64

Диана

преди 3 години

До Анонимен76Когато залавят Левски, той убива едно заптие и това може да е вписано в присъдата му също, но съдът го осъжда на смърт за нещо много по-различно, което явно е недостъпно до изкривения ти свят!

63

Диана

преди 3 години

До Анонимен75О-о-о! Значи става въпрос за сърбите, правещи се на македонци....Е...това е нещо по-различно, но някои хора се срамуват да се легитимират...Не е чест днес да си сърбин в Сев. Македония! по подразбиране не знаят нищо нити от историята, нито от географията, а да не говорим за такива сложни неща като политика или пък какво е това да си македонец...вие сте за съжаление там...бегайте си в Сърбия! - там си е мястото ви

62

българин

преди 3 години

Това на снимката не е "снимка", а рисунка. При това нескопосана.Този прилича на всичко друго, само не на Васил Кунчев.Прилича ми на някой съвременен български актьор, който би изиграл ролята на Васил Левски. Срещу тлъст хонорар, разбира се.

61

Анонимен

преди 3 години

Очаквах подобни исторически документи да "изплуват" отнякъде.Лошото е, че и досега с Турция не сме в най-блестящи отношения.

60

Диана

преди 3 години

До българин67Това не са македонци! Това са нашите турци, които явно се чувстват некомфортно, разбирайки неща от историята ни - явно в техните семейства не се е говорело много за това! Аз мисля, че те наистина са много не наясно със ситуациите около тях и нас и не се учудвам, че са толкова лошо настроени към българите...Според мен, ако тук не се чувстват добре и се подтискат от такива факти-нека да си ходят в Турция, ние никого не задържаме насила, те са искали да живеят с нас и да бъдат българи

59

Анонимен

преди 3 години

Те и сега турците ни завиждат ,че сме в ЕС,а те никога!Те даже завиждат на турското население в Бг,че е на висини пред тяхния Анадол по образование и култура.След като излъгаха сума народ да се пресели в Турция им викат *** ,а квартала в Истанбул с нашите турци му викат български.

58

Диана

преди 3 години

До Анонимен63Ти прочети някои книги, писани по онова време! Моят прадядо е бил застраховател, богат човек за онова време. Той се разбирал с турците, познавал влиятелни турци и когато руските войски превзимат неговия град, но после се налага да отстъпят на турците /Стара Загора/той изпраща семейството си в планината, а сам остава в къщата, надявайки се да се разбере с турците да не я палят. Когато след освобождението на града, семейството му се завръща, го намират насечен на парчета в кладенеца

57

българин

преди 3 години

До: 62 и 63Бе вие сте били големи българи бе!?Откога латиницата е станала официална в България?Като в Сърбия, нали?

56

Киртаки Кико

преди 3 години

и много други като него имат да оправдават предатели и престъпници в рода си. Затова лансират идеята каква е била възвишена турската империя.

55

Диана

преди 3 години

До Бачи КикоАбе що се правиш на толкова глупав, значи?! Аз не ти пиша на теб за хайдутите - не се меси в чужди разговори, значи! Не си само ти тук! Нищо не мисля за мюсулманското население. Захари Стоянов описва как турците са ни завиждали дори за поясите и навущата и са убивали хора за такива неща...Важното е, че ние не сме имали възможности за развитие на високо и на широко - на никъде! Е...някои по-ласкателни може и да стигнат една стъпка по-напред, но бързо ги връщат на Земята!

54

Бачи Кико

преди 3 години

До Диана 60Последния Ваш коментар, 60, е олицетворение на познанието на историята. Няма нужда от друг коментар.

53

Диана

преди 3 години

До Бачи КикоИмаш право на участие в политиката на тананайци! Ние сме били "рая", а раята няма право на политическа дейност - затова и сега нямаме политици, защото българинът никога не е участвал в политиката и не знае що за "дживотно" е това...Разбира се, че става въпрос за религиозна разправа над българите - Джихад!, което не променя нищо по отношение на живота на българина! Трябва да отбележим, че не е било дори само религиозно - помаците ни също не са приети от турците макар и без Джихад!

52

Бачи Кико

преди 3 години

До Диана 53Ама много Ви отърва да смяте темата, сега на хайдути минахме от нищото! Нима мислите, че мюсюлманското население, макар и с известно предимство от закона, е било много проспериращо и богато? Сега ако Ви кажа, че има сведения, че християни и евреи са искали да се съдят в мюсюлмански съдилища, защото са имали повече вяра на кадиите от колкото на техните съдилища ще смените ли темата пак? Или пак ще дъвчим старите националистически пропагандни материали, целящи разорение?

51

Кир Киров

преди 3 години

Хаджипенчович.

50

Анонимен

преди 3 години

А вас кой ви е гонил,турците?Вдигай бунтове срещу България,прави атентати и очаквай властта да си затваря очите!

49

Диана

преди 3 години

До Анонимен51Знаеш ли колко хайдути е имало в България? - хората са излизали в планината точно заради такива грабежи и убийства. Аз съм чела книгата на Петко Войвода, който е имал голями стада, но след като турците му взимат всичко, дори и къщата - става хайдутин да защитава българите от турците! Именно той става един от българите, отишли до Москва и върнали се заедно с руските войски, които ни освободиха...Намери тази книга и я прочети сам!

48

Бачи Кико

преди 3 години

До Диана 53Пълни глупости. Право за участие в политиката ИМАШ, може би добре Ви е известно, че българи има и в Османския парламент по време на съществуването му. Имало е и български лекари в османската армия. А квалификациите, които използвате от рода на "българин" и "турчин" не са имали абсолютно никаква стойност в османската империя; съда е бил на религиозна а не на етническа основа. Нали не твърдим, че всички българи са християни? Колкото днес ходят всяка неделя на църква. Айде по-сериозно!

47

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 51Кой ви е колил бе? Ааа, да. По приказките и политическата пропаганда имаше такива истории. Вдигай бунтове, саботирай властта и очаквай султана да наведе глава пред разбойници. Филми, филми колкото искаш.

46

Диана

преди 3 години

До Бачи КикоКъде го прочете, че съм казала, че не сме могли да бъдем българи? Разбира се, че сме били българи, което обаче е носело след себе си съответните последствия : нямаш право на участие в политиката, можеш да доведеш десет свидетели, че си прав в съда, но ако един турчин каже, че не си прав - съдът приема че не си прав и какво ли още не - турците са вилнеели, колели, изнасилвали когото си искат безнаказано, обирали са дори чорбаджиите без никакви последствия....

45

Анонимен

преди 3 години

Osmanskata imperiya po onova vreme e bila SHVEYCARIYA za vremeto si,vsichki narodi jiveeli v mir i spokoystvie,11 miliona kv kilometra stotici narodi i nikoy narod ne e izcheznal za razlika ot anglichanite i ispancite kadeto zavoyuvali sa izcheznali korennite narodi