16

Анонимен

преди 3 години

Таз жена е била много трудна за рисуване. Явно човека бая се е озорил с нея :))) А Адо.лф казва че било дегенеративно изкуство .Може пък просто жената да си е била толкова грозна .И тука е дилемата .Грозна жена ли е нарисувал ,,гения,, или е дегенеративно изкуство :)

15

Бизнеспарко

преди 3 години

Междувременно деца умират от глад по света за по долар на ден..

14

Паразит сингъл

преди 3 години

Една репродукция на оригинала е някъде 100$!!! без милионите!!! А ако е принтирана hd фотография 10$ ?!??!!

13

Анонимен

преди 3 години

До xaxsasбда се бъзикаш с всеки вземащ себе си сериозно и да изживееш остатъка от живота ти като дете на игралната площадка, иначе си просто един от милиардите "трезвомислещи". :}Това да запазиш детското в себе си и да си позитивен човек няма нищо общо с това да си вдиотен екцентрик с огромно его и арогантност, който си мисли, че е център на вселената. И да ми обясняваш какъв връх на изкуството е кубизма е простотия. Харесването на картини е индивидулно. Твоето избива на снобизъм и парадиране.

12

xaxsasб

преди 3 години

До 13 - Отне ми 4 години, да се науча да рисувам като Рафаел, но ми отне цял живот да се науча да рисувам като дете. :} Виждам, че си схванал основната идея на изкуството му, сега остава да се облечеш в прости дрехи, да си вечно усмихнат, да се бъзикаш с всеки вземащ себе си сериозно и да изживееш остатъка от живота ти като дете на игралната площадка, иначе си просто един от милиардите "трезвомислещи". :}

11

Истина

преди 3 години

За да разберете нещо от тази картина , трябва да сте прочели поне два вагона с книги за изобразителното изкуство.

10

xaxsasб

преди 3 години

До 4 - Изкуството се усеща. Не си позволявай да интерпретираш естетиката на безформието с форми. Посети родният град на Пикасо - Малага иначе нищо не си видял от живота. Казвам ти го от гледна точка на човек живял в Ню Йорк, Амстердам и Берлин. Не се ограничавай с материалното, бъди промяната, която искаш. :} Пикасо е човека, който ме върна в България и ме научи да виждам красивото в простото. Онова просто, което държи баба ми усмихната на село.

9

Щерю

преди 3 години

И 2 лева няма да дам за тая картина...

8

Анонимен

преди 3 години

Тези "експерти" които седят и обясняват какво искал да каже Пикасо или който да е художник са просто едни безделници и говорят с гз си. А пък комплексираните балъци слушат.

7

Анонимен

преди 3 години

Е ми за да разбираш такива неща трябва да имаш необходимото образование.То вие не разбирате и интегралното смятане и някой трябва да ви го обяснява и пак не го разбирате.Това значи ли да сравнявяме математиката с банан на стената?

6

Анонимен

преди 3 години

Жената с маска ли е? Или цялата е маскирана..

5

Анонимен

преди 3 години

Такива новини ме подсещат за онзи бъзик със залепения за стената с тиксо банан, който беше продаден за почти половин милион...

4

Анонимен

преди 3 години

Ооо супер.Клошарка мутант обута в парцали.Ако не пишеше че е на Пикасо а отдолу пишеше например "Кевин -8г .Местожителство -психиатрична клиника еди коя си" никой нямаше да даде и 5 пробити долара. А сега струва колкото няколко стотин средностатистически семвйства от внук до баба и дядо плюс роднините ще изхарчат за цял живот.Ако имам пари бих я купил и подпалил това грозно извращение.Толкова ли не могат да нарисуват нещо красиво ,защо са тия уродщини.

3

xaxsasб

преди 3 години

Бил съм екскурзовод в Малага и за мен Пикасо е вдъхновение! Като дете учителката ми по рисуване ми се кефеше много на карикатурите, които рисувах и ме сравняваше с Пикасо, но не разбирах какво има в предвид и се обиждах, докато не се запознах с творчеството му, хахаха. Кубизма е най-красивото нещо на света! Естетиката е завинаги на първо място пред консумаризма!

2

Анонимен

преди 3 години

100 млн за тая грозотия ?

1

Анонимен

преди 3 години

Съдейки по картината, лпбовницата на Пикасо е била извънземна..