29

Анонимен

преди 3 години

Гледам брокерчета здраво са налазили темата,как е ще я бъде ли тая година или............................?

28

Не

преди 3 години

Оставката ше определи бъдещето

27

V

преди 3 години

Да станат програмисти : Пo oтнoшeниe нa тeкyщaтa зaплaтa oт aнкeтaтa cтaвa яcнo, чe и ceгa имa xopa, кoитo ce зaнимaвaт c paзpaбoткa нa coфтyep и взeмaт зaплaтa oкoлo минимaлнoтo тpyдoвo възнaгpaждeниe зa cтpaнaтa. Пpoгpaмиcт oт cтoлицaтa, cпeциaлизиpaн в paбoтa c аvа, пocoчвa, чe зaплaтaтa мy e 425 лeвa, кaтo имa 5 гoдини oпит нa пoзициятa.Maлкo пoвeчe - 600 лeвa, твъpди, чe взeмa нeгoв кoлeгa oт Bapнa c 18 гoдини cтaж, a тийм лидep c 3 гoдини oпит oтгoвapя, чe възнaгpaждeниeтo мy нe нaдxвъpля 750 лeвa.Дoлнaтa гpaницa oбaчe вapиpa мeждy 800 и 1400 лeвa, кaтo пo-чecтo пo тoлкoвa взeмa

26

Анонимен

преди 3 години

първо бой по крадцитеи после растежи

25

Муахаха

преди 3 години

Икономиката е в Канафката, но Китай е с 10% растеж, щото там Вирус - Няма!!

24

до 24

преди 3 години

Естествено, че те движат пазара. Колко такива семейства има? 60% от движещите пазара са такива. В София със заплата над прага (ако включим и сивия сектор, стават повече) са около 150 000 души. От тях половината са със заплати над 5000. Двама такива правят семейство с 10000 доход. Влизаме в Агенция по вписванията и смятаме до момента колко от тях са купили жилище. Има още за продаване, искам да кажа. Говоря от собствен опит, базирано на роднини, колеги, приятели на мен и жена ми.

23

До21

преди 3 години

Абе хайде да слезеш на земята? Колко от семействата в България имат доход над 10 хиляди месечно и те ли движат пазара на НИ в страната?

22

до 19

преди 3 години

Пролетта взехме вила в село на 60км от София. Съседите повечето все млади хора, взели вили да тичат и играят дечицата. Ударихме джакпот с локацията. Единият съсед разправяше как е зъболекар по професия, ама решил и той да гледа крави и овце. Купил в съседство 300 декара земя и всичко по фонд си движи. От него купуваме и сирене, и месо, и мляко, и яйца. Всичко Био сертифицирано. С усмивка приемам такива хора, като теб. Евала! Оказва се, че лаячите си лаят, а хората се развиват.

21

Анонимен

преди 3 години

"депозитите растат на фона на кризата с 8.5% за година."Структура на депозитите моля. Да не излезе че това нарастване е на база едно 2-3%.Иначе възстановяване от кризата към 2024-2025, ако няма пак пандемия с нов щам септември-декември тая година.А влиянието на брекзит взехте ли го под внимание?

20

до 20

преди 3 години

Само да вметнем, че за 30 години много малко хора взимат ипотечен кредит. Неизгодно и безсмислено е. Тристаен на цял последен етаж, 160м2 с частен асансьор и 3 гаража и прекрасна панорама изплатихме за 8 години с жена ми и сега купихме къща вече. Хората около нас живеят с по над 12-15к на семейство месечно. Смятай за колко време се изплаща ипотека. Такива хора купуват сега хубавите имоти. А смотаните са за бабички рентиерки и гастарбайтери берачи на малини, които наистина изплащат за 30 години.

19

Анонимен

преди 3 години

Големи сте песимисти. Я поговорете с някой от брокерите на апартаменти, дето пускат всяка седмица статии за растеж на цените. Да ви обясни как и за 2к евро квадрата, пак купуват хората. И до месец-два вече няма да има. Всичко се разпродава още на зелено. С тоя негативизъм ще изплашите мераклиите за 30-годишни кредити за тристаен *** поляна, на само 10мин пеша в кал от спирка на градски транспорт...

18

до 17

преди 3 години

Факт е. За в бъдеще за едно място на неквалифициран работник ще се бият 500 души. Към днешен момент се борят 50 души. Докато при квалифицирания труд е точно обратното. За едно място се борят 0.5 души, а за в бъдеще ще се запази. Квалифицирайте се, научете нови неща, потърсете реализация. Например- земите по селата пустеят, еврофондовете са неусвоени. Аз, като ИТ специалист, седнах да усвоявам, защото хората ги мързи и плямпат как това и онова не можело. Еми, може, ама трябва желание и борбеност.

17

Анонимен

преди 3 години

Грета Тунберг: Никога повече няма да си купувам нови дрехи

16

Прост работник

преди 3 години

За нормалните хора с ниски и средни доходи става все по-трудно. За съжаление в тунела светлина не се вижда в скоро време.

15

До 1

преди 3 години

Само ще ти кажа, че в нашата компания средната заплата е над тройна на тази, която описваш. Заслужаваме си парите и не, не сме програмисти, а консултанти.

14

Програмист

преди 3 години

До 1Стига ревал с тази варна 24. Хората взимат добри пари и си ги заслужават. Има и по-високи заплати в сектора. Завиждаш защото си *** копач, и такъв ще си останеш ЦЯЛ ЖИВОТ.

13

Анонимен

преди 3 години

Абе не знам кой има пари и кой не, но онзи ден пак излезе справката на БНБ за рекордно увеличение на спестяванията на гражданите на влог през 2020.Отделно, аз съм в бизнеса с потребителски стоки за дома и мога смело да кажа, че 2020 беше най-успешната ми финансово година. Не знам къде е истината...явно хората имат доста скътани пари и през миналата година се отдадоха на харчене...от скука.

12

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

Бойко каза ви за мазнинката -вие пък не му повярвахте ...При мафия ДС НЯМА ПРАЗНО,с ДДС ще го ядете на 2 ката ...

11

от СТАРИЯ НЕСЕБЪР

преди 3 години

`Летният сезон е приключил сравнително добре благодарение на българските туристи`===Съгласен на 100% !!Дай Боже още един също такъв добър Сезон !

10

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 10Не си мисли,че там царува добрият и справедлив чичко Путин! Ситуациата за обикновените хора,не е по-добра отколкото при нас!Единственият им кяр е,че имат несметни природни богатства,иначе са дори по-големи нещастници от нас!Друго като плюс е,че са пияндурници,но са кротки!