33

Анонимен

преди 3 години

До Н-18"Колко нападжии в момента са на проверка по зъболекарски кабинета като тайни агенти за да видят реално как НИТО ЕДИН зъболекар в бългсрия не дава касова бележка и извършва данъчни престъпления ?"Николко! И знаеш ликакво - добре е! Защото иназе, личния ми зъболекар ще трябва да вдигне цените с 30-40%, за да зибие същото. Ем сори, ама на мен директно ми излиза по-евтино. ПРосот не мога да си позволя по-скъп. Моето здрава е маааааааалко по-важно от едни 50-100 лева за хазната.

32

Анонимен

преди 3 години

До ГарабедЗависи. Ако купиш нещо за 20 лева, но го продадеш за 30, имаш 10 лева пезалба.

31

Анонимен

преди 3 години

ДДС е най-голямото финансово претъпление срещу човечеството ...

30

Гарабед

преди 3 години

Значи купувам стока ( на която е платен данъка ) с пари (на които е платен данък) и после трябва пак да се плати данък ? Абе тия като им е скучно к'ви ли не простотиии мислят

29

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 20Но тогава реализираш печалба, правиш достатъчно, за да можеш преди периода з аплащане, да си изготвиш счетоводството. А ако правиш някакви дранкулки или си продаваш старата покъщина, си е жив кошмар.

28

...

преди 3 години

А така задушавах ги трепи ги богатите българи те пак ще гласуват за теб *** ги

27

БХК

преди 3 години

Защо бай Иван който има малко квартално магазинче с почти никакъв оборот трябва да се отчита в НАП, а бай от Столипиново който цял ден крал авточасти и телефони от чужбина, ще печели по стотици хиляди но няма да се отчита в НАП?

26

до 17

преди 3 години

Не се прави на всезнайко, смешно е. Ако продаваш всякакви вещи, които не са били за лична употреба, е пределно ясно, че извършваш търговия. Оставяме за домашно какво си нарушил- сам си го намери. Не е незаконно да продадеш 400 телефона. Незаконно е да не декларираш приходите от тях.

25

Анонимен

преди 3 години

Само да обясним, че аз, ако съм физическо лице, и искам да си продам стария мобилен телефон (което правя 1 път годишно), старата бебешка количка, стария телевизор или каквото и да е, не дължа никакъв данък. Вече, ако реша да продавам по 100 телефона, дължа.

24

до Вуйчо Ваньо

преди 3 години

Логиката ти издиша. Ако беше така, както казваш, само първия търговец по веригата щеше да плаща данъци. Нормално, когато се сменя собственик се завъртат едни пари и държавата съответно удържа нещо. Все пак не става дума да се гонят хората, дето си продават старите вещи. С какво един, дето събира по цял ден части по моргите и ги препродава в ОЛХ е по-добър от една фризьорка, че тя да плаща данък а той-не?

23

Гатанка

преди 3 години

ЧЕТЕРИМА в една стая, един работи, трима се излежават . Що е то ? Трима чиновника и един климатик

22

Анонимен

преди 3 години

До 20 АнонименХайде, хайде. Пари няма в хазната защото управляващите ги крадат и пълнят шкафчета и банкови офшорни сметки а , че някой си продал стария телефон за 200 лева и искат да му вземат 15%

21

Чиновник

преди 3 години

Простолюдието още не можете да схванете, защо трябва да се лащат данъци, но ще се няучите. По един или друг начин.

20

Н-18

преди 3 години

Аз да питам Колко нападжии в момента са на проверка по зъболекарски кабинета като тайни агенти за да видят реално как НИТО ЕДИН зъболекар в бългсрия не дава касова бележка и извършва данъчни престъпления ?Колко нападжии са по сервизите като тайни агенти да видят как нито един авто сервиз в България също не дава касови бележки а пише сметките д химикал върху вестник ? Колко нападжии са в хотелите в подземията да видят тоновете безакцизен алкохол ?Искам отговори от НАП защо НЕ РАБОТЯТ

19

Анонимен

преди 3 години

ОБирджийство по бай ганьовски.

18

do 13

преди 3 години

Тука вече засягаш темата с плоския данък - дали е справедлив или не.Редно е всеки който печели да плаща данък, щото се възползва от благата които после се връщат обратно. Та дори под една сума на година да е 0-лев или символичен.

17

Анонимен

преди 3 години

То примерно и в ресторанта на Шопската салата данъците за домата и краставицата са платени, ама пак плащате.Тези обяви са СИВ сектор в който трябва да има ред. Не знаете ли, че по света е така.Защо търговеца имащ физически магазин ще плаша, а търговеца имащ online магазин няма да плаща?После не се чудете защо България е такава и да псувате защо нямало пари в хазната. Как да им като всеки иска да излъже държавата и да мине гратис.

16

Анонимен

преди 3 години

Хазната "олеквала", айде бе. И ако тия 300 млн. лв. влизаха в хазната, май всички знаем къде отиват - директно в чекмеджето за нови цици на мис ***. Знаем и къде не отиват - не отиват за детски градини, училища, инфраструктура, градски транспорт, пенсии или за каквото и да било смислено. Знаем къде отиват и осигуровките - в бездънната каца, която храни берачите от етноса. Същите, които не са работили и ден през живота си. Да сте чули за сии-га-нин, погнат от НАП? Нито пък аз.

15

Очевиден

преди 3 години

"Очевидно е, че когато продадете 200 мобилни телефона през интернет в рамките на календарната година, много трудно може да се аргументира, че това представлява лично потребление и използване на лични вещи" ?!?! Айде бе! Защо да не е лично потребление ??? Чий закон наруших като имам 800 мои телефона и си ги продавам втора ръка? Кой??? Нали за закони говорим, а не за нещо, че на някой му било очевидно!

14

Анонимен

преди 3 години

До Киро РамботоТо ще са 1-2 големи магазина, дето се правят на дребни търговци. Работата е, че големите магазини сега ще "спонсорират" покрай изборите и няма да ги барат, а ще изгорят малките....