51

Баба

преди 3 години

Ако имате ученик ще разберете че е права В училището 4 паралелки в 5 клас Всеки клас с учебници от различни издателства .Чиста простотия

50

Анонимен

преди 3 години

Съгласен съм! Как може да "превеждат" Вазов и други поети в по-разбиераем Български??Еми научете ги децата да го разбират, нали за това са в тва училище!! СРАМ!

49

Анонимен

преди 3 години

Ало корените къде и какво си учил ,дори в гимназиятах учихме и "Анти Дюритг" ,освем историята на БКП,КПСС и др. Най ни мъчеха с конгресите.Та да си дойда на думата сигурно си учил да 8кл.

48

Анонимен

преди 3 години

В много държави,учебниците се пишат от държавни органи и научни сътрудници,не се допуска чужда намеса изобщо, защото точно до това се стига,когато учебниците се пишат от частници за пари - до затъпяване и лъжлива пропаганда с която пълнят главите на децата,но това не им върши работа нито в живота,нито в науката,нито в работата!

47

?!

преди 3 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

46

Анонимен

преди 3 години

До Към коренитеАбе стига дрънка глупости, аз учих през соца и в интерес на истината, никога не сме учили история на БКП или пък на КПСС, а учихме реална наука,за разлика от днес,когато децата учат ненужни глупости,фалшификации и фалшива наука и това не е само в България,просто затъпяването+фалшификациите е на мода по света и умишлено се провежда.

45

Анонимен

преди 3 години

Браво,подкрепям Нинова,това отдавна трябваше да се случи!

44

Към корените

преди 3 години

История на КПСС и БКП от първи до 12 клас. Ама ха, това издателство, онова издателство. Зубрене на биографиите на Маркс, Енгелс, сифилистика Ленин и алкохолика Г. Димитров до припадък.

43

Анонимен

преди 3 години

И този един учебник да се казва "История на БКП".

42

Анонимен

преди 3 години

Всичко в държават ще е само по едно и ще се произвежда само от обръча от фирми около ДПС и БСП!

41

Да, ама

преди 3 години

С тази форма на образование до никъде няма да стигнем.Моят син, видно от школо.бг е завършил 11-ти клас с 5.48, а дефакто от началото на септември 2020г. той не е правил. Пишат се оценки, ей така, от душа!В предишната Професионална гимназия един даскал преподаваше по 3-4, та даже и по 5 (пет) предмета.В гимназията къде е моят син, никой от учениците няма учебник! Правят се някакви записи и това е образованието.На кой частник му трябват неграмотни хора?

40

Барселона

преди 3 години

Виж,за това я подкрепям с двете ръце...

39

Анонимен

преди 3 години

Пропуснала е да каже , че трябва да се издават само български упебници а не фалшиви на антибългарските сороски НПОта. Дали умишлено не го споменава или този новия упебник ще го пишат същите НПОта ?

38

Анонимен

преди 3 години

До това казаТо пък преди 30 години са били свръх грамотни :)) Времената се менят но пенсионерите учители не, разбира се те нямат вина, тъй като няма интерес към тази професия :) Правят си парите хората, през 2 години нови учебници с нова история, проблема е че само българската история променят, другото си остава същото като през цоца (соца) :))

37

пак не умери

преди 3 години

Както винаги БСП изостава от времето.Това е естествен процес. Поради дигитализацията, предметите ще се преподават от видеоклипове по различните теми. Така, един по един хартиените учебници ще отпаднат и едни и същи клипове ще се гледат в цялата страна. В интерес на плурализма, отделните училища трябва да бъдат свободни да избират клиповете. Учителите ще останат да водят консултации и техния брой неминуемо ще намалее.

36

Говорить Москва

преди 3 години

Само една версия на истината има и тя е във вестник Правда!

35

и още малко

преди 3 години

Увеличаваме парите за учебници, ето даваме все повече и повече. Резултатът от това - един клас в страната ни учи по три различни учебника. Съдържанието става все по-сложно и несвързано с действителността. Държавата избяга от своите ангажименти в образованието и частни и незнайни екипи пишат тези неща и не носят отговорност за това какво учат нашите деца.Освен, че не носят отговорност, тихомълком пробутват *** идеологията натрапена от разни НПО-та.

34

Анонимен

преди 3 години

Първа мярка относно образователната система:Кандидат списвачите на учебници да бъдат подложени на сериозен състоятелен изпит по български език, писмен и устен.Като правило, в България е навалица от неграмотници с всякакви високи дипломи за бомбастично образование.Точка пo въороса как се придобиват такива дипломи - да не си губим времето - но спешно да се пресече пътят на по-нататъшната многоплсдтова вреда от такива гнили "светилА".

33

това каза

преди 3 години

Крайният резултат - българчетата са все по-неграмотни. Според изследването Пиза близо 40 % от децата ни са функционално неграмотни.А може да бъде: един учебник за един клас по един предмет в цялата страна, преглед на съдържанието и довеждането му до разбираемо и отговарящо на възрастта на учениците и възпитаващо в родолюбие.Учебниците ще се пишат от държавни институции и авторите ще носят отговорност за написаното.И е права. Плюещите имате ли деца ученици, знаете ли как е сега?

32

до Корни

преди 3 години

А вие пробвали ли сте се да прочетете книгите от "задължителната литература"?Те са тежко самопризнание за кръгозора на социалистите, но за младите е ужасяваща скука. Така ги отблъскват от четенето и подозирам, това е преднамерено.