62

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен45 Преди да се обединят Киевската Рус с Москва и всичко около нея, като руско племе, Киприян е назначен от Всерленския патриарх за патриарх на Киевската Рус. След насилственото обедитнение на Московската патриаршия с тази в Киев, е създадена днешна Русия и Руската православна църква, киято си присвоява киевската патриаршия. Това бе столетният спор, който бе решен наскоро, когато киевската православна църква се върна в своята независимост от Руската православна църква.

61

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 56 Хм, прочети кой е основал Солунската гимназия. Всички учители там са били българи, преобладаващо българско участие на учениците.

60

До 52

преди 3 години

Вярно е, и вие сте древен народ... ама сте на юг бе, щото на студ не носите - дай ви на вас лодките и рибата ! А нашето е Балканът !

59

Анонимен

преди 3 години

До 59През 18,19даже началото на 20век пома.ците не се считат за част от българите .Баташкото клане е тяхно дело .След Освобождението една част от тях попада в изт.Румелия,те се разбунтуват и не признават Пловдивската управа.След Съединението пом.ашките села заедно с Девин са върнати на Турция.Прочети за Тъмарашката република.

58

До 46

преди 3 години

Извинявам се, коментарът ми е до < 56 > ! Освен това, да му припомня, че помаците са също българи, но насилствено помохамеданчени !

57

До 46

преди 3 години

В Енциклопедия Британика от 1911 г. са посочени следните статистически данни за населението на Македония: Българи: 1 150 000, Турци: 500 000, Гърци: 250 000, Албанци: 120 000, Власи: 90 000, Евреи: 75 000, ***: 50 000 !Е хайде, предлагам по-добре да млъкнеш !

56

Анонимен

преди 3 години

"Имало е още,арменци,албанци,по.маци."Помаците от кога са етнос, ммм?Гърците-будисти отделен етнос ли са?

55

Данни

преди 3 години

Това е статистика, направена от турското правителство, а турците тогава не са имали никакъв интерес да лъжат, особено пък в полза на нас !

54

Данни

преди 3 години

Според турско преброяване през 1882г. в Македония са живеели приблизително 1 250 000 българи, 463 000 турци, 57 000 гърци, и 64 000 други народности ! Когато статистиките говорят, и най-наглите лъжци трябва да замълчат !

53

Анонимен

преди 3 години

До 49Това въобще не е вярно,Солун никога не бил с преобладаващо българско население,както и градчета като ,Кавала,Драма,Сяр.През1912г.,българите са едва 4ти етнос,след евреи,турци,гърци.Имало е още,арменци,албанци,по.маци.

52

Анонимен

преди 3 години

Това което трябва да покажем е големият,тлъст среден пръст на Боко.Със сигурност е по-голем от на Заев.

51

До 46

преди 3 години

За майката на светите Кирил и Методий се знае със сигурност, че е чиста българка - от знатна фамилия, която се преместила в Солун заради неразбирателства с властта в България. За бащата не се знае със сигурност. А ония земи е вярно, че открай време са населени с българи, тъй като за по-малкия брат на Аспарух - Кубер, има достоверна информация, че се е заселил с хората си в Македония.

50

До 47

преди 3 години

То е вярно, че има старинни карти, на които България е обозначена върху южната половина на днешна Румъния, но си пише само България ! Съседите нещо са се объркали.

49

Василлис Аргирос

преди 3 години

ИМА МНООГО ДА ЧЕТЕШ ЗА ГРЪЦКАТА ОНОМАСТИКА , ГРЪЦКАТА НЕНАДМИНАТА ОТ НИКОЙ ПАН-КУЛТУРА , И ГРЪЦКАТА ЛОГО-ЛЕКСИКА .ФЕНЕР Е КВАРТАЛ ОТ ДЪЛБОКАТА АНТИЧНОСТ НА КОНСТАНТИНОПОЛИС .ФАНАРИ Е СТАР КВАРТАЛ ОТ ВРЕМЕТО НА ВАСИЛЛЕУСИТЕ .БООСФОРОС = БОСФОР , ФЕНЕРОС = ФАНАРИ , ФАРОС = ФАР, ,АНАТОЛИАС = АНАДОЛ :: ТОВА СА ГРЪЦКИ ЛЕКСИ , А НЕ ТУРСКО-ТАТАРСКИ .ТЕССАЛЛОНИКИ Е ВЕЛИК ГРАД НА ЕЛЛАДА, ОСНОВАН ОТ ФИЛЛИППОС 2-РИ, КРЪСТЕН В ЧЕСТ НА СЕСТРАТА НА АЛЕКС ВЕЛИКИ И ПОБЕДАТА С ТЕССАЛИЙСКАТА КОННИЦА .

48

Анонимен

преди 3 години

Насилствената гърцизация започва с фанариотството от около 17 век,тя се създава с цел изсмукване на средства от християнското население и ограбване на християнското население на Балканите,цялото балканско население води борба срещу гнета,насилието и грабежа на фариотите и гърцизацията. Тогава и Паисий възкликва с думите - "Поради что се срамиш да се наречеш българин!" именно заради елинизираните българиНаричат се фанариоти,защото са живяли в Истамбулския квартал Фенер

47

Анонимен

преди 3 години

Насилствената гърцизация започва с фанариотството от около 17 век,тя се създава с цел изсмукване на средства от християнското население и ограбване на христоиянското население на Балканите,цялото балканско население води борба срещу гнета,насилието и грабежа на фариотите и гърцизацията. Наричат се фанариоти,защото са живяли в истамбулския квартал Фенер.

46

Анонимен

преди 3 години

по време на турското робство,Солун продължава да си носи българо-славянското име Селяняк и е с преобладаващо българско население,с български,училища,църкви,университети,квартали,докато по време на Балканската война,гърци и сърби заграбват тези земи с българско население и си ги разделят,използвайки,че армията на българите за освобождение на Балканите от турците е на югоизток и води най-тежките битки с османцитеВ тези земи винаги са живяли българи от около 5 век,преди Аспарухова България

45

Анонимен

преди 3 години

С кой съсед гърците не се мразят? С кой съсед турците не се мразят? За румънците - същото. Видяхме ги сърбите във войните напоследък. После българите били криви. Айде у лЕво.

44

Анонимен

преди 3 години

"Като цяло ние българите мразим всички - македонци, гърци, румънци, сърби, турци, ***...всички, много злоба има в нашия човечец"То има причини за това. Отвори един румънски учебник да прочетеш какви глупости пишат за България. Твърдят, че Втората Българска държава била РУМЪНО-българска. След едната от войните, в която ни удрят в гръб, докато българската армия е на южния фронт стават за посмешище в цяла Европа. Журналистите ги смачкват.

43

Анонимен

преди 3 години

До АнонименГрешиш,Кирил и Методий са българи от Солун,нецърковните им славянските имена са Страхота и Църха,в Солун гърци НИКОГА не е имало до 1913 и 1922 година,когато бягат от Азия от турските кланета и се заселват в Европа,до попадането на Солун под турско робство,Солун е влизал във владението на България и под властта на българския болярин Углеша,по време на турското робство,Солун продължава да си носи българо-славянското име Селяняк и е с преобладаващо българско население,докато