правилния съвет е все пак да емигрираме целокупно. Иначе ще си слушаме Висоцки и ще ръмжим "Нет, ребята, все не так как надо", Извинявайте , но не ми стигат буквичките, за да съм максимално коректна.

10

Алекс Венков

преди 16 години

Не е необходимо да се скача толкова високо - да променяме света. Може да се започне с промяна в Б-я. Като за начало - да гласуваме. Много неща могат да се променят - въпроса е дали искаме и дали ни "стиска".

9

istina

преди 16 години

Skandalnoto alkoholno izkazvane na Rumen Petkov - samo tuk - vsekiden.com/?p=25600

8

alisa

преди 16 години

Имам 4-*** сина, аз прожектирах в училището на сина ми филма на Майкъл Мур, децата реагираха страхотно. Какво му пречи на всеки да обърне малко внимание на четенето на свестни книги, ако щете и на информацията в интернет. Аман от обвинения-всеки се разписал-няма родители, няма семейство, няма общество. Докато общата ни култура се формира от четенето на вестници/нищо лично- журналист съм по професия/, ще е така. Как цялото общество се превръща в някакъв всемогъщ съдник изведнъж. Никой не забеляза труда на колегите една година по рано по случая "Трън". Не можем да променим света, за съжаление.

7

Алекс Венков

преди 16 години

Хубаво написана статия, на нормален (имам предвид правилен) български език, предизвиква нормални коментари, зад които седят имена (не анонимници), позиции, болки.... Дано има все повече такива статии и по-малко причини за тях.

6

преди 16 години

Това за болезненото възмездие и аз съм го чувствала, и тогава (засега го държа само чувство) и у мен се поражда агресия, към виновни-ненаказани.

5

алекс

преди 16 години

петя, напълно съм съгласна с извода ти. предполагам, че единственият начин да не се повреди психиката на малките деца днес е да се предпазят от ужасяващата агресия на света ни - поне в началото по някакъв начин, за да не сеят и те такава.сега си мисля, какво е да си на 15, да чакаш на спирка автобуса и в същия миг живота на семейството ти да бъде разбит. ето тая агресия, която за миг смачква живота. и дори в сърце като моето, което казва НЕ на насилието в каквата и да е форма, тя предизвиква порив за болезнено възмездие. къде свършва всичко това? май никъде.

4

Томов

преди 16 години

Аз съм баща и учител. Опитвам се да възпитавам срещу и предпазвам дъщеря си от насилието. Но обществото ни като цяло е незаинтересувано, капсулирало се, всеки се опитва да оцелява поединично, а не като общество. Но тогава оцеляват само силните, какъвто е Закона на Джунглата. Затова ставаме жертви на самите себе си. Когато започнем да мислим като общество, а не като вълци единаци, тогава ще станем цивилизовано общество. Дотогава ще четем и ще коментираме. После ще заключим вратите си и ще заспим на топло. А децата в Могилино и другите домове ще им помогне някой друг. Някой, на който сме дали 1 лв с SMS и сме си платили данъка Обществена отговорност...

3

Вишничка

преди 16 години

като и към коментиращите.Въпросите са два :Кой убива децата ? Кой е отговорен ?Отговорът е един : всички ние, многото възрастни на така нареченото ОБЩЕСТВО, което нехае за отделния индивид...

2

Ангел

преди 16 години

Прави впечатление, че когато се публикува някаква клюкарска статия се изреждат десетки, дори стотици хора да плюят и хулят, а когато трябва да кажем една добра дума или да похвалим някой за стореното от него се пестим. Това също е показателно за културата ни като народ! Уви такава е истината..... Поздравявам автора за статията!

1

dynamo

преди 16 години

Не съм писал от много време коментар, просто не мисля че аматьорските неграмотни статийки тук залужават коментар!Но тази е наистина добра, браво на Петя, не я познавам, но наистина е добра, и Иво - тоя път да не я уволните и нея!