130

Пешо

преди 3 години

По случайност бях на аерогарата, когато Скатов се върна след едно от успешните си изкачвания. Камери, журналисти, интервюта... Няма да забравя тъжното лице на сина му, на когото той обърна внимание чак накрая. Този човек бе лишил детето от себе си дълго време и все още нямаше време за него. Сега ще му липсва за винаги! Чудя се защо хора отдадени на подобни каузи въобще създават семейства?!?

129

нема що

преди 3 години

Абе за 1 година двама български алпинисти загинали на Хималаите си е множко. Преди това имаме един Христо Проданов и това е. Слаба подготовка, надценяване на силите и условията, ненадеждна екипировка, не знам. Лошо е че загиват българи, пък било то и на К2.

128

Анонимен

преди 3 години

2 км полет, ехеееее

127

Ехооооооо...........

преди 3 години

живота е дар Божи,нормал.човек няма да се пробва да гони,барчинки.то това иде от,глупост...............-зове аб далите.мирно сиди чудо не види

126

Анонимен

преди 3 години

Глупости ама глупости!!! Всеки който се е катерил знае че първият урок е ....,,никога не се овръзвай от въже,преди да си се завързал/закачил за друго !!! Това е принципа на мaймуната.мaймуната никога не пуска клона преди да се е хванала за другия клон.Сега си избърсват ръцете с човек който не е между нас.Винаги така става.Умрелия винаги е виновния.

125

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 137Само непалци са успели да изкачат К2 през Зимата, но те са си свикнали на височините и климата :) За мен също е неоправдан риска, само че има всякакви хора, някои просто търсят тръпката, не им е достатъчен живота който имат :)

124

турецкий консул

преди 3 години

гледайте филма,Катерача-ът,с Силвестра Сталоуна,какво мъжество и себеотдаване,перфектен филм

123

Анонимен

преди 3 години

Като е некадърен къде е тръгнал, сега ще го изкарат голем герой!Е,все пак ,,Бог да го прости"

122

Иван

преди 3 години

Ясно беше, че Скатов ще тръгне след Боян Петров. Каква е тази зла орисия?!

121

Anonymous

преди 3 години

Мисля, че много хора ги е яд, че Скатов не е човек от контингента на алпинисти и катераги и го имат за самозванец.Може и да е така, обаче е качил върхове, които повечето българи няма и да помиришат.И аз не харесвах някои негови черти, но трябва да му се отдаде почит за усилията.И най-вече да кажете едно Бог да го прости!

120

126,

преди 3 години

Обикновено обижда този, който сам има проблеми. Очевидно нещо на теб ти убива, та не смяташ за нормално друг да има различно мнение от теб.Ами да, рисковано е това начинание и то много. Човекът си е поел риска и не е издържал. Светла му памет - на него и на всички други останали по планините. Но на мен ми е повече жал за близките им.

119

Абе мисирки!

преди 3 години

Един път ще напишете ли истината? Един пише, въжето се скъсало!? Друг, бил се подхлъзнал!? Трети като прехвърлял въжето!? От пръстите ли си смучете информация. Това въже да не калчищено, дето нашите си връзват конете, ставате смешни. Котато прехвърлят хватки, първо се закача едната, и тогава се откача другата, той не аджамия. Най вероятно няма да научим истината, нека почива в мир, рисковите спортове са за смели хора!

118

бг

преди 3 години

Не е паднал от умора, но както и да е, това е друга тема. Скоро български крак няма да стъпи там.

117

Анонимен

преди 3 години

Море от коментари на сбъркани умове,които не могат да приемат чуждия избор и смелостта да платиш цената,опитвайки се да направиш невъзможното.

116

бг

преди 3 години

Страшно готин човек! Язък!

115

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 122Еми така е в БГ, плюе се наляво и на дясно, ще кажеш им е взел парите челяка :( Човека се е опитал да покори К2 през Зимата, не оцеля. Имайте предвид, че това са много трудни атмосферни условия, Еверест ряпа да яде :)

114

88

преди 3 години

В доста неблагоприятен период от живота си е сгрешил - има висши сили, има звазден код, има геном, но и Съдба! Той сигурно не я е разчел...

113

Анонимен

преди 3 години

Като гледам повечето коментари са на типични БГ-та чието най-голямо житейско постижение се състои в това че могат да изсмучат две кила ракия на едно сядане.

112

Анонимен

преди 3 години

До До 103Ще добавя и някои от по-старите имена: Райнхолд Меснер, Петер Хабелер, Джо Таскър, Питър Бордман, Йежи Кукучка...

111

Анонимен

преди 3 години

До СтивиНяколко пъти си прочети последния куплет от "Когато цъфнат теменугите". Едва ли ще промени гледната ти точка, но... помага.