91

Анонимен

преди 3 години

До 100Смени опорката! Или поне спри да копи пействащ един и същ текст вече месеци на ред. Абе това Корни толкова ли не може да ви даде нови идеи, та тенджера и престилка всеки ден. То бива бива да мислите по калъп, ама и една дума да не сменяте чак!

90

####

преди 3 години

В същото време сложили са си престилката готвят, вършат си домакинската работа или са навън да пазарят. На кого извършил трудова дейност за 2 астрономически часа я ги има я ги няма се дава цяла заплата?Сигурен съм ,че ако се въведат промени с които всички учители ,които не работят в реална среда да взимат само 50%от заплатите си ще видим как много бързо ще забравят колко опасен е Covid19 и опастноста от зараза и всички моментално ще искат да се върнат в класните стаи.Ама нали така е по лесно .

89

До Lan

преди 3 години

10 клас пич, не на 10. И да, няма по-хубаво от реалното общуване. Но ако децата трябва да стоят още месец у дома и после тоя ад да приключи, еми ще стоят. Но ако ги върнат и след 2 седмици пак ги затворят заради нова вълна която трае 3 месеца, не. 1 месец както и да го гледаш е по-малко от 3.

88

Анонимен

преди 3 години

Слуги на дявола,бог да ви накаже до 13 кол. безбожници

87

Анонимен

преди 3 години

умишлено осакатяват учениците,с он лай.......обучение,умишлено.Тия са престъпници и са за съд

86

Lan

преди 3 години

93, онлайн общуването е различно, няма много общо с общуването извън виртуалната среда. :) Еха, китари на 10, виж ти.

85

####

преди 3 години

На кого не му се иска да си стои на топло в къщи и да си получава цялата заплата ,която не е никак малка от този месец брутната им е 1260. Няма никакъв контрол от страна на директорите и да има е формален дали са провели часове ,какво са преподали като нов материал ,оценяването е занижено до минимум. Има учители ,които умишлено провалят часовете инсценирайки срив на платформата ,лоша връзка на интернета ,камерата им не работила и други измислени от тях уж технически проблеми.

84

Анонимен

преди 3 години

Lan, приятел, на колко години е детето ти? Хлапетата от 1 ви клас са в група по онлайн мрежи, щерката е в 5ти клас и не е спряла да бърбори с приятелки. Сина е 10 и всяка вечер си правят скайп митинг, даже на китара свирят на момичетата в групата им. Да, не излизат, но не са се асоциализирали. Ако си от родителите забраняващ мрежите, детето ти може и да се чувства изолирано. Но като цяло, повечето деца не спират да си общуват. Просто не го правят в една обща стая.

83

Lan

преди 3 години

87, звучи грозно, но да липсва! Липсват и младежите, които се събират да играят в парка, липсват и тези, които по пейките си говорят за книги или задачи, и онези другите, които се натискат по ъглите. Нямаш идея колко липсат. Тези преживявания са част от порасването...то и сега имаме непораснали на по 30, щото прегрижени от мама и тате, а след това поколение вече ще има и таквиа на по 40-50....Големи хора с акъла на деца.

82

####

преди 3 години

Една година им трябваше да унищожат цяло поколение след всички тези месеци на ДО вече децата няма да могат да си пишат и имената. Аз не виня толкова здравния министър колкото учителите и цялото учителско съсловие ,които упражняват тотален натиск дистанционното обучение да продължава дори така да завърши и учебната година. Ами как няма да искат ами то им се услади сладка работа е омързеливиха се. Не им се става рано и не им се ходи на работа.

81

Lan

преди 3 години

85, виж какво - изобщо не разбираш какво говоря. Нямам предвид учебния материал - винаги е имало по-слаби и по-силни ученици. Понякога в едно семейство, едни родители имат и отличник, и двойкаджия за ракош. Едно дете се мотивира само с думи, друго не се мотивира, ако ще на челна стойка да застанят и учителите, и родителите. Тук става въпрос за друго - СОЦИАЛЕН контакт. Той се учи само в група, в контакт с хора и колкото повече хора, толкова по-добре. Кажи на това как да се научи пред компа?

80

Анонимен

преди 3 години

Има един вариант само за възстановяване на занятията и той е, както започнаха да го прилагат в Австрия за малките ученици. На училище само с отрицателен тест, всяка седмица. Малки класове по 12-15 деца. Тестовете са безплатни и се правят от мобилни групи. При наличие на положителен, карантина на целият клас и контактните им лица. Всичко останало са празни приказки, които видяхме докъде ни докараха есента, след цяло лято мислене на варианти от експертите в МОН.

79

Анонимен

преди 3 години

Липсва ми таткото който беснееше против онлайн обучението на сина си по английски и обясняваше как го мотивира с шамар във врата! Липсват ми примерите от неговото детство и обяснението колко качествено бил обучен и превърнат в човек.

78

Анонимен

преди 3 години

Да Lan, заедно. Но днес заедно е учителката замества мама и тате, а това не е заедно! Дете в 7 ми клас, което не е мотивирано да учи за матура, означава че няма семейна среда която го мотивира. Учителя как да го направи? Ако майка му е успяла с баджанащина, а татето е мутра с 5ти клас дали ще го мотивират да учи? И точно мутрите и мутресите, заедно с простия човечец имат най-много изисквания за онлайн обучението!

77

Lan

преди 3 години

82, Няма как да се изгради социално общество с несоциални индивиди! Щом няма общество, остаме просто лесно управляема биологична единица. Във възрастта, в която се оформят социалните връзки, умения и се изгражда личността, ние сме направили децата си затворници. Какво каза, че е общото с Възраждането, че не се сещам? Кое дете от тогава е стояло САМО за по 5-6 часа седнало на компютър или изобщо седнало?

76

Lan

преди 3 години

82, и тогава, точно във Възраждането, родителите са ходели на работа по 8-9-12 часа на ден. Обществената структура е била родители-деца-роднини-приятели ЗАЕДНО - на нивата, на мегдана, даже в неделя на църква и пазар. Всички ЗАЕДНО. Това е нормалното светоусещане за хората, заедно. В живота и работата си заедно децата се учат и изграждат социално. А сега го сравни с дете пред компютър без НИКАКВИ социални контакти! Това е бъдещ човек БЕЗ приятели и соц. умения.Доста смешно изказване...

75

Анонимен

преди 3 години

Най-любими са ми родителите на които все обществото им е виновно за несгодите на децата им. И понеже тука сте се отдали на спомени ще си позволя да ви върна във Възраждането. Тогава не е имало нито държава, нито организирано образование, но родителите не са мрънкали че държавата им е виновна. Е, комунизма добре обучи хората, че държавата е отговорна за всичко и никога хората. За това още се реве по миналото и се чудим защо не сме в крак с бъдещето.

74

Анонимен

преди 3 години

Ако след 31 не върнат присъственото обучение,аз лично ще потърся начин с родителите на нашето училище да изпратим писмо до МОН с искане за връщане.Както ония бг *** писаха за онлайна,ние ще напишем за присъствено.Нека осигурят и онлайн за тези,които ги е страх.Но да осигурят присъствено.Две учебнингодини разнебитиха психика и ментално здрав на учениците.Отучиха ги от навици и режим.Отнеха им социалната среда и общуването.Безобразие ! При вече навлезли и ваксини ! Срамота,да не намерят начин.

73

да знаеш

преди 3 години

До Анонимен 70Тези от снимката са продукт на не навреме изваден, недей да се заблуждаваш.

72

Анонимен

преди 3 години

Баче Иване, даже и ник нейма ти показва че си максимум с 5ти клас!