10

Лили Иванова

преди 3 години

До Анонимен"не виждам как ще ги задържите в държавните болници с невероятните 900 лева."Стартовата заплата на сестра е 750лв :)

9

Хора

преди 3 години

Официално са регистрирани 340 болници и 55 000 легла?! грабеж е гигански, болници и легла фантоми...

8

Анонимен

преди 3 години

Частните болници нямат проблем с медицинските сестри - защо ли? Даже има списък с желаещи медицински сестри да почнат там.Обаче виж, в държавните болници е точно обратното. Докато в Германия предлагат между 4к и 6к лева месечно на медицинска сестра, не виждам как ще ги задържите в държавните болници с невероятните 900 лева. И нови да обучите - и те ще избягат.

7

проста кърджалийска.

преди 3 години

Значи аз не разбиракм, ЗАЩО противоречите на слънцето на България на човека без който Българич като държава ще предстане да съществува!? А именно бойко борисов! ТОЙ не ви ли каза, че е върнал толкова много българи в българия! ТОЙ е направил всичко за да върне поне 1 милион българи в българия и е успял! Аааа много ме нервирате напоследък!!!

6

д-р Дрегер

преди 3 години

5 идеалното решение - на лекаря и на медицинската сестра ако им е лесно да избягат в чужбина, на програмиста му е 3 пъти по-лесно.Ама споко - работи се по въпроса. То вече не достигат и програмисти.Решението е по-малко да се краде, ама българското общество бавно узрява за такива работи.

5

как се точи здравнат

преди 3 години

Ето как се точи здравната каса и се пълнят чекмеджета:Частните болници ,заразлика от държавните не са длъжни да обявяват търгове при покупка на консумативи и лекарства.Но пък могат да лекуват пациенти през здравната каса и да го калулират като разход.И почват да поръчват лекарства на 7-8 пъти по-високи цени - нещо което ние плащаме.Схемата е отработена от сина на дядо Ананиев докато той беше министър на здравеопазването.Уж щяха да я запушат тая пробойна ,ама Бойко натисна да остане.

4

решението

преди 3 години

решението е да се вдигнат данъците на програмистите.не че толкова пари ще влязат в здравеопазването от това ,но медиците няма да се чувстват толкова немотивирани от това ,че някакви очилатковци взимат 5 пъти повече от тях и ги изместват като професия която жените намират за привлекателна при мъжете

3

Tusk

преди 3 години

давай заплати и нормални условия хората сами ще дойдат.

2

частни клиники

преди 3 години

Стимулирайте и издърпайте медицити от частните клиники! Разкрийте нови ковид отдлелния! Лесно е да заключваш хората!

1

селянин

преди 3 години

ами пазарна икономика паръта праи борбъта