114

Анонимен

преди 3 години

А, сега вече ще уредя и моето стадо танзанийски кози.

113

Анонимен

преди 3 години

На ден трябва да се поставят 150000 дози, т.е. 300 хиляди трябва да се поставят за два дни, а не за две седмици. При 300 хиляди за две седмици, ще ни ваксинират година и половина, т.е. действието на ваксината от 6-8 месеца отдавана е свършило

112

преди 3 години

Моля, за право на избор! Запознах се с всички ваксини и избрах руската. Ако нямаше политика в тази пандемия, може би щяхме да се справим по- бързо.

111

Анонимен

преди 3 години

На мен ми писна да слушам" Спазвайте мерките" и след това да се качвам в претъпканото метро. Кажете, бе хора, как да стане? Иначе имат изисквания за разстояния от 2,5 метра. За фитнеси, кина, театри( за ресторантите пък да не споменавам), а това мазало си остава и нищо не се прави по въпроса

110

Не!

преди 3 години

300 000??? От дека ки ги събереш толкова доброволци бре ***?!?!?!?

109

Анонимен

преди 3 години

До 115Хехе, умирало коте казваш?!? Тук хората се притесняват, пишат, спорят, че хора ще умрат заради некачествените ваксини на Астразенека и търсят отговори и някаква справедливост! А ти, котета , та котета.... Какво струва за теб тогава човешкия живот, на някой и друг българин, дето ще попадне в групата на статистичестата грешка, а?

108

Наблюдател

преди 3 години

До до 115Ти нещо за свободата на словото и свободни хора да си чувал??? Това да не ти е диктатура, че да искам разрешение как да си формулирам мислите преди да пиша коментари тук? На който не му харесва, да не чете! Жалък си с тези напъни за цензура, тичай към Северна Корея!

107

Анонимен

преди 3 години

До ReptileТи пък като познаваш законите/теоремите в статистиката, виж до къде си стигнал - нарцистичен рептил с мания за всичкознаене ? Знаеш само да стоиш у дома пред компютъра и да се сражаваш с невидими врагове! Я излез на вън, подишай чист въздух и опитай за заговориш някоя истинска невиртуална жена например /ако ти стиска/.

106

до 112

преди 3 години

Виж сега, когато използваш термин, ако обичаш използвай го коректно, щото с всяко некоректно използване някъде умира коте и се добавя по един пирон в ковчега на рационалната мисъл. А скоро ще я търсим под дърво и камък, че то не останаха хора, дето да могат да мислят...Ако искаш да напишеш "що купувате по-смотаната ваксина", напиши го. Само недей да тълкуваш числата, че е някакъв криндж.

105

Анонимен

преди 3 години

Защо купуваме ваксина с 50% ефективност, а не тази с доказани 92%? Защо търгуват и политизират нашето здраве? Значи световно доказано е, че купуваме по-неефективна ваксина, но няма да купим ефективната само защото е Руска. Няма ли да дойде време да отговаря някой за този риск на здравето ни дето ни подлагат съзнателно?

104

Reptile

преди 3 години

Само ще напомня на Курнелките, че 0.3% могат да дадат информация за 100%, ако са ПРЕДСТАВИТЕЛНА извадка. Точно така така се правят и самите изпитания. Това, че не познавате законите/теоремите в статистиката, не е причина да ни губите времето с червените си шизофрении... Курнелки, Радевчетата и Божковчета

103

Наблюдател

преди 3 години

До 105Мда, поредния изкукал научен сътрудник, който си мисли, че се намира на научно събрание в БАН, където правилната терминология е по-важна от смисъла на изразената критика! Явно неграмотникът си ти, след като не можеш да разбереш смисъла на тези коментари тук и правото на не-специалисти като мен да изразяват свободно мнението си и да попитат защо нашето правителство е избрало най-лошата ваксина за нас! А ти с твоята блестяща терминология само заблуждаваш хората, че ти пука за тяхното здраве

102

до 110

преди 3 години

Ох, абе кажи си от самото начало, че си фен на конспирации, та изобщо да не се мъчи да ти обяснява човек...Ами ти тогава трябва никога да не стъпваш в апттека или в болница. Ефикасността на всички лекарства по света и на всички медицински манипулации се изчислява по същия начин.

101

Анонимен

преди 3 години

Този БРОЙ е абсолютно ПРОИЗВОЛЕН, СЛУЧАЕН И НЕПОВТОРИМ. Може би сто човека от едната група са имали СЛУЧАЙНИ срещи със заразени, а от другата група са имали СЛУЧАЙНА среща десет човека. Затова да даваш "резултат" при непредизвикано събитие при група от 60 до 150 човека от изследваните, е МАРКЕТИНГОВА МАНИПУЛАЦИЯ, а когато става дума за здравето, също и ДОЛНА ЛЪЖА.

100

до 104

преди 3 години

Няма значение какъв процент от изследваните са се заразили. Има значение какъв БРОЙ са се заразили от едната група и какъв БРОЙ са се заразили от другата. Този БРОЙ събития е определен предварително преди началото на изследването, за да се постигне определена доверителност на резултата.Да не мислиш, че като се тества върху 50 човека и се сметне резултат след 5 събития (10%, което е повече от 0.3%), той е по-достоверен? Процентите са безсмислени тук.

99

Анонимен

преди 3 години

Всеки път, когато някой напише нещо положително за руската ваксина, Гил Бейтс пуска сълза.

98

Джипката

преди 3 години

Явно доктора пак са го возили на джипката и е получил инструктаж от Баш Разбирача на всички болести и Повелител на фитнес салоните. Интересно до каква нова позиция ще се докопа този път чевръстият в чупките в кръста доктор, пардон професор?

97

6

преди 3 години

Интересното е , че над 50 държави поръчаха неограничени колечества от ваксината Спутник ,европейската комисия я лицинзира със 100% ефективност т.е.най-високата в света , а нашата държама мълчи !И не дава заявки ,медиите пък гаднярски мълчат в услуга на подмазваческото правителство ,докато целият свят приветства големият успех на руската ваксина -от Меркел до Борел , че и Байдън!Възмутително!Безобразие , за което ще си платите жестоко на 4 април!Промяна -всички управляващи -вън!

96

до 101

преди 3 години

Що реши, че ми пука за ваксината на АстраЗенека? Тя е с най-смотаните резултати от целия куп одобрени или такива, които скоро ще бъдат одобрени.Пука ми обаче, когато се пишат неща, нямащи нищо общо с реалността, или когато термини се използват некоректно. Но пък съвсем типично за неграмотниците е да си мислят, че когато някой ги поправя, значи има скрит интерес...

95

БОЦИ-БОЦ

преди 3 години

НИЩО не може и не трябва да се изчислява върху 0.3% от изследването. Това се нарича лъжа и измислица, а не наука.