26

Анонимен

преди 3 години

До 25,26От къде знаете ,че в преброяването няма да има графа българин?На последното преброяване ,което е било преди 20год. е отчетено ,че има българи около 2хил.,предимно хора от западните покрайнини на Сърбия,заселили се по времето на СФРЮ в Скопие и др.градове.

25

Анонимен

преди 3 години

Разбира се, в Македония има хора с българско самосъзнание и точно заради тях трябва да има графа "българи". Колкото и да са малко, дори 1000 души. Защото сега излиза, че в Македония има всякакви народности - сърби, власи, албанци, роми, бошняци, турци и какви ли не, само българи няма. А като няма българи официално, на какво основание ще претендираш да им защитаваш правата? Кухата фраза "те всички македонци са българи" не върши работа в международното право.

24

Анонимен

преди 3 години

Аз искам да попитам, включително и ВМРО, защо нашите политици не настояваха пред "приятеля си" Заев при предстоящото преброяване в Македония да има графа "българи"? Може би защото тогава щеше да лъсне тъжната истина, че тези 120 000 македонци с български паспорти всъщност нямат българско самосъзнание и са едни използвачи, които за да могат да пътуват на Запад са готови се декларират и като марсианци.

23

жорко

преди 3 години

До Анонимен: Асимилацията е започнала и продължила дълго, със сила. Но сега резултатът е факт, и ние това не можем да го променим. Можем да ги накараме да изчистят учебниците си, да бъдат коректни с общата ни история, както ние сме коректни с тяхното настояще. Инфрастуктурни проекти - да, малко културен обмен, малко спортен. Те озверяват като чуят за българин. "Не разбутвай *** с клечка, повече мирише" - бълг. поговорка

22

жорко

преди 3 години

До кръпел: Как да направят българска партия? Те без партия няма да те оставят на мира...Нали Любчо Георгиевски направи ВМРО-ДПМНЕ? И какво - съсипаха му кариерата. С всеки постъпват така. Това да бъдем братя е най-голямата глупост. Трябва да имаме само формални отношения. И интереси. Но приятелство - не с тези хора.

21

До 18

преди 3 години

Ама ти чуваш ли се какви глпости говориш бе, преди 100 години там е имало около 1 150 000 българи от 1 800 000 население (по официални преброявания) !

20

Абе

преди 3 години

Оставяйте ги да се сношават със сърбите, като толкова искат, просто не им позволявайте да крадат нашата история ! За приятелство и братство обаче с тях вече не може да се говори !

19

кръпел

преди 3 години

въпроса е хората с български паспорти българи ли са ???? Защо до сега не са направили 1 българска партия ??? имат 2 албански партии , сръбска .....

18

Анонимен

преди 3 години

Се пак мисля, че в знак на добра воля е редно да ни върнат Западните покрайнини

17

Анонимен

преди 3 години

До 15Българският не може да е свободно избираем защото българите са малко около 2хил.,предимно преселници от Западните покрайнини.Ако това стане ,ще трябва и на още 10тина етноса да се разреши в държавни училища да изучават езика си!Сръбският има 100годишни традиции в РСМ ,освен това има и около 50хил.,сърби,югославяни,босненци ,черногорци за които сръбският е роден език.

16

Анонимен

преди 3 години

Михов си е изпечен лъжец,затова е и в НС.Там други вече няма.ВТУ го уволни дисциплинарно за кражби.Изключително гнусна личност.Проверете.С такива нама как политиката ни в Македония да има успех.

15

Анонимен

преди 3 години

Михов лъже ,истината е ,че в Македония има малко хора с бг паспорти.Според Захариева около 70хил.македонци са с наши паспорти,това са 3,5% от населението,а като се има в предвид,че по-голямата част от тях живее постоянно в чужбина ,излиза ,че около 1% са македонците с българско гражданство!

14

Сата НАТО

преди 3 години

А защо българският не стане свободноизбираем?

13

Анонимен

преди 3 години

България се е *** бала в момента, в който е влязла в Балканския съюз срещу Турция, поемайки основната тежест на войната и предпставяйки на съюзниците си възможност да заграбят земи, които с малко търпение и добра политика можеше да станат изцяло български. Стамболов им е казвал да не вдигат въстания и да не се заяждат с Империяъа, но са го премахнали.

12

Анонимен

преди 3 години

До 11Нищо не се налага,сръбският език става свободно избираем и това си е работа на македонците какво ще се изучава в училищата им.

11

Анонимен

преди 3 години

До Активист на БСПЩо да не им дава паспорти Каракачанов? Македонците са си българи по произход и по кръв,нищо,че са с промити от сърбите мозъци и се считат за македонци

10

Анонимен

преди 3 години

Казах ли ви,че Сърбия ще се опита да реабилитира Югославия? А сърбите и гърците да изиграят театъра.Ето,налагането на изучаване на сръбски език в Македония е стъпка към югославизацията и сърбизацията на Македония! А македонците са просто тъ паци и не разбират как ги асимилират окончателно.

9

Активист на БСП

преди 3 години

Питайте Каракачанов,той им продава паспорти !!!

8

Анонимен

преди 3 години

Никой няма да си промени учебниците, на тях това им е един от крайъгълните камъни на идентичността. Северните македонци са мижитурки и под-етнос на сърбите. Виждал съм как се държат едни с други. Макетата толкова са мачкани и тормозени, че гледат на сърбина както нашите прадеди са гледали агите - като бито куче, което трепери пред господаря си.

7

Анонимен

преди 3 години

До АнонименГлупости пишеш,българите считат македонците за свои братя и ги обичат,защото са един и същи народ, просто българите им се ядосват, защото българите непрекъснато им помагат на македонците,а те не спряха с българофобията,насадена им от комунистическа , титовска Югославия. И крадат българската история!Ако се считат ,че са от новоизмислената от Коминтерна нация - "македонци",тогава да не крадат българската история и българските личности!