49

Аз казах

преди 16 години

Комунизма ще се завърне с цялото си величие и сила!Greatness and power!

48

musicman

преди 16 години

:))))) абе смешкооо,ти да не работиш към Е.ОН,та проглуши ушите на форума с тоя твой "Тагесшпигел"???? или си от.....шепата "костовисти",стачкуващи щото знаят че непременно ще им се потърси сметка,като как така са допуснали да се случи това?!? (посещението на Путин у нас).......щото между впрочем точно когато *** (разговарящо само с теменужките си),беше премиер подписа капитулационното споразумение да си затворим АЕЦ-а!!!!!!!!!!! а за несвършена работа (при това МНОООООГО добре платена,се иска бая голяма сметка!!!!)а тия многознайковци от "Тагеспшигел" що не вземат да дадат едно съветче на Е.ОН да поинвестират мааааалко средства в електропреносната мрежа (която обслужват) и изобщо в това с което са се хванали,а само цицат париците ни без да са сложили едно евроцентче на масата за България?!?!?!!!!! в отговор на полиглота,поназнайващ твърде добре английския : ДА!!!! DIVERSIFY,означава "разнообразявам",но също така има и други значения,като "влагам капитал в различни предприятия","произвеждам продукция" и т.н.

47

шишо бакшишо

преди 16 години

А са да видим като са толкова отворени от ЕС и Америка какво ще направят.

46

преди 16 години

Просто го съобщавам като факт:Баба Ванга винаги е казвала че България и Русия трябва да си сътрудничат и че само тогава ще бъдем добре.

45

преди 16 години

A Kakwo prechi EC da si naprawi i drugiq gazoprowod i shte ima konkurenciq t.e. po-ewtin gaz?

44

преди 16 години

Ами естествено, Грийнпиис и по други места сдоколкото е известно, изпълняват политически поръчки. А интересно какво казват за АЕЦ, които планират да построят Румъния, Гърция и Турция. Явно има значение не самата централа, не локалната икономика на нашата страна и нашето финансово състояние ами само *** им игрички. Защо затвориха 1 и 2 блок. Нещо много двоен аршин се получава. Евала на Полша и Гърция, май от тях трябва да вземем пример как се защитава собствения интерес в ЕС.

43

sas

преди 16 години

Защо изтрихте поста на този преди мен?Човекът просто попита това газопровода ли е на снимката?? :)))))))

42

sas

преди 16 години

:)))))Не! На снимката е метрото! :))))))))))

41

jako - II

преди 16 години

При това се пренебрегва фактът, че само на 14 километра от площадката земетресение през 1977 разрушава многобройни сгради и отнема 170 човешки живота.Да се строи такъв реактор в район с висока сеизмична активност е игра на руска рулетка, предупреждава Касчиев пред Тагесшпигел.Неутрални български експерти и природозащитници са единодушни: планираната АЕЦ е ненужна и икономически във висша степен нецелесъобразна. България е една от най-бедните страни в Европа. Енергията в страната се пилее по най-безотговорен начин. Дори при днешното разхищение е изчислено, пише берлинският вестник, че България и в бъдеще няма да изпитва недостиг на енергия и без новопланираната, опасна за цяла Европа АЕЦ.Материал в Тагесшпигел дава нов повод за размисъл на българския читател върху истинския смисъл на необичайната откровеност на руския посланик в Брюксел Чижов, че АЕЦ "Белене" щяла да бъде троянският кон на Русия в Европа. И върху това, кои интереси са за него жизнено важни и кои го обвързват отново с една агресивно експанзивна, потъпкваща всекидневно принципите на демокрацията и добросъседството сила.

