50

Анонимен

преди 3 години

факт е,че на територията на българия са ставали и по-силни земетресения от това в хърватска.софия-1858 г.,магнитуд 7,0 по рихтер,крупник,благоевградско през 1904 7,8-8,0,чирпан 1928 също към 6,5-7,0 степени,каварна и шабла през 1901 г. също 7,5 по рихтер.така че българия така или иначе е в сеизмичен район и подобни земетресения ще се случват и в бъдеще.

49

До 39

преди 3 години

Що така? Какво му се плашиш толкова? И със, и без Хърватия, Гърция, Турция, Македония, Вранча, земетресения е имало и ще има. Понякога по-силни, друг път - по-леки, но винаги ще ги има и това дали ни харесва, страхува или плаши, е без значение. Особено за самото земетресение. Важното е да не ги неглижираме и да се работи в посока готовност на обществото ни за предстоящо такова. Защото въпросът не е дали, а кога. Управниците и институциите ни не трябва да забравят този факт и да правят нужното.

48

Анонимен

преди 3 години

Турете и по една каска, освен маска сега :) Че има много които са падали на главите си.

47

.

преди 3 години

До ikarЯ кажи как ще е множествено число на "лаик"? "Лаикове" или "лаици"? ;)

46

Факт

преди 3 години

Може и да има, но може и да няма

45

Анонимен

преди 3 години

40,точно по тия земи сценарийот вече сме го гледали! Преди около 40-на милиона години по време на палеогена...

44

Анонимен

преди 3 години

До 42Само да не се разочароваш много, ако внезапно се окаже, че преобладаваща част от тъй наречените християнски ценности имат доста юдейски корени и са продукт на Римските интереси и политика

43

Анонимен

преди 3 години

До 25Сеизмологията няма за цел да предсказва земетресения, а да изучава движението на плочите и характеристиките на земетръса, това за вас няма смисъл, но ако живеете в жилище построено след 80г(особено) може да сте доста по-спокойна именно заради принципите в конструкцията, които се дължат именно на тази безсмислена наука, която е обяснила характеристиките на трусовете и е дала възможност при силно земетресение днес да не измрем всички.

42

ИдиотСоросоиД

преди 3 години

Може да има и в ИНДОкитай! Навсякаъде по света може даима! Ама КОЙ да ти къже КЪДЕ

41

Анонимен

преди 3 години

не,няма да има.може да има в турция,гърция и македония

40

Анонимен

преди 3 години

Дали сме барутчийско население на балканите не знам,но е факт че сме най старите държави в света запазили все още християнските ценности в себе си....за разлика от "възвишените" западняци!!

39

Анонимен

преди 3 години

А сега си представете нещо, парадоксално, но напълно възможно... В една държава, където са те накарали да пускаш смс, че излизаш, слагат ти полицейски час, и си стоиш вкъщи и се случва това... Попадате вие или някой ваш познат в статистиката... Земетресението е непредвидимо уж, но третата вълна я видяха отсега :)

38

Анонимен

преди 3 години

Казват, че земята под Балканите щяла да подскочи и да се обърне като палачинка вкупом с цялото й барутчийско население. Впоследствие извънземните щели да наблюдават как се гърми под тази палачинка, как се святка и се тътне и т.н.

37

Анонимен

преди 3 години

Спрете да насаждате страх и паника - за съд сте, да знаете. Преди да пуснете някакъв материал, проверете дали можете да бъдете осъдени за него. Присъдите за насаждане на страх и паника са ефективни. Ако ви стиска - продължавайте да го правите. После да няма ама аз не знаех, аз така прочетох някъде си, аз такова, аз онакова. СПрете се и вие, продажници долни...

36

ikar

преди 3 години

До Ф.С.В.++++++++++++++++++++++++++++

35

Анонимен

преди 3 години

Фредерик Тилман обяснява високата сеизмична активност на Балканите с придвижването на африканската континентална плоча на север тя се приближава към Европа с по няколко милиметра годишно. Това води до сеизмично напрежение в целия регион, понеже част от Адриатическата микроплоча постепенно се подпъхва под Балканите.Ние сме далече за момента. Не може да се каже, че в България ще има свързани събития със земетресенията в Хърватия.Югоизточна Европа е силно застрашена, но все пак плочата е далече.

34

Ф.С.В.

преди 3 години

Ставам сутринта на 1 януари 2021 и усещам че ме е налегнал един афтършок-пускам ТВто и -Честиту-щяли да идват още 700 ваксини с специален хладилен танк ,, вечният длъжник оставал вечен-Топлофикациите не дължали нищо на никой-и газта се вдигала цената защото била по качествена от руската газ..бензина поскъпвал защото в Саудитска Арабия валяло дъжд ,а в Сибир спряли да купуват хладилници.След всички тези афтършокове .ми звънят на вратата малки индианчета искащи да ме сурвакат. Легнах си обратно в

33

ЦИНИК

преди 3 години

То сагъ остана дъ ни паднат къщята и да са занулим ептен и жа а втасаме.Нимой са упраим сто год.

32

ikar

преди 3 години

До НЕКА ДА ИМААко и ваксините са като санирането - да чакаме да ни окапе или отлепи кожата ни, или що?

31

Анонимен

преди 3 години

Айде и тоя почна като ген. Мутафчийски.Яко ще се мре, знаем вече!