70

Анонимен

преди 3 години

Присъствената форма е много по-качествена като обучение, но в момента така се налага и трябва да се устиска вероятно още малко в дистанционна форма. Защо е това нагнетяване на обстановката. Всеки иска всичко да се нормализира възможно най-бързо.

69

сто

преди 3 години

До 75Това с мотивираните деца е измислица на някой даскал - дори и мотивирно, родител трябва да е непрекъснато с него и да му обяснява. Да не говорим за частните уроци.....

68

До "Пич"-к

преди 3 години

Което дете е мотивирано да учи, за него няма проблем дали да е присъствено или онлайн. Разбира се, присъственото е за предпочитане от социална гледна точка, но само при нормална ситуация. В условията на пандемия присъственото си е чиста порнография. А за калпазаните и тарикатите и индивидуално обучение да е, пак са си пари на вятъра.

67

Анонимен

преди 3 години

Който има ученици знае за какво става дума.Пълен провал и загуба на навици вече втора учебна година.Даваме луди пари за уроци на частно, ама не можем по всичко.Ужас е някакъв.

66

ЛЛ

преди 3 години

До ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛПич, тези неща, които си учил си надграждал знанията постигнати ПРИСЪСТВЕНО в училище. Израстването на децата трябва да е в училище.

65

ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ

преди 3 години

Аз това което работя съм го научил само и единствено онлайн. За сметка на това взимам между 6.5 и 7к чисто на месец. Нека майките да протестират :)

64

Юлиан

преди 3 години

Но винаги е по-лесно да жертваш образованието, вместо област, която да ти струва повече пари (затваряне на бизнеси). Още повече че масовият параноик в България няма деца в училищна възраст, или ползва баби и дядовци да ги гледат. И се радва на подобни половинчати мерки без резултат.

63

Юлиан

преди 3 години

За да се твърди, че децата заразяват активно и масово, трябва да се направи пълно тестуване в няколко пилотни учлилища с присъствено обучение 1-4 клас. На учители и деца. Резултатите може да ви изненадат. Практиката от подобни тествания в Германия показва, че макар да има единици деца носители на вируса, няма масово предаване в колектива, нито на деца, нито на учители. Т.е. по 1 дете през 2 паралелки. Ако бяха толкова активни в предаването, трябваше резултатите да са като при заводите - 30-40%.

62

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 67Явно не си влизал в училище :)) Учителката държи ръката на тези, които имат затруднения, не на всички. НО показва на всички и всички я гледат. Пред компа кой я гледа, кой не, някои "не могат" да се включат...А бе пародия е онлайн обучението...

61

гогич

преди 3 години

До Анонимен 66Стига с тая Амглия - там здравната им система е много по-зле дори от нашата.. В Германия и Австрия нещата не са толкова зле, колкото се опитват да ги представя- целта им е плащат народа и да го изпонадупчат с новите ваксини....Колкото повече ваксини, толкова повече милиони за фармацията...

60

Анонимен

преди 3 години

Гогич, децата от 1 до 4 клас вече са на училище! Как ги гледаш тях! А и ако се опитваш да ми кажеш че 1 учителка може да държи ръката на 30 деца и да ги учи да пишат, а една майка не може на едно дете, ще те попитам само едно- верно ли си родител? Защото говориш като деденце ***!

59

Анонимен

преди 3 години

Юлане, а Англия с великия Оксфорд къде е? Виж ги там на острова, дето държаха училищата отворени до последно! От 2 дни строят полеви морги, защото няма къде да държат труповете. Като сте толкова грамотни и свръх интелигентни четете и други новини освен днес.бг

58

гогич

преди 3 години

До Анонимен 58Нещата се несравними - образованието и уменията, които трябва да се усвоят сега, за да си конкурентен в бъдеще, нямат нищо общо с този от преди 10-15год, да не говорим за преди 30-40год. Освен, че всички трябва да могат да чета, пишат и смятат. Ама с това онлайн обучение, дори и тези основни неща трудно ще бъдат усвоени, като гледам децата от 1 и 2 клас...Разчитат на родителите да са учители, което няма как да стане.

57

Юлиан

преди 3 години

Ако за вас Израел и Китай са на запад от нас, няма какво да коментираме повече....

56

Анонимен

преди 3 години

Държавите, които не затвориха училищата си на време сега са в колапс! Вижте Англия, която вчера удари рекорд по смъртни случаи от началото на пандемията и изграждат полеви морги! Вижте Германия, които са се хванали за главата при тяхната топ здравна система! Само държавите, които затвориха навреме училищата успяват да контролират пожара! А като капак на всичко днес е регистриран първи смъртен случай за последните 8 месеца от Ковид в Китай!

55

Анонимен

преди 3 години

квото онлайн, такова и офлайн - зле. Това, че не са затворени училищата на запад не е вярно, Китай м.г. ги затвориха още януари в Израел също не работиха училищата по едно време.

54

Анонимен

преди 3 години

Юлианчо, ти СЗО ли чакаш да ти каже? Фактите са ясни- 15 септември всички на училище, месец след това сме първи по смъртност в ЕС. 2 месеца учениците в къщи и отваряме болниците за планови операции. Фактите сами говорят, нямам нужда от СЗО да ми ги тълкува!

53

Анонимен

преди 3 години

Коментарите, против връщането на гимназистите и студентите в учебните заведения, са написани неграмотни.Не очаквам от такива хора да разберат проблема...

52

Анонимен

преди 3 години

Гогич, като гледам колко са умни тия дето размахват юмруци и интригантстват като селски тетки, пък са ходили само редовно на училище, при това по времето на любимия ви комунизъм, някак не можеш да ме убедиш в твърдението си. Та нали всички депутати сега са ходили само в класна стая на училище! Смяташ, че са достигнали интелектуални висини?

51

Юлиан

преди 3 години

Освен това кой и кога научно доказа, че децата са разпространител на вируса? СЗО и Европейския център за контрол и превенция на заболяванията твърдят друго. А държавите които са запад от нас, при все затварянето на почти всичко, не затвориха училищата си. Защо ли?