40

jako

преди 16 години

Българската атомна енергетика продължава да тревожи европейската общественост. В предколедния си брой големият берлински либерален всекидневник Тагесшпигел отделя много място на планираната АЕЦ Белене, като я нарича опасна, скъпа и ненужна.Вестникът остро критикува положителното становище на Европейската комисия и лично на комисаря Андрис Пибагс за строежа на Белене. В необичайно прям за често пъти обтекаемите коментари в немските медии текст Тагесшпигел пише, че сега след решението на Пибагс българското правителство има шанс да получи заявените кредити от Евроатом или от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). Това би имало прецедентно значение за европейската атомна политика като цяло и би застрашило сигурността на милиони граждани на ЕС, пише влиятелният берлински всекидневник.Експертът на Грийнпийс Ян Хаверкамп се опасява, че положителното становище на ЕК маркира възраждането на атомната енергетика в Европа. Цитирани са неговите думи, че от 20 години не са инвестирани финансови средства на Евроатом в строителство на нови реактори. Уникалното е, че сега за пръв път може да се финансира строителството на руски реактор в рамките на ЕС.Ето защо Тагесшпигел смята, че Белене заплашва да се превърне в троянския кон на руската атомна промишленост като й отвори вратите към ЕС. Досега западните банки са много резервирани, когато става дума да се финансират проекти от този сектор в Източна Европа. Румъния, Словакия и в Прибалтийските държави имат вече подготвени планове за 15-на атомни реактора. Сегашното одобрение на ЕК за Белене може да се превърне в сигнал, от който да се възползва руското атомно лоби, което има най-добри шансове за изпълнение на проектите.При това далеч не само природозащитници смятат, че планираното строителство на руски реактори в България е опасно, прекалено скъпо, икономически нецелесъобразно и излишно. В.Тагесшпигел цитира пространно Георги Касчиев, бивш председател на Комитета за използване на ядрената енергия за мирни цели, който вижда изключително висок риск в проекта АЕЦ Белене. Става дума за руски реактори, които до сега не са използвани никъде в оперативен промишлен режим. Техническото им качество е съмнително, казва експертът. Георги Касчиев предупреждва,че в България липсва квалифициран персонал за строителството и експлотацията на подобно съоръжение. В страната няма създадена надеждна култура на сигурността, няма и идея за решаване на проблема със съхраняването на радиоактивните отпадъци.Най-големият риск за хората и за околната среда обаче, казва Георги Касчиев пред берлинския всекидневник, е местоположението на централата. Вестникът припомня, че проектните работи по Белене са започнати през 1984 г. са спрени през 1991 г. след продължителни граждански протести. Нови български правителства вадят през 2001 плановете от чекмеджето и преди две години възлагат на руския концерн Атомстройекспорт изграждането на два реактора. При това се пренебрегва фактът, че само на 14 километра от п

39

преди 16 години

papurko puska otzad.

38

papurko

преди 16 години

*** off and terry low

37

преди 16 години

Не може някакви американски *** в изтребители в края на 20 век да бомбандират европейската държава Сърбия и Америка да очаква уважение от народите на Европа. Добре че подписахме с Русия.

36

Българка

преди 16 години

Радвам се за България и българите - най-вече,защото от 18 години само се граби и разсипва всичко, създадено с много труд и любов от хората.С Русия имаме духовна връзка и това никой не може да промени,колкото и да ни противопоставят.А *** са просто за съжаление.И никога няма да разберат - те за това са и ***!

35

YOYOYO

преди 16 години

Spiro bate mnogo si zle ne stava vapros za rusofili smeshniko stava vapros za bulgarskata ikonomika i zatvurdqvane na bulgarskata poziq kato darjava a ot tekiva kato teb ogranicheni i tapi parcheta sme na tova nivo v koeto jiveem da ne bi nqkoi do sega da e razvil infrastruktura pechelivsha za nashta ikonomika ili iskash tezi pari da otidat v gurciq italiq ili moje bi si turchin iskash tam a otidat po dobre si trai da ne znaqt horata kolko si glupav........

34

преди 16 години

Ами Спиро кажи нещо по същество. :))). До тук просто твърдения, може и верни може и не. Наистина няма никаква информация за детайли по договора за сега. Тогава не е ли по-добре да изчакаме с твърдения и квалификации. За да звучим сериозно, а не само да си почесваме клавиатурата.По-добре пак прочети коментара на Петър 26. Проекта е малко европейски. За сведение Италия го подписа преди нас. А коментари да оплюете Италия не виждам :))) И не са само те. Европа ползва руски газ и е с договори с Газпром. Е, и защо не ги плюете.Това по-скоро звучи, че на някой у нас са настъпени финансовите интереси или не е получил мръвка. Или вече почна пи-ар-а, как държавата нещо не може да защити интереса си и няма да е лошо нейния дял да се изкупи от частни инвеститори.Сигурно съм малко ***, та не разбирам, защо след като гърците са в тази схеми там никой не ги обвинява, че са станали *** и са се вързали с Русия. Явно само у нас има странна порода умници дето гледат до носа си само.А Спиро, вече се чу, че англичанчета искат реакторите на АЕЦ на лизинг. Интересно ми е дали ще пуснат затворените, което няма да ме удиви. На мен схемата ми прилича на рекет. "От Англия с любов".Най-важен е интереса на България. И дано се намерят читави хора в случая да го защитят. Нека все пак да имаме повече информация и коментар от хора, които това работят. Тогава може да се говори по-сериозно.А иначе на мен като българин малко ми стана приятно, че на крака ни дойдоха шефовете на едни от най-мощните фирми (според западни оценки, не мои) и президент, дето наистина възроди и издигна страната си. А не сте ли забелязали, че не е като по-рано- само да привикват по служба Т.Ж. спешно в Москва. Те дойдоха.За ЕС и САЩ ние сме трета ръка. Такава форма на уважение поне аз не съм забелязал. Но на сладки, подкрепящи речи и и слова съм се наслушал. А отношение - като за трети свят.

33

КУНЧЕВ

преди 16 години

ЗАДАВА СЕ ДЯСНО УПРАВЛЕНИЕ ! АГЕНТ ГОЦЕ ИЗГЪРМЯ КОЗОВЕТЕ СИ ! ТРОИКАТА МУШМУРОЦИ СА ВЕЧЕ БИТА КАРТА ! ДОГОВОРИТЕ ПОДЛЕЖЪТ НА ПРЕДОГОВАРЯНЕ И ПРЕКРАТЯВАНЕ ! ТЕПЪРВА ЩЕ СЕ ПРОИЗНАСЯ НАТО И ЕС ! ТАКА , ЧЕ ПО СПОКОИНО ! ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОИДЕ НА МЯСТОТО ! ТАЯ ДЕТО СИ Я МИСЛЯТ НАЩЕ ПРОДАЖНИЦИ НЯМА ДА СТАНЕ ! МАЛКО ИМ ОСТАНА !

32

musicman

преди 16 години

най-после "излезе" на бял свят КОЙ е против идването на Путин в България и най-важното - ЗАЩО!!!! (следователно и "протестиращите" за кво,аджеба протестираха!!!!)САЩ са против........Русия да дава квото и да е гориво за Европа,щото по тоя начин се прецаква Хамериканският монопол върху горивата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! и още,след като французите ореваха ортаклъка за нашите 6 реактора (от АЕЦ-а) и немедленно да ги разпарчатосаме (С А М О защото НЕ са строени от тях-във Франция има между другото 56 атомни централи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!),като как така не можаха да се противопоставят и на строежа на АЕЦ Белене?!?!?!?!!! (все пак МНОГО трябва да се внимава с "умните" бомби,къде се изсипват,след като в близост има атомна централа,а докато не се уреди "статута" на Косово,още има мегдан да се "даде урок" на Сърбите!!!!!!)от къде накъде от една.......шепичка-държава (каквато е Б Ъ Л Г А Р И Я),ще зависи цял един континент като Европа???!!!!!! пък на всичкото от горе хем ще е съюзник (член на НАТО),хем страна-членка (на ЕС),а на всичкото отгоре вместо да си оправи финансовото положение с "помощта" на Европата,тя да издои същата тая Европа,предлагайки и синьото гориво,като равноправен доставчик (с Русия)!!!!! а европейците да си плащат - и то не на хамериканците а на..........някаква си България!!!!!!!!!и не на последно място!!! след като ни станаха такива големи "братя" (хамериканците),що пък предпочитат друго трасе,през Турция?!? :))))))))колкото може повече такива *** коне с капаци да са президенти нате на САЩ (като Буш) и далновидни президентите на Русия (като Путин),та белким малко,малко ни пооправят държавицата щото се е видяло че ние нищичко не можеме да свършиме като хората.......освен да правим деца (щото не ги правим с ръцете си!!!!) :))))))))))

31

преди 16 години

Абе Spiro . Ти *** ли си ? Какво си ? ЕС щели да ни спрат фондовете , че пускаме през наша територия газопровод за Италия и Гърция !!! Пич ходи се лекувай докато е време.

30

pe6o

преди 16 години

До питащия.Ще стоим безучастни да гледаме как ЕС ни наказва и ни сочи с праст. Затворихме си реакторите, сега искат ТЕЦ-овете, предлагат ни трохите от трапезата си-цените като в ЕС, а заплатите като в Авганистан. Путин предложи реални неща-4 реактора, газопровод и подобряване на отрицателното салдо на България с износ към руските пазари. Русия вече може да плаща. ЕС получава голямо количество нефт и газ пак от Русия. Защо те могат, а ние - не?Става въпрос за икономически интереси, а не за въртене на опашка. От такова въртене света ни се смее.