16

69

преди 3 години

това и в комунизма го нямаше, да се дават пари на тези които не работят?като давате давайте на всички!Категорично против.

15

Анонимен

преди 3 години

Ми кво ше прават ся сервитйорчетета и барманчетата дет осигурителния им доход е 300 лева щот са водат на 4 часа? М?

14

Анонимен

преди 3 години

До МенСигурно е много приятно през двайсет дни да се регистрираш на борсата. Не е много сложно, но стресът от несигурността и общуването с държавната администрация е голям

13

Д-р ОхБооли

преди 3 години

До До 6Именно! Напълно си прав, така е, но държавата също трябва да намери начин да контролира алибеговците. Не се осигурява на реалния доход, а под масата в едни пликове се дават пари и после държавата е много лоша. Е, как да стане? Не внасяш осигуровки и чакаш помощи. В 90% от случаите алибеговците казват на минималната осигуряваме и разликата в плик. Та ако тези хора бяха внасяли парички сега щеше да си почиват и взимат помощите.

12

Анонимен

преди 3 години

До 5Това че работят онлайн не означава че имат високи приходи тези заведения.Все пак има хора които сядат да пият по едон питие и сега като си купят бутилка от супермакета на промоция едва ли ще си поръчат пиеене от заведение.

11

Мен

преди 3 години

До АнонименМи да ви съкратят - имате право на обезщетение за безработица цяла година! Без условия дали е затворено или не!

10

Анонимен

преди 3 години

Новите ни приятелчета от евроатлантическия алианс кръжат със самолети над нас да ни пудрат и гримират с нещо,а после Боце ни разправя че здравната система е пред колапс!!

9

До 6

преди 3 години

Явно не си говорил с такива хора и не знаеш каква е реалната ситуация в тази бранш. Ако настояваш да те осигуряват на реално това, което получаваш (т.е. по банков път минимална + пликчето) работодателя ще ти покаже вратата, защото следващия ще се съгласи. Ако си извън София този сектор плюс държавния сектор са ти основните работодатели.

8

Анонимен

преди 3 години

Шменти- капели! Миналия път не ни одобриха, защото хотелите не били затворени. А в същото време трябва да се работи на 30% заетост, което автоматично води до графици за неплатени отпуски. Една седмица работи колегата, една- аз. Взимаш половин заплата и ти казват- ама вие не сте затворени

7

анонимен

преди 3 години

Когато се изплащат компенсации при 20% по-нисък оборот, не се ли поощрява криенето на обороти и сивата икономика?

6

до 4

преди 3 години

Всеки сам да си мисли когато започва работа. Мен си ме осигуряват на максималният осигурелен доход и не бих работил на място, на което ме осигуряват на нещо различно от реално получената заплата.

5

до 2

преди 3 години

Много заведения работят онлайн и някои дори генерират по-големи приходи. Много от магазините в моловете и т.н. също имат сайтове за онлайн продажба. Аз от край време си поръчам много от нещата онлайн. Дори се е случвало да видя продукта в магазина, но след това си го поръчвам онлайн - по-удобно е :)

4

Психиатър

преди 3 години

Да ама пак ще реват защото е от ОСИГУРИТЕЛНИЯТ доход а при тях всички знаем че паричките са пликче под масата...

3

Зозо

преди 3 години

Алоууууу, 90 работни дни са от 01.01.2021г. до 14.05.2021г. До 30.06.2021г. има още 32 работни дни? Айде ще махнем 14 работни от 01.03.2021г. до 21.03.2021г. От 22.03.2021г. пак затварят.Ко праим ся? :)))))))))))))))))))))))))))))))) Пак някой се е осрал яко.

2

Анонимен

преди 3 години

А останалите 24 процента кой ще ги плаща ако не работят заведенията.Отново не се вземат пълни мерки.Тези хора трябва да получават на 100 процента доходи от държавата ако бизнеса в които работят е затворен.

1

Anonim

преди 3 години

Научете се да пишете на български език!!! "Запазват се условията и редЪТ", жърналистически недоносчета такива.