31

Анонимен

преди 3 години

Все повече хора питат как при температури от минус 150 до + 150 как космонавтите с тогавашните костюми са успели да бъдат на луната. И как с фото филм на Кодак издържащ от - 40 до + 45 градуса са снимали 3-4 хил. снимки по време на престоят им там с огромните и неудобни ръкавици. Защо не се вижда нито една звезда в открития космос. Защо обувката на космонавта оставя видима следа, а совалката не оставя следи. И най интересният върос кой снима тръгването на совалката обратно на път за земята?

30

V

преди 3 години

До Жан-Люк ПикарАмериканците са много далеч от евтино изстрелване на хора в космоса с ракета за многократна употреба. Ракети на спайс екс се взривяват ;) За товари става ама при пилотирани полети е нужно нещо много по различно от това което правят. Но важното е да се работи по въпроса. Те имат пари да дават ;) Той като наливат все някой ден ще дойдат до моето мнение по въпроса ха ха ха гледам соплата вече почнаха да ги оправят .

29

Анонимен

преди 3 години

До ЪхъНаистина коментарите са по интересни от новините, явно от Днес разчитат на това :))

28

реалнафантазия

преди 3 години

Това показва колко големи са амбициите на Мъск за Марс, докато се опитваме първо да кацнем на Луната. Ако човек стъпи на Марс - това ще е нещо невероятно, при положение, че толкова много усилия се полагат за Луната... :)

27

Жан-Люк Пикар

преди 3 години

До VТази ракета е създадена под голям политически натиск, създаден от бизнес интереси и електорални съображения. Не е мислено да бъде нещо, което да е практично. Ако наистина са сериозни в намерението си този път да остават на Луната, ще трябва да я заменят с нещо по-смислено в бъдеще. Нещо от частния сектор, както направиха с полетите до станцията.

26

Анонимен

преди 3 години

Аз съм стъпвал на юпитер. За съжаление всички видеа и снимки ги изгубих и не мога да ги покажа на никой, но съм ходил и съм стъпвал на юпитер.

25

Анонимен

преди 3 години

До Жан-Люк ПикарХубаво щом казваш, мияч на чинии съм бил :))) Не всички са "програмисти" като теб, няма срамна работа :)

24

Ъхъ

преди 3 години

Ми убаво, да фърчат..Ама както винаги-коментарите на серсемите , зевзеците, темерутите са винаги по-интересни от самата новина, независимо каква е тя! Няма да е лошо отвреме-навреме да се пуска по една празна статия с никакво заглавие-защото коментарите са винаги по весели и забавни. А кат почнат двама трима разбирачи да се дърля едни друг-тогава може и залози да направим кой кого!

23

Жан-Люк Пикар

преди 3 години

До АнонименВиж сега, къде си мил чинии не ме интересува. Навсякъде има процент от населението, който са безнадеждно тъ-пи. Ако в САЩ е само 10% - евала. Вече знаем от PISA, че българите сме най-невежите в Европа и само може да си метчаем да стигнем американците дори по ***-отата им, ако наистина тежките случаи там са само 10%.

22

V

преди 3 години

Това ще бъде совалка и най вероятно с ускорители .Май ще са твърдогоривни . Според мен е много сгрешена оксидацията а тя е най важна. Кислорода е четири пъти повече от горивото . Все пак соплата са с много по голяма площ от на делта 4 което е сериозен напредък ,но пак не е вярната концепция ако искаш многократна употреба .Според мен трябва друга оксидация а не класическия модел .

21

Анонимен

преди 3 години

До Жан-Люк ПикарТова че си обратното на остър не значи че аз също съм такъв :)) Гледам си американси предавания без проблем, също съм бил и в Щатите, проблем ли е за теб :)))

20

И КАКВО ОТ ТОВА

преди 3 години

90% от спътниците са ВОЕННИ, или с двойно предназначение. НАСА е доведено дете по отношение на финансиране и учени...Времената на лунната гонка са отдавна забравени. 25 млрд $ похарчени тогва за АПОЛО сега са 100 МЛРД. САЩ в ИРАК и АФГАНИСТАН заровиха 2000 МЛРД . Затова фалита на САЩ наближава

19

NASA

преди 3 години

Много са им скъпи играчките. За тях по едно дървено камионче с връв. Да го теглят и да викат Брръммм, брръмммм...

18

Жан-Люк Пикар

преди 3 години

До АнонименНе вярват 10%. Това с 50% си го извади от гъ-за, откъдето идват и повечето ти мисли:)

17

ПРОГРЕСА

преди 3 години

е осъществен с КРЪВ, НАСИЛИЕ и ГРАБЕЖИ. Всички приказки за демократичната лисица са за да си пусне свраката сиренцето

16

Анонимен

преди 3 години

До KromТук не става въпрос изобщо дали са руснаци или американци, просто НАСА с лъжата си спря развитието на космическите програми :)) Ако толкова им се доверяваш, ще ти кажа че 50% от американците не вярват че са стъпили на Луната :)

15

до 6

преди 3 години

И как е? На тягата вектора...Ше яде ли асан баница, или?

14

Жан-Люк Пикар

преди 3 години

До VВодород. Ракетата е производна на совалката и това са нейните двигатели. Не е мощна като "Сатурн 5" именно защото това не е необходимо и замисълът е различен от "Аполо". На хартия са планирани и по-мощни версии, но НАСА май ще ги порежат, защото не са необходими.

13

Анонимен

преди 3 години

Целта на фалшивият полет и уж кацането на луната е било пропаганда за нахъсване на американските войници които са били деморализирани, губещи войната срещу Виетнам.

12

ТАКА Е

преди 3 години

Друго си е да печаташ долари. Но скоро ПЕКИН ще им вземе играчката. И тогава ще видят те как е да имаш цветни революции в собствената си страна. Не совалки, ами за бензин няма да имат пари.