37

Анонимен

преди 3 години

Шефът иска още Американци да умират във война с неясни ползи, коятп само разпалва нови конфликти.

36

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 39Виж сега, не е "персонална атака", а констатция. Когато не можеш да установиш връзката между два аргумента, но адресираш единия във връзка с другия, твърдейки, че трябва единия да бъде свързан с другия, това е неграмотност. Надявам се това да го пише някъде из твоите 4000 книги.

35

Анонимен

преди 3 години

Вие схващане ли разликата между военни действия в които една армия избива войниците от вражеската армия И една армия навлиза на вражеска територия и избива мирно цивилно население, изнасилва жени и гори деца за кеф? Разбирате ли че има Конвенции защитаващи мирното население, че има конвенция за военнопленници дори и че не можете да квалифицират като "нормално" отказа от тези конвенции, защото така било на война! А ако утре тези войници решат да приложат вашите правила върху вашите жени и дъщери?

34

Анонимен

преди 3 години

До 38 Какви проблеми решиха впйните в Ирак и Афганистан?

33

Анонимен

преди 3 години

"Прекарвате в нета с години, но това не ви прави по-умни."Персонална атака, последвана от "емотиконка", което досега винаги е знак, че комуникирам с незрял човек.Умен ме правят двете ми дипломи и 4000 прочетени книги. А ти, като нкпй прекрващ време в нета, предлагад да рапределиш усилията си в учене на нови факти, теории и философия. Иначе никога не ще се сме добре.

32

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 36"Тогава защо човечестяото подкрепя нации водещи войни?"Дълбокомислени въпроси в неделя сутрин. :))))Генерално нормалните народи не "подкрепят война". Война се прави, когато не може да се намери друго решение. Човечеството явно не е измислило начин да си решава проблемите по друг начин. В крайна сметка, абстрактно погледнато войната е инструмент за репаването на един (или повече) проблеми. Оттам нататък ако се интересуваш, гледаш какви са тези проблеми.

31

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 34И отново: едното няма нищо общо с другото. Става дума за два съвсем различни проблема.

30

Анонимен

преди 3 години

До 32Тогава защо човечестяото подкрепя нации водещи войни?

29

Лекар

преди 3 години

Абе споко бе, тука тия военни ако си позволят да правят мизерии, нашите чобани така ще ги сурвакат, че няма да повторят. За справка, село Коиловци

28

Анонимен

преди 3 години

До 32Отново. Това бе променя твърденивто на OP.Томи го обяво за неграмотен, въпреки че не видях сериозни грешки в написания от него текст, което предпплага че изкаваш възмущението от самото търдение, след ковто представяш аргумвнта си, защо OP е в грешка.

27

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 31"Това е проблема!"Това не е "проблем". Вече ти обясних защо се прави, тъй че просто трябва да прочетеш внимателно пост номер 15.

26

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 28"Това не прави действията им морални и праведни."Говориш за военни действия, не знам откога те се асоциират с "моралност и праведност", но искам да те уверя, че няма армия в света тръгнала на война, която да действа "морално и праведно". Всички воюващи разрушават и убиват: това е целта на войната, дори и да има някаква по-висша подбуда. Ние не говорим за въпросната а за реланите военни действия.Прекарвате в нета с години, но това не ви прави по-умни.:)

25

Анонимен

преди 3 години

До 19Това ти обяснявам бе! Япония е задължена да подпише договор със САЩ, че японските съдилища се отказват от правомощията си да съдят американски войници за престъпления и дават това право на американски съд. А САЩ е гласувал, че дори и убийства и издевателства направени извън територията на САЩ са ненаказуеми. Всички държави допускащи бази на САЩ подписват такъв договор за отказ от юридически правомощия на местния съд! Това е проблема!

24

Лекар

преди 3 години

Пътят на хероина, такава яка далавера не се изпуска

23

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 24Приятелю, аз искам да съм сигурен какво говориш, защото това, което написа по повод на моя пост няма НИЩО ОБЩО с написаното в "ОР".Не знам как ти хрумна да коментираш едното във връзка с другото.

22

Анонимен

преди 3 години

До 22Твърдението е Тези хора отиват в чужди държави с ЯСНАТА идея да безчинстват!" OP е Original Poster (не, сериозно, как.. не .. аз ... потресен съм).Твоето твърденуе е, че американските военни имали законова рамка и си вършели работата в чуждата държава.Това не прави действията им морални и праведни.

21

АнонимеН

преди 3 години

75% ОТ СВЕТОВНИЯ ПАЗАР НА ХЕРОИН СЕ ДОСТАВЯ ОТ АФГАНИСТАН!!!90% ОТ СВЕТОВНИЯ ПАЗАР С МОРФИН Е ОТ АФГАНИСТАН!!-------ВЪВ АФГАНИСТАН ЯВНО ИМА МНОГО МАКОВИ ПОЛЕТА!!!-------И АЗ ДА СЪМ НА МЯСТОТО НА ГЕНЕРАЛИТЕ И АЗ НЕ БИХ СЕ ОТКАЗАЛ ОТ ТОЗИ БИЗНЕС!

20

Добър ден !

преди 3 години

До 4 Минусите не съм ги поставил аз ,а това говори за общо настроение у нас.И никога не съм казвал , че ако не са едните , трябва да са другите..За това сме на този хал , защото все чуждопоклонството ни е в гърба !!!

19

Анонимен

преди 3 години

Те досега охраняваха дрогата. Явно е договорено в Белия дом - дейността се поема от талибаните срещу процент от печалбата.

18

Анонимен

преди 3 години

До 22.....Сериозно ли? Коя годона сме и откога постваш в нета?