45

pepsi

преди 16 години

Ti lu d li si we gotin ... ?

44

преди 16 години

hubavo sy4inenie :) misli6 4e kato pi6e6 mn gluposti nqkoi 6te se hvane za edna ot tqh?

43

MM

преди 16 години

Добре де, хайде да не са гърци. Нека да ги наречем елини. Траките, с които ние така се гордеем като "славяни" са също елинско племе. И в едно албанецът е вероятно прав - не може да си ломотещ алкохолен славянин, пък да си наследник точно на елина Александър Македонски. Няма как. Гледай си наколните жилища и славянските тарикатщини, и си пий медовината и водката, която други славяни ще ти я открият векове след това.

42

maini4ka

преди 16 години

нито от кавказка Иберия; Те са потомци на индианци от щата Albany :-)

41

анти

преди 16 години

а така... сега направи разлика между грък и ахеец. Етнонимът "грък" се появява през 17в. Т.е до 17 век СЛЕД ХРИСТА нямаш право да говориш за гърци. Иска им се на гърците, но фактите са други.Попрочети малко повече за готите и за славяните на Балканите. Бъркаш... а такова нещо като ПРАбългари няма!Стига сте прелиствали соц учебниците

40

анти

преди 16 години

Македонистите от години водят пропагандни кампании в Егейска Македония. Ако попиташ някой мак, той ще ти обяснява как гърците и българите най- нагло откраднали исконната македоска земя. Как в България ( Пиринска Македония), се провеждала насилствена БЪЛГАРИЗАЦИЯ и как хората по Сандански, БЛагоевград и тн. са македонци, но ги е страх да с кажат. Само поради факта, че през 50те години комунистите провеждат странни кампании - обясняват на населението в Пиринска Мак как всъщност не са българи, а македонци. След смъртта на Сталин през 53та, пак почват да ги учат, че са българи. За Егейска Македония ще ви кажат, че не стига, че гърците им окрали историята (намерил се кой да го каже), а им взели и териториите. И как само ФИРОМ да влезне в "Европската Уния" и веднага щели да си поискат земите ( те своите не могат да опазят,а вече за чуждо ламптят)А защо мак от Егейска Мак се мислят мак: По времето на желязната завеса бъгаринът не е могъл да отиде в Гърция, но мак като югославяни са си шетали навсякъде. Българите в Егейска Македония са били откъснати от българия по всякакви връзки. В такива моменти хората са податливи на всякакви внушения. Пък и като се замисля аз дали ще съм българка или шопкиня, ще ми е все едно, защото за мен и двете значат, че съм българка. Та така и с македонците, само дето са забравили българската част.И все пак мисля, че за всичко, което се случва в Егея и отвъд Вардар сме отговорни ние. Ако социалистическият режим не беше оставил - и по-лошото - ПРЕДАЛ българите извън границите на България, нямаше сега да се делим.

39

kornelius

преди 16 години

Be na kogo mu puka kakav po narodnost e niakoi si umrial predi sumati i godini:;))aii piite po 1 rakia i da si ostanem priateli:)

38

anti

преди 16 години

Пир пак е македонец, ама от древните :).А за албанците - както казах - това са само теории. Ако ги питате тях, те ще ви обясняват как са илири. Както казах - те и мак обясняат, че са македонци, гърците, че са елини и тн. Съмнително ми се вижда. За всичките...

37

преди 16 години

ха ха ха... Истината винаги е била една и тя е ,че Александър Македонски се е гърчеел но гърците не са го приемали като грък ... той е бил ахеец.. Който е искал признание от гърците.. И го е получил в битки.. А победите го главозамайват и се помисля са божествен и тръгва на поход за да завладее света... Нищо Българско или македонско и албанско е нямало в него... Просто ахейците са населявали областа Македония докато не падат под Римската империя.. а през 4-ти век готите затриват империята и в раьона на днешна България и Македония не е останал почти жив човек... и тези земи са опустели... чак в края на 6-ти век славяните слизат по тези земи а 100 години по-късно идват и пра-българите на Аспарух и от там нататък вече знаете....

36

пехливан Пенчо

преди 16 години

За сведение на неинформираните, Ал.Мак има ЕГН, регистриран е на съответния адрес, където живеят и неговите роднини, издаден му е български паспорт.Справка паспорта на Куювич-хвала на бугарите,оти се гърчите бре?Превода на България е вулгарен-нямам повече коментар.

35

Чингиз-хан

преди 16 години

Ех,Луно,Луно,земьо албанска...И тебе ли те поругаха...

34

ATG

преди 16 години

ест че не е гръг...Македонец си е....и за мен е най великия завоевател живял някога... ако някой го интерисува да прочете книгата за него филма малко са го поупростили...

33

преди 16 години

Александър Македонски е българин - точка по въпроса! Всички други - гърци, албанци, марсианци - могат само да си мечтаят да имат корени от него, а нашите братя от Реп. Македония, които са българиа - са и наследниците на Александър Македонски, защото той има български корени. Помнете ми думата, че след време ще се докаже, че той не е грък, напротив, само е бил повлиян от гръцката култура, както днес например младото поколение в България е повлияно от американската култура, но не са американци, така и Александър Македонски е бил повлиян от гръцката култура, съответно я е разпространил по много земи, но не е бил грък! Верно, малко се пресилих като казах, че е бил българин, но при всички положения не е бил грък, той си е бил македонец! Гърците са много нахални и си го присвояват за свой човек, но той не е бил грък! Той е бил македонец! В крайна сметка ако беше грък щеше да нарече своята империя - Гръцка империя, но не - той нарече своята велика и огромна империя - Македонска империя! не знам дали знаете, но в Азия той е минал през земите на тогавашна бактрия, която се предполага, че е прародината на прабългарите и там много от неговите войници са останали, смесили са се с местното българско население и така няколко века по-късно тези негови наследници пак обитават своята земя(днешната Македония), а гърците си умират от яд и искат всичко да е гръцко, ама не е, а албанците могат да идат на кино и да изгледат някой филм, те нямат нищо общо със Сашко.

32

преди 16 години

Поздравления за хубавия коментар! За съжаление не съм много подготвен за дискусията. Със Ал Мак много се спекулира обаче. От толкова мнения на историци се обърках още повече. Понастоящем живея в чужбина, и виждам много макета, които говоря все едно български, но по някаква причина се имат за друга нация /македоци/. Дори и тези от гръцка мак. се имат не за българи а македонци при положение и че някои а на доста години! Как да се обяснитова?

31

student

преди 16 години

много хубаво изказване ... ама мисля, че бъркаш за албанците. Не беше ли албански цар Пир дето е "Пировата победа". Не съм 100% сигурен но мисля, че албанците от доста столетия са си на Балканите.

30

gothic

преди 16 години

Веднъж преди време, пак тук бях писал по повод антибългарската кампания, че това ще спре, когато Косово получи независимост, а македанските албанци заискат и те. И че тогава пишман антибългаристите от Скопие на бегом ще се сетят за българските си корени. Е това време май идва....

29

преди 16 години

pak se pochna s toq sasho makedoneca

28

анти

преди 16 години

В такива новопръкнали се последни дупки на Европа държавици - визирам Албания и Македония ( ха-ха)- се шири сериозен и наивен шовинизъм. Сега да видим македонистите какво ще съчинят. Наскоро четох скопски изказвания, че албанците и македонците били братя, защото майката на Ал Мак била илирийка. Само че доколкото сегашните мак имат нещо общо с предишните, дотолкова и албанците с илирите. По повод Ал Мак - грешите - не е грък. На олимпийските игри в Древна Гърция Ал Мак поискал да участва, но бил изгонен под предтекст, че само гърци могат да участват. Т.е. самите древни гърци не са го признавали за грък. Тогава сега защо ореваха орталъка ( покрай филма "Александър"), да им се чуди човек.А по повод " великите имперски поданици" : отидете в Унгария и кажете, че сте Австрийци. Вижте как ще ви посрещнат. Отидете в Българя, Гърция, Сърбия, Армения или Сирия и кажете, че сте турци и вижте как ще ви посрещнат.Ако не сте разбрали примера - ето ви разяснение : До края на Пърата световна война унгарците и австрийците ( както и част от Западните Балкани) са съществували под името Австро-Унгария. Държавното обазувание е било империя. До днес няма омраза между двата народа.Величието не се състои в насилия. За невинната пролята кръв в Османската империя няма да дискутираме. Не му е тук мястото. Просто не мога да разбера за бългасрките турци копнеят толкова по тези времена. Не е зле да се събудите и да осъзнаете, че това време свърши. Ако искате да бъдете уважавани, уважавайте първо страната, в която живеете и народа и, защото искате или не искате сте част от този социум. С подобни "великоимперски изказвания" нне носите нищо добро нито на България, нито на себе си, а изобщо не и на Турция.Относно Албания и Турция - за първи път за албанци започва да се говори след турските нашествия на Балканите. Съществува хипотеза ( доста обоснована), че всъшност албанците са кавказко племе, нахлуло на Балканите, заедно с турците. Чудете се вие каква е разликата и приликата.И не намеквам нищо, но и *** идват с турците.Айде със здраве!

27

Аз шефа

преди 16 години

Абе ние сме Европейски народ а сме седнали да се занимаве с държавици трета ръка като Албания Турция Зимбабве и пр. *** махали!Срамота!Я да си гледаме европейските въпроси!

26

преди 16 години

Тия като,постояха по кафенетата много се изучиха брей.То от толкова мисъл откачиха,щом и историята на човечеството разнищиха.Доживяхме,да си заслужим даскалите.