53

пияница мистик

преди 3 години

До МечтиЗдрасти мечтателю. Аз съм от "масата". Моите мечти бяха да спя с над 1000 красиви жени, независимо дали са платени. Е, постигнах я за няколко години. Костваше ми немалко труд и пари, понякога ходих на ден при 2-3. Та кажи ми сега, аз ли съм балъка, че натрупах спомени или вегана самоубиец? Кой е по-якия мечтател, така да се каже :)))

52

Ко40

преди 3 години

Какъв е смисъла да качваш през зимата като чакаш прозорец тип си *** ско . За кво са тия осигурителни въжета, алпинистите сами се осигуряват.

51

Мечти

преди 3 години

Има хора които могат да мечтаят и да следват мечтите си с много воля и упоритост. И не се плашат от цената която трябва да платят, защото всичко има цена. Има и хора които даже не могат да го разберат... Едните са различните , другите са масата

50

Анонимен

преди 3 години

Да, да, шерпите ги бутат, че да си вземат парите от бюрото по труда.На калпавата ракета , космосът и крив......На шерпа цената му се вдига по броя на успешните изкачвания. Това им е единственото препитание и си пазят хляба. Може и да не харесват смелчаци , които качват без помощ, че им развалят бизнес модела, но да си бутат клиентите е много малко вероятно

49

Анонимен

преди 3 години

Шерпите ги бутат. По тоя начин си спестяват грижите при слизането, а същевременно набутват застрахователната компания. А те си пишат извънреден труд за спасяване и пакистанските пилоти захлебват.

48

Анонимен

преди 3 години

Надъхали са се, защото 10 шерпи успяха преди тях да се качат и да им осигурят въжетата, да им организират лагерите, но няма как алпинисти, дори и подготвени, да се състезават с издръжливостта на местните. Това е загубена битка, съревнование с хората, които са отраснали и живеят в точно тези условия. На какъвто и тренировъчен и хранителен режим да си, над 35+, идващ от съвсем различен климат и култура, е пълно безумие да си повярваш, че и ти можеш... трагедия

47

Анонимен

преди 3 години

Наиграха се

46

Койчо

преди 3 години

Време е да се забрани зимното изкачване

45

до 54

преди 3 години

По-значим е от теб със сигурност!

44

ПУНДА ПИНДАРОВА

преди 3 години

КАЛАШНИКА НА ГЬРБА МУ Е ДОТЕЖАЛ И ЗАБАВИЛ

43

Taliban

преди 3 години

АЗ МЕЧТАЯ ДА ИЗКАЧА ВЕНЕРИНИЯ ХЬЛМ НА ЖЕНАТА НА ШЕФА МИ

42

Анонимен

преди 3 години

Не мога да разбера този Скатов с какво е толкова значим, че ни надуха главите с неговата злополучна екскурзия?

41

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 34Ми нормално.Колко е нак-високият връх в Европа?

40

Анонимен

преди 3 години

До Нане11 пъти стомна за водаНа 12-тия път се счупи.

39

Анонимен

преди 3 години

Тези убийства на самозванци се финансират от министерството на спортаСтига с клеветите, бе, не се наплюнчихте още! Изкачването е с комерсиален организатор и покойникът, който е бил университетски преподавател в България и Германия, си е платил със собствени събрани средства, които не са му стигнали и си е продал и колата. Не е ял вашите пари, така че можете спокойно да продължите да живеете както желаете, покойниците не са ви спрели!

38

Анонимен

преди 3 години

До Не извратен типКое правителство?

37

Не извратен тип

преди 3 години

Във стремежа си да краде пари,правителството праща тези неподготвени хора на сигурна смърт като ги финансира а огромна част от финансите им краде

36

до 40

преди 3 години

Ти пък кой си, че на някой трябва да му пука дали ги разбираш или не?Хората ще правят каквото си решат нали губят собствените си животи, не си рискуваш ти твоя.Големия компетент, не разбирал ами такива като теб с елементарно мечти няма как да разбират хора, които се стремят към много повече, независимо в какъв аспект.Стой си на поляната и живей до 200 години, никой не те е спрял.

35

Много смисъл бе

преди 3 години

В планините са загинали хиляди алпинисти, но това не спира новите кандидати за наградата на Дарвин да се самопочистят от продължението на човешкия род. Аман от такъв изкилиферчен "героизъм".Цялата тази история е като песента на някогашния руски бард Висоцки във филм за алпинисти: "Така е по-добре, отколкото да умреш от водка или простуда." Но това от устата на човек, който по-късно умря от алкохолизъм и наркомания. Толкова логика има и в целия джумбуш с алпинизма.

34

Che

преди 3 години

Мишочки, още ли коментирате великаните